به گزارش آگاه به نقل از خبرگزاری صداوسیما: هوای آلوده میتواند برای همه خطرساز باشد، اما کودکان، سالمندان، مادران باردار و مبتلایان به بیماریهای قلبی، ریوی بیشتر از دیگران در معرض خطر هستند.
کارشناسان تغذیه تعدادی از نکات تغذیهای را توصیه میکنند که نقش مهمی در کمتر کردن عوارض ناشی از آلودگی هوا دارد.
با خوردن میوهها و سبزیجات تازه و کمتر مصرف کردن فست فودها و غذاهای آماده، میتوانیم از خودمان تا حدودی دربرابر این آلودگی ها مراقبت کنیم.
یکی از میوههایی که خوردن آن در ایام تشدید آلودگی هوا توصیه میشود، سیب است. سیب سرشار از پکتین است. پکتین ضد سموم موجود در هواست و سرب را جذب کرده و مانع از رسیدن آسیب به سلولهای بدن میشود.
پرتقال و توت فرنگی، لیمو، گریپ فروت، هویج و غلات سبوس دار هم این خاصیت را دارند.
مصرف منابع غذایی ویتامین E و ویتامین D هم میتواند اثرات مسمومکننده گازهای آلاینده را خنثی کنند.
ویتامین E در روغنهای گیاهی، گردو، بادام، زیتون، جوانه گندم، جگر و سبزیجات دارای برگ سبز وجود دارد.
منابع مناسب ویتامین D هم شیر، کره و زرده تخممرغ هستند که در روزهای آلودگی هوا باید بیشتر مصرف شوند.