آگاه: دوران نوجوانی اغلب به معنای مواجهه با تغییرات هورمونی است که بر سلامت جسمی و روانی تاثیر میگذارد. متخصصان بر اهمیت یک رژیم غذایی متعادل غنی از میوهها، سبزیجات و پروتئینهای بدون چربی، همراه با ورزش منظم و خواب کافی برای تنظیم هورمونی تاکید میکنند. مدیریت استرس نیز از طریق تکنیکهایی مانند مراقبه و پیگیری کمک حرفهای در صورت نیاز بسیار مهم است.
تغییرات هورمونی در دوران نوجوانی میتواند چالشهایی مانند آکنه، افزایش وزن و نوسانات خلقی را به همراه داشته باشد. تغییرات سبک زندگی سالم سطوح التهاب را بهبود میبخشد و به مدیریت سلامت روده و کاهش استرس کمک میکند که همه اینها به بهبود وضعیت عدم تعادل هورمونی کمک میکند. این مسئله همواره بهعنوان دغدغهای برای خانوادهها و چگونگی رفع مشکلاتی از این دست، مطرح بوده است. در اینجا شش نکته وجود دارد که میتواند به نوجوانان در مدیریت این مسائل و ارتقای سلامت کلی کمک کند.
۱ـ روی تغذیه متعادل تمرکز کنید
یک رژیم غذایی غنی از مواد مغذی برای تعادل هورمونی و سلامت کلی، حیاتی است. نوجوانان باید مقدار زیادی غذاهای کامل مانند میوههای تازه، سبزیجات، پروتئینهای بدون چربی، غلات کامل و چربیهای سالم مصرف کنند. غذاهای سرشار از اسیدهای چرب امگا۳ (مانند ماهی و گردو)، روی (دانه کدو تنبل، اسفناج) و ویتامینهای A، E و C (هویج، مرکبات) میتوانند سلامت پوست و هورمونها را بهبود بخشند.
۲ـ به اندازه کافی بخوابید
خواب برای تنظیم هورمونی و ترمیم پوست حیاتی است. نوجوانان هر شب حداقل به ۷ تا ۹ساعت خواب باکیفیت نیاز دارند. حفظ یک برنامه خواب ثابت، اجتناب از قرارگرفتن در معرض صفحهنمایش یک ساعت قبل از خواب و ایجاد یک برنامه آرامبخش قبل از خواب میتواند کیفیت خواب را بهبود بخشد و سطح کورتیزول را تنظیم کند.
۳ـ بهطور منظم ورزش کنید
فعالیت بدنی منظم میتواند خلق و خو را بهبود بخشد، استرس را کاهش دهد و به مدیریت وزن کمک کند. چندبار در هفته حداقل ۳۰دقیقه ورزش کنید و فعالیتهای هوازی مانند پیادهروی یا دوچرخهسواری را با تمرینات قدرتی ترکیب کنید. ورزش به تعادل هورمونها و افزایش گردش خون کمک میکند که برای پوست مفید است.
۴ـ استرس را مدیریت کنید
به گفته دکتر سانجی آگاروال، رییس بخش دیابت، چاقی و بیماریهای متابولیک، بیمارستان فوق تخصصی سهیادری، جاده ناگار، پونای هند، «استرس کورتیزول را ترشح میکند، هورمونی که میتواند سطوح دیگر هورمونها را مختل کند و منجر به مشکلات پوستی و افزایش وزن شود. تمرین آرامش یا مراقبه میتواند به کنترل و رفع استرس کمک کند.
۵ـ در صورت نیاز به دنبال مشاوره حرفهای باشید
اگر عدم تعادل هورمونی، مشکلات پوستی یا افزایش وزن، شدید است یا علیرغم تغییرات سبک زندگی ادامه دارد، به یک متخصص مراقبتهای بهداشتی، شاید یک متخصص غدد یا متخصص پوست مراجعه کنید.
۶ـ یک روال مراقبت از پوست سالم بسازید
یک روال ساده مراقبت از پوست میتواند تفاوت معناداری ایجاد کند. نوجوانان باید دو یا سه بار در روز صورت خود را با یک شوینده ملایم بشویند و از مرطوبکنندهها و ضدآفتابهای غیرکومدوژنیک استفاده کنند. از شستشوی بیشازحد پوست که میتواند باعث تحریک پوست و بدتر شدن آکنه شود، خودداری کنید.