آگاه: شبنم دالوند با اشاره به بازگشایی مدارس و اهمیت تغذیه دانشآموزان، اظهار کرد: دانشآموزان علاوهبر سه وعده غذایی اصلی به میانوعده نیز نیاز دارند. وی ادامه داد: همه دانشآموزان در سنین مختلف لازم است برای نگه داشتن غلظت قند خون در حد طبیعی، هر ۴ تا ۶ساعت غذا بخورند تا فعالیت سیستم عصبی و عملکرد مغز در حد مطلوب باقی بماند.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان با تاکید بر اینکه در تهیه میان وعده مدارس ارزش غذایی خوراکی ها باید در نظر گرفته شود، گفت: موادی مثل چیپس، غلات حجیم شده ارزش غذایی کمی دارند لذا استفاده از اینگونه خوراکی ها توصیه نمیشود.
دالوند افزود: استفاده از انجیر خشک، توت خشک، بادام، پسته، گردو، برگه زردآلو و انواع میوهها نظیر سیب، پرتقال، نارنگی، هلو، زردآلو، لیمو شیرین و... سبزیجاتی نظیر هویج، کاهو، خیار و ساندویچهایی مانند نان و پنیر و سبزی، انواع کوکو و کتلت، نان و پنیر و خرما، نان و تخممرغ (آبپز و سفت)، نان و پنیر و خیار، بیسکوئیت از نوع سبوسدار و بدون کرم میتواند، بهعنوان میانوعده در برنامه غذایی دانشآموزان قرار گیرد. وی بیان کرد: استفاده از تنقلات سنتی و در دسترس مثل نخودچی، کشمش، گندم بوداده، عدس بوداده و انواع خشکبار که سالمتر و مغذیتر از چیپس، پفک، شیرینی و شکلات هستند، یک راهکار عمده برای اصلاح الگوی غذایی و تامین بخشی از نیازهای تغذیهای کودکان و نوجوانان است.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت با اشاره به اینکه یکی از میان وعدههای بسیار مناسب شیر و لبنیات کمچرب هستند، یادآور شد: شیر و سایر محصولات لبنی بهعنوان منابع پروتئین باکیفیت بالا در نظر گرفته میشوند که میتوانند میزان پروتئین موردنیاز در سنین رشد را تامین کنند. دالوند خاطرنشان کرد: همچنین لبنیات نقش بسیار مهمی در تامین کلسیم و سایر املاح برای رشد و سلامتی داشته و در رشد قدی کودکان و نوجوانان بسیار موثر هستند.
وی گفت: یک لیوان شیر ۱۳ماده مغذی ضروری را برای رشد و یادگیری کودکان به ارمغان میآورد و آن را جزء مهمی از رژیم غذایی کلی آنها میکند.
۲۸ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۰
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: یک لیوان شیر ۱۳ماده مغذی ضروری را برای رشد و یادگیری کودکان به ارمغان میآورد.