۱ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۳
کد خبر: ۶٬۸۷۸

رییس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به ممنوعیت‌های فروش خوراکی‌های ناسالم و فاقد ارزش غذایی در بوفه مدارس اشاره کرد.

اعلام خوراکی‌های ممنوعه مدارس

آگاه: فرشته فزونی گفت: دانش‌آموزان از نظر وضعیت تغذیه‌ای در یکی از مهم‌ترین دوره‌های زندگی خود هستند. وی افزود: در این دوران علاوه‌بر افزایش نیاز به تامین انرژی و پروتئین، رفتارها و باورهای تغذیه‌ای شکل می‌گیرد که نقش مهمی در انتخاب مواد غذایی و سلامت دانش‌آموزان در آینده دارد. فزونی تاکید کرد: دانش‌آموزان علاوه‌بر سه وعده غذایی اصلی به میان‌وعده هم نیاز دارند و برای نگه داشتن قند خون در حد طبیعی و عملکرد مطلوب مغز باید میان‌وعده مناسب مصرف کنند. وی، استفاده انواع تنقلات و ساندویچ‌های خانگی را که توسط خانواده به‌صورت روزانه و تازه تهیه می‌شود، به‌عنوان یک میان‌وعده مناسب پیشنهاد کرد و گفت: این مواد غذایی علاوه‌بر ارزش غذایی بالا کم‌هزینه نیز هستند و به‌راحتی در دسترس بیشتر خانواده‌ها قرار دارد. فزونی ادامه داد: خوراکی‌هایی مانند انواع چیپس، غلات حجیم‌شده شور، شکلات و شیرینی‌ها میان‌وعده مناسبی برای تامین نیازهای غذایی نیستند و ارزش غذایی مناسبی ندارند، ضمن اینکه نمک موجود در این خوراکی‌ها ذائقه دانش‌آموز را به خوردن غذاهای شور عادت می‌دهد. رییس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی خاطرنشان کرد: مواد غذایی که در پایگاه تغذیه سالم مدارس (بوفه) عرضه می‌شود نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت دانش‌آموز دارد و مراقبان سلامت مدارس، مدیر و اولیای دانش‌آموزان در زمینه عرضه موادغذایی در پایگاه تغذیه سالم باید فعالانه برخورد و نظارت داشته باشند به شکلی که لیست اقلام مجاز و غیرمجاز موادغذایی را در معرض دید دانش‌آموزان قرار دهند.
به گفته وی، فرآورده‌های غلات حجیم‌شده، یخمک، نوشابه، ساندویچ‌های سوسیس، کالباس، ناگت، فلافل، پیتزا، آب‌نبات، سمبوسه، پیراشکی و سایر مواد غذایی ناسالم که ارزش غذایی کمی دارند نباید در دسترس کودکان باشد یا در بوفه مدارس عرضه شود، ضمنا ضروری است که از عرضه هر نوع محصول غذایی بدون بسته‌بندی یا محصولاتی که فاقد پروانه ساخت و کد بهداشتی و تاریخ‌مصرف هستند، جلوگیری شود.
فزونی، فرآورده‌های لبنی پاستوریزه یا استریلیزه، از نوع کم‌چرب و کم‌نمک به‌صورت بسته‌بندی تک‌نفره مثل ماست، پنیر، بستنی ساده (به‌جز بستنی یخی)، شیر ساده، شیر برنج و فرنی بسته‌بندی‌شده و دارای مجوزهای بهداشتی، خشکبار و انواع مغزهای بسته‌بندی دارای مجوز بهداشتی از قبیل توت خشک، انجیر خشک، انواع برگه‌ها، خرما، کشمش، انواع میوه‌های خشک، گردو، بادام، مغز تخمه‌های کم‌نمک، نخودچی، برنجک، گندم برشته‌شده، کلاب‌های سالم نان پنیر و گردو، نان، پنیر و خرما و نان و تخم‌مرغ را به شرط آن که همه مواد عرضه‌شده دارای بسته‌بندی بهداشتی با مجوز وزارت بهداشت باشند، برای عرضه در بوفه‌های مدارس پیشنهاد کرد. وی تاکید کرد: والدین برای دریافت مشاوره تغذیه و تنظیم برنامه غذایی رایگان برای فرزندان‌شان می‌توانند به واحدهای تغذیه نزدیک‌ترین مراکز خدمات جامع سلامت به محل سکونت مراجعه کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.