آگاه: مسعود پزشکیان، رییسجمهور در این دیدار با تجلیل از این استاد فلسفه و جامعهشناسی گفت: جنابعالی از مفاخر و ذخایر علمی کشور هستید و اقدامات شما در جامعه ایران همواره ماندگار خواهد بود. رییسجمهور با اشاره به نگاه ویژه دولت چهاردهم به اصلاح و ارتقای نظام آموزشی تصریح کرد و افزود: برای ارتقای کیفی نظام آموزشی برنامههایی داریم که امیدوارم بتوانیم آنها را عملی کنیم.
داوری اردکانی نیز در این دیدار با تاکید بر اهمیت نظام آموزشی گفت: من در سفری که به ژاپن داشتم از یکی از اساتید آنجا راز پیشرفت سریع و پایدارشان را پرسیدم که در پاسخ گفت «ما در ژاپن از ۲۰۰سال قبل تاکنون به نظام آموزشی توجه ویژهای داشتهایم.» در ادامه داوری اردکانی به ذکر خاطراتی از فعالیتهای پزشکیان در دوره ریاستش بر دانشگاه علوم پزشکی تبریز و اقدامات آن زمان او در هیات امنای رشیدالدین فضلالله پرداخت و گفت: من آن زمان اولین بار بود که دکتر پزشکیان را از نزدیک دیدم و با هم در هیات امنای رشیدالدین فضلالله کارهایی انجام دادیم. رشیدالدین فضلالله در عصر خودش یک شهر دانشگاهی ساخته بود که یک نوآوری عظیم در جهان بود اما متاسفانه امروز به اندازهای که باید شناخته شده نیست.
مسعود پزشکیان در همین رابطه گفت: رشیدالدین فضلالله در زمان خود اقداماتی کرده که بینظیر بوده است مثل ساخت یک شهر دانشگاهی که به صورت خود بنیاد اداره میشد و تمام هزینههایش را هم خود مجموعه تامین میکرد. نوع وقفها و فرآیندهای مدیریتی رشیدالدین فضلالله در ربع رشیدی به گونهای است که نظیر آن امروز در دانشگاههای معتبر دنیا اجرایی میشود و این خیلی عجیب است. در پایان این ملاقات، داوری اردکانی سه جلد از کتابهای خود به نامهای «آزادی، قانون و سازمان»، «علوم انسانی و برنامهریزی توسعه» و «اکنون و آینده ما» را به مسعود پزشکیان اهدا کرد. در این دیدار علاوه بر سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محسن حاجی میرزایی، رییس دفتر رییسجمهور، وی را همراهی کردند. پیش از این نیز رییسجمهور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همزمان با سیودومین دوره هفته کتاب با محمدعلی موحد، شاعر، نویسنده، عرفانپژوه و از اعضای فرهنگستان زبان و ادب فارسی دیدار کردند.
داوری اردکانی، ۱۵خرداد ۱۳۱۲ خورشیدی در اردکان به دنیا آمد. تحصیلات را تا دوره متوسط در زادگاهش سپری کرد، سپس به اصفهان رفت و دوران نوجوانی و جوانی خود را در آنجا گذراند و در ۱۳۳۰ خورشیدی از دانشسرای مقدماتی اصفهان دیپلم گرفت و در همان سال در وزارت فرهنگ استخدام شد و چند سال در مدارس شهرهای اردکان، اراک، قم و تهران تدریس کرد. او در طول سالهای۱۳۳۳ تا ۱۳۳۴خورشیدی برای فراگیری مقدمات علوم دینی اسلامی به مدرسه صدر اصفهان رفت و بعد از آن تحصیلاتش را در رشته فلسفه دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران تا درجه دکتری ادامه داد و در سال۱۳۴۶ از رساله خود با عنوان «حکمت عملی افلاطون و ارسطو و تاثیر آن در فلسفه سیاسی فارابی» به راهنمایی دکتر یحیی مهدوی دفاع کرد. داوری اردکانی پس از پایان تحصیل در سال۱۳۴۶ از آموزشوپرورش به دانشگاه تهران منتقل شد و به عنوان عضو هیات علمی این دانشگاه شروع به خدمت کرد. او در طول سالهای۱۳۵۰ و ۱۳۵۱ در دانشگاه سوربن پاریس، در سالهای۱۳۵۶ و ۱۳۵۷ در انگلیس و در سالهای۱۳۶۹ و ۱۳۷۰ در دانشگاه جان هاپکینز آمریکا به مطالعه و پژوهش پرداخت. این فیلسوف ایرانی در سال ۱۳۶۲ به درجه استاد تمامی دانشگاه تهران نائل آمد و در این سالها در شورای عالی انقلاب فرهنگی، فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، شورای عالی برنامهریزی آموزشی، بنیاد ایرانشناسی و شورای عالی یونسکو در ایران مسئولیتهایی داشت که اینها بخشی از جایگاه علمی این شخصیت فرهنگی به شمار میآیند
۸ آذر ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۴
مسعود پزشکیان، رییسجمهوری به همراه سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با رضا داوری اردکانی، عضو پیوسته فرهنگستان علوم و فیلسوف شهیر کشورمان دیدار و گفتوگو کرد. به گزارش آگاه و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، این دیدار که شامگاه سهشنبه ۶آذر انجام شد در راستای برنامههای «دیدار با بزرگان» وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفت.