آگاه: یافتههای پژوهشگران دانشگاه ساری (Surrey) در انگلیس نشان میدهد افرادی که میل شدیدی به خوردن شیرینیجات دارند در خطر بیشتری برای ابتلا به افسردگی، دیابت و سکته مغزی قرار دارند.
پژوهشگران اطلاعات مربوط به وضعیت سلامتی ۱۸۰هزار داوطلب بانک اطلاعات پزشکی (بیوبانک) بریتانیا را بررسی کردند.
آنها از هوش مصنوعی برای دستهبندی این افراد در سه گروه غذایی استفاده کردند:
افراد مراقب سلامت تغذیه: آنها میوهها و سبزیجات را به غذاهای با منشأ حیوانی و شیرین ترجیح میدهند.افراد همهچیزخوار: به بیشتر غذاها ازجمله گوشت، ماهی، برخی سبزیجات و همچنین شیرینیها و دسرها علاقهمندند. افراد شیرینیخور: غذاها و نوشیدنیهای شیرین را ترجیح میدهند و به انتخابهای سالمتر مانند میوه و سبزیجات علاقه کمتری دارند. پژوهشگران، سپس تغییرات دوهزار و ۹۲۳پروتئین و ۱۶۸متابولیت (مواد شرکتکننده در سوختوساز سلولی) را در نمونههای خون این گروهها بررسی کردند تا تاثیر ترجیحات غذایی آنها بر شاخصهای سلامتیشان را ارزیابی کنند. پروفسور نوفار گیفمن (Nophar Geifman)، استاد بهداشت و انفورماتیک بیومدیکال در دانشگاه ساری اظهار کرد: به نظر میرسد غذاهایی که دوست داریم یا دوست نداریم بهصورت مستقیم با سلامتی ما ارتباط دارد. نتایج پژوهش ما نشان میدهد اگر خوراکیهای موردعلاقه ما کیک، شیرینی و نوشیدنیهای شیرین باشد، احتمالا اثراتی منفی بر سلامت ما دارد. دریافتیم که گروه افراد شیرینیخور ۳۱درصد بیشتر در معرض افسردگی هستند؛ ضمن اینکه این گروه در مقایسه با دو گروه دیگر، بیشتر به دیابت و بیماریهای قلبی عروقی مبتلا میشوند.
۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۹
یافتههای یک پژوهش نشان میدهد کسانی که به خوردن شیرینی ولع دارند بیشتر از افسردگی و دیابت رنج میبرند و التهاب و سطح گلوکز خون آنها در مقایسه با سایرین بیشتر است.