آگاه: براساس گزارش انجمن سرطان آمریکا، حدود ۲۰درصد از سرطانهای تشخیص داده شده روده بزرگ در افراد ۵۴ساله و کمتر رخ میدهد که تقریبا دوبرابر میزانی است که سه دهه پیش مشاهده میشد.
اما مطالعه جدید از دانشگاه فلیندرز در بریتانیا نشان میدهد که اگر افراد مصرف فیبر خود را افزایش دهند و غذاهای سالم بیشتری مصرف کنند، میتوانند خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهند.
«یوهانس ملاکو»، محقق ارشد و اپیدمیولوژیست تغذیه در موسسه تحقیقات بهداشتی و پزشکی فلیندرز، گفت: «ما به ارتباط مستقیم بین انتخاب رژیم غذایی نامناسب و سرطانهای گوارشی پی بردهایم.»
ملاکو در ادامه افزود: «مهمتر از همه، ما متوجه شدیم که رژیم غذایی سرشار از چربیها و سبزیجات سالم و درعینحال محدود کردن مصرف قند و الکل میتواند بهطور بالقوه خطر ابتلا به سرطان روده و سایر سرطانها را کاهش دهد.»
براساس نتایجی که اخیرا منتشر شده است، افرادی که بیشترین میزان فیبر و اسیدهای چرب غیراشباع را مصرف میکنند، ۱۵درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ هستند.
ملاکو گفت: «ما بهطور قابلتوجهی متوجه شدیم که غذاهای پرفیبر مانند میوهها و سبزیجات باعث تقویت باکتریهای سالم روده میشوند که میتوانند التهاب را کاهش دهند.
تاکید بر فیبر و چربیهای سالم باید بخشی جداییناپذیر از رژیم غذایی همه باشد.»
۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۶
سرطان روده بزرگ با سرعت نگرانکنندهای در میان بزرگسالان جوان در حال افزایش است، اما یک مطالعه جدید میگوید عادات غذایی بهتر میتواند این روند را تغییر دهد.