آگاه: ابراهیم فلاحی با بیان اینکه مکملی که در گذشته ثبت و فرمولاسیون اولیه آن تایید شد، اکنون داوری نهایی شده و میتواند وارد مرحله تجاریسازی شود، بیان کرد: این محصول در تقویت قدرت عضلانی و افزایش حجم عضله برای ورزشکاران و افراد مسن بهمنظور جلوگیری یا به تاخیر انداختن تحلیل عضلانی، میتواند مفید باشد.
وی اضافه کرد: بیشتر مکملهای مورداستفاده ورزشکاران موجود در بازار تقلبی و پس از انجام آزمایشها، مشخص شده که حاوی هورمونها، کورتون و مواد ممنوعه هستند.
عضو هیاتعلمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان تصریح کرد: این محصول بر پایه گیاهی بوده و ماده اولیه آن پروتئین نخود است که بهوفور یافت میشود.
وی مزیت دیگر این محصول نسبتبه پروتئینهای حیوانی را مسئله زیستمحیطی دانست و عنوان کرد: برای تولید تخممرغ ۱.۵برابر و برای تولید گوشت و مرغ حدود ۶برابر محصولات گیاهی آب مصرف میشود؛ همچنین مقدار تولید گازهای گلخانهای در تولید محصولات پروتئینی حیوانی و لبنی بسیار بیشتر از محصولات گیاهی است.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه پایه این محصول (پروتئین نخود) بهراحتی یافت و ازلحاظ اقتصادی هم مقرونبهصرفه است، گفت: استخراج پروتئین نخود فرآیندی تخصصی است و اکنون درحال مطالعه روی نحوه استخراج پروتئین از نخود لرستان هستیم که امیدواریم این طرح حداکثر تا یک سال دیگر به نتیجه برسد.فلاحی افزود: برای تجاریسازی این محصول در استان با مشکلات مختلفی ازجمله مالیات، بیمه و صدور مجوزها مواجه هستیم و نیازمند سرمایه که امیدواریم مسئولان مربوطه از ما حمایت کنند.
وی افزود: شعار درمورد دفاع از فناوری داده میشود اما در عمل هیچ سازمانی همکاری نمیکند.
۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۳
یک متخصص تغذیه گفت: اسیدهای آمینه موجود در پروتئین نخود جذب خوب و ماندگاری بالایی در بدن دارند ولی پروتئین حیوانی آن جذب خوب و ماندگاری پایینی دارند و چون پایه حیوانی و لبنی دارند باعث ایجاد نفخ و مشکلات گوارشی میشوند.