به گزارش آگاه: مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت : نان کامل یا نان سبوس دار به دلیل وجود پوسته و جوانه، منبع غنی فیبر، ویتامین E، ویتامینهای گروه B، مواد معدنی و ترکیبات آنتی اکسیدان، یکی از بهترین گزینهها برای امنیت غذایی و ارتقای سلامت جامعه محسوب میشود.
مریم مهارت افزود: نان تهیه شده از آرد سفید به دلیل درصد سبوس گیری بالا و حذف سهم زیادی از فیبر و املاح حیاتی گندم مانند آهن، کلسیم، روی، منیزیم و فسفر در جریان آسیاب کردن، ارزش چندانی ندارد و نانهایی که از آرد کامل تهیه میشود، از کاملترین نانها است.
مهارت ادامه داد: مصرف نانهای سبوس دار فوایدی بسیاری دارد که از این جمله میتوان به کاهش قند و چربی خون، پیشگیری از سوء تغذیه، پیشگیری از افزایش وزن و چاقی، کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی، پیشگیری از سرطان دستگاه گوارش به ویژه روده بزرگ به دلیل فیبربالا، جلوگیری از جذب اسیدهای صفراوی و پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع ۲ اشاره کرد.
مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه در دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تاکید بر این موضوع که افرادی که نانهای سبوس دار مصرف میکنند، دیرتر احساس گرسنگی میکنند، گفت: استفاده از نان کامل، قندخون را آهستهتر از نانهای سفید بالا میبرد و این عامل میتواند در پیشگیری از بروز چاقی، دیابت و بیماریهای قلبی و عروقی مؤثر باشد.
منبع: خبرگزاری صداوسیما
نظر شما