-
عواقب خطرناک تعویق انتخابات شوراها
بیاعتمادی مردم و تهدید دموکراسی
یک فعال سیاسی اصولگرا، در واکنش به تصمیم مجلس دوازدهم برای تعویق یکساله انتخابات شوراهای شهر، در گفتوگو با روزنامه «آگاه» این اقدام را اقدامی غیرقانونی و آسیبزا برای فضای سیاسی و اجتماعی کشور دانست. او با اشاره به پیامدهای جدی این تصمیم، آن را تهدیدی برای اعتماد عمومی و دموکراسی ارزیابی کرد.
-
«آگاه» سونامی استعفای مقامات صهیونیستی را بررسی کرد
پیامدهای زلزلههای سیاسی در تلآویو
۶روز از اجرای توافق آتشبس در نوار غزه میگذرد و هر روز ابعاد بیشتری از جنایات وحشیانه صهیونیستها در این باریکه مشخص میشود. صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرد که در طول جنگ غزه گزارشها از شهادت بیش از ۱۴۵۰۰ کودک حکایت دارد.
-
به این حرفها که بگویند پوپولیست و عوامگرا ، اعتنا نکنید
به مردم امید دهید
امام خمینی (ره) پس از پیروزی انقلاب اسلامی همواره به دو قشر توصیههای مؤکد میکردند، یکی روحانیون و طلاب که همواره به آنها در رعایت زی طلبگی، پرهیز و اجتناب از دنیاگرایی و انجام تکلیف و رسالت ذاتی روحانیت تاکید داشتند و دوم مسئولان و کارگزاران حکومتی و مدیران ارشد نظام جمهوری اسلامی ایران. در بیانات امام(ره) هویداست که آن حضرت نسبتبه آینده عملکرد این دو قشر حساس بوده و دغدغه آینده رفتار و کردار و اعمال این دو قشر را داشتهاند و سلامت، ثبات و مشروعیت نظامهای اسلامی و بهویژه نظام جمهوری اسلامی ایران را مرهون عملکرد این دو قشر دانستهاند.
-
حضور معاون رییسجمهور در نشست جهانی داووس حاشیههایی را به وجود آورد
سرگردان در دوراهی
دوشنبه ۲۰ژانویه جلسه مجمع جهانی اقتصاد ۲۰۲۵ در داووس سوییس برگزار شد. عنوان اجلاس امسال «همکاری برای عصر هوشمند» بود و WEF اعلام کرد که این رویداد رهبران جهانی را برای مقابله با چالشهای کلیدی جهانی و منطقهای مانند پاسخ به شوکهای ژئوپلیتیک، تحریک رشد برای بهبود استانداردهای زندگی و مدیریت یک انتقال انرژی عادلانه و فراگیر گرد هم آورد.
-
کابینه ضدایرانی و جنگطلب آمریکا همچنان بازی چماق و هویج را تکرار میکنند
بازی تکراری ترامپ متوهم
اظهارات اخیر دونالد ترامپ، رییسجمهور آمریکا مبنی بر احتمال مذاکره با ایران و همچنین بهکارنگرفتن افراد جنگطلبی نظیر «جان بولتون»، «مایک پمپئو» و «برایان هوک» در کابینه جدید و لغو حفاظت امنیتی از آنها، عدهای را در داخل کشور، به این خیال خام کشانده که میتوان با ترامپ به توافق رسید! این در حالی است که فارغ از ویژگیهای شخصیتی ترامپ و روانپریشیهای او، اساسا اختلاف ایران و آمریکا، یک اختلاف ماهیتی است که همین امر، هر نوع توافقی را میان طرفین محال میگرداند.
-
رژیم جولانی با هدف کوچاندن شیعیان سوریه، به مناطق محل سکونت آنها حمله میکند
کنار رفتن نقاب داعش از چهره جولانی و یارانش
رژیم جولانی در سوریه همچنان به کشتار شیعیان ادامه میدهد. شیعیان روستاهای حومه غربی استان حمص سوریه این روزها در حال قتلعام شدن به دست نیروهای جولانی هستند. نیروهای حکومت جولانی با انواع سلاحها ازجمله تانک و پهپاد به روستاهای شیعهنشین حومه غربی شهر حمص حمله کرده و منازل غیرنظامیان را در این روستاها هدف قرار میدهند تا آنها را مجبور به ترک منازل خود و مهاجرت به خارج از سوریه کنند.
-
صریح، قاطع، واضح
در اتاق همه مدیران و مسئولان دولتی دیوارهایی هست مقابل میزشان که تابلوهای متفاوت روی آن نصب میکنند و خیلی وقتها براساس سلیقه مدیر منصوب جای تابلوها و تصاویر عوض میشود.
-
آب و هوا
افزایش آلودگی در کلانشهرها
سازمان هواشناسی از پایداری جو و افزایش آلایندههای جوی در شهرهای صنعتی طی امروز و ورود سامانه بارشی به کشور طی روز جمعه ۵بهمن خبر داد.
-
خورشید مصنوعی چین دوباره رکوردشکنی کرد
همجوشی هستهای که منبع انرژی آزادشده از خورشید است، یک منبع انرژی غایی حتی در زمین محسوب میشود.
-
نسخه ارتقایافته دو ماهواره ایرانی به فضا میرود
مدیرعامل یکی از شرکتهای دانشبنیان حوزه فضا از پرتاب نسخه تکاملیافته ماهواره کوثر با نام «کوثر ۱.۵» در نیمه اول سال آینده به فضا خبر داد.
-
هوش مصنوعی کنترل میکروسکوپها را بهعهده میگیرد
محققان درحال توسعه هوش مصنوعی هستند تا کنترل میکروسکوپها را به هوش مصنوعی بدهند و کار سریعتر و دقیقتر انجام شود.
-
مرد معلولی که یک پهپاد مجازی را تنها با افکارش به پرواز درآورد
یک مرد معلول در یک پیشرفت پزشکی پیشگامانه توانست یک پهپاد مجازی را تنها با افکار خود به پرواز درآورد.
-
چرا خاطرات و افکار بد به ذهن راه پیدا میکنند؟
افراد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه گرفتار خاطرات ناخواسته و ناراحتکنندهای هستند که کنترل چندانی بر آنها ندارند.
-
کدام فرزندان محبوب والدین هستند؟
وبگاه سایتِکدِیلی در گزارشی آورده است: پیوندی خاص میان خواهرها و برادرها وجود دارد که حاصل تجربیات مشترک، سنتهای خانوادگی و اختلافنظرهای گاه و بیگاه آنهاست؛ هر چند بسیاری از آنها یک سوال مشترک دارند: پدر و مادر چه کسی را بیش از همه دوست دارند؟
-
گردشگری
ریژاو؛ قطعهای پنهان از طبیعت کرمانشاه
اینجا ریژاو است؛ محل ریزش آب. از رود خروشان الوند تا آبشار باشکوه پیران.
-
دستکشی که شما را پیانیست میکند
یک اگزواسکلتون رباتیک برای دست ابداع شده که به پیانیستها کمک میکند بدون خطر جراحتهای مربوط به تمرین بیشازحد، مهارتهایشان را بهتر کنند.
-
در دیدار با شهردار تهران صورت گرفت
تقدیر رییسجمهور از اقدامات شهرداری تهران در عرصه مدرسهسازی
مسعود پزشکیان، رییسجمهور در دیدار شهردار و معاونان شهرداری تهران که شامگاه سهشنبه برگزار شد، ضمن تشکر از اقدامات این نهاد در عرصه مدرسهسازی، اظهار کرد: در بخشهایی از شهر تهران و اطراف آن، از لحاظ سرانه آموزشی در وضعیت بسیار نامناسبی هستیم. دولت چهاردهم برنامهریزی کرده تا موضوع کمبود فضاهای آموزشی را در کل کشور برطرف شود و در ضمن ساختارها و شیوههای تعلیم و تربیت نیز اصلاح شده و ارتقا خواهد یافت.
-
پزشکیان در جمع مردم اهواز:
برای رفع مشکلات خوزستان عزیز همه تلاش خود را انجام خواهیم داد
رییسجمهور در جمع مردم اهواز با بیان اینکه حضور در استانها برای حل مشکلات مردم است، گفت: اینجا هستیم که حرفها و دغدغههای شما را بشنویم و برای رفع مشکلات خوزستان عزیز همه تلاش خود را انجام خواهیم داد.
-
آسیبشناسی تصدیگری افراطی دولت در اقتصاد ایران
نقش کلیدی بخش خصوصی در پیشبرد اقتصاد کشور
از روزی که در سال ۱۳۶۳ امام خمینی (ره) خطاب به هیات دولت فرمودند: «بازار را شریک کنید در کارها، بازار را کنار نگذارید. کارهایی که از بازار نمیآید و معلوم است که نمیتواند بازار انجام بدهد، آن کارها را دولت انجام بدهد.» و چند ماه بعد که در پیامی خطاب به ملت ایران نوشتند: «کشاندن امور بهسوی مالکیت دولت و کنارگذاشتن ملت، بیماری مهلکی است که باید از آن احتراز شود، تا همین بازدید اخیر رهبر انقلاب از نمایشگاه دستاوردها و توانمندیهای بخش خصوصی (۲/۱۱/۱۴۰۳) که ایشان فرمودند: «تنها راه پیشبرد کشور، استفاده از توانمندیهای بخش خصوصی است» همواره رهبران انقلاب اسلامی بر میدان دادن به مردم در اقتصاد تاکید کردهاند.
-
بیان دستاوردها؛ درمان بیماری ناامیدی
امروزه یکی از مهمترین دغدغههای جامعه، تقویت روحیه امید و امیدآفرینی، بهویژه در میان جوانان و نوجوانان است. دشمنان انقلاب اسلامی و اسلام، با هدف تضعیف ایمان و مقاومت مردم، تمام تلاش خود را بر ایجاد یأس و ناامیدی در جامعه متمرکز کردهاند.
-
قدرت درونزای ایران اسلامی
یکی از ویژگیهای رهبران مقتدر در هر جامعهای، خلق گفتمانهای مسلط اجتماعی است.گفتمان مسلط فرهنگی هر جامعه نیز که تعیینکننده فضای کلی تعاملهای فرهنگی و اجتماعی است، باید ازسوی رهبران تعیین شود. یا به عبارت دیگر، هرکس بتواند آفریننده و جهتدهنده به این گفتمان باشد، رهبر فرهنگی و اجتماعی جامعه است.
-
بحران تورم کمر تولید را خم کرده است
سیاست کشور باید در مسیر تولید باشد، نه مصرف
مسئله تکیه بر توان داخلی و تاکید بر رونق تولید داخلی و همچنین مشارکت جدی مردم در حوزه اقتصاد موضوعی است که بیش از یک دهه است که مدنظر رهبر انقلاب است و ایشان راه نجات کشور در حوزه اقتصادی را در تحقق همین مقولات میدانند. آنچه در ادامه میآید گفتوگو با دکتر سید یاسین رضویپور، استاد دانشگاه و کارشناس مسائل اقتصادی است تا دریابیم راه تحقق هر یک از این مطالبات چگونه و از چه مسیری است.
-
جنگ اقتصادی دشمن را دریابیم
نسبت اقتصاد درون پایه و استراتژی خنثیسازی تحریمها
رهبر حکیم انقلاب اسلامی در طول سالهای اخیر بارها بر لزوم شکلگیری، تثبیت و تقویت منظومه اقتصاد درونپایه در کشور (آن هم حول محور تولید و مشارکت مردمی) تاکید ویژهای داشتهاند.
-
سهم از تولید دانش بنیان
از ظرفیتهای ملی استفاده نمیکنیم
حجت الاسلام و المسلمین غلامرضا مصباحیمقدم که در دورههای هفتم، هشتم و نهم عضو مجلس شورای اسلامی بوده است، درحالحاضر عضو مجمع تشخیص مصلحت و از اعضای مجلس خبرگان رهبری است. ایشان معتقد است بهرهگیری ما از ظرفیتهای ملی کامل نیست و لذا در اثر آن شرایط تولیدمان دچار مشکل است.
-
یأس، گناهی که ایمان را میکشد!
عماد خورشیدطلب: یأس، تنها یک احساس منفی نیست؛ در قرآن، این واژه بهعنوان یکی از بزرگترین گناهان کبیره پس از شرک معرفی شده است. اما چرا یأس تا این حد خطرناک است؟ چرا آیات قرآن با چنین جدیتی از آن نهی کردهاند؟ و مهمتر از همه، چگونه میتوان در دنیای پر از چالش امروز، به جای یأس، امید را در دل زنده نگه داشت؟ در دنیای امروز که با بحرانهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی روبرو است، یأس میتواند بهسرعت در جامعه گسترش یابد و روحیه مردم را تضعیف کند؛ از این رو، درک خطرات یأس و راههای مقابله با آن، بیش از هر زمان دیگری ضروری است.
-
چالش بیانگیزگی تولیدکنندگان
اقتصادمان برای فعالان تولید، پیشبینیناپذیر است
دکتر حمیدرضا جیهانی، پژوهشگر اقتصادی معتقد است باید اقتصاد را بهصورت کل ببینیم. اگر بخواهیم به یک موضوع خاص توجه کنیم، ممکن است در بخش دیگری با مشکلات مواجه شویم؛ مانند ناترازیهایی که وجود دارد. او معتقد است فعال اقتصادی باید بتواند حداقل برای یک یا سه سال آینده شرایط را پیشبینی کند تا بتواند سرمایهگذاری کرده و کارخانه ایجاد یا خدمات طراحی کند.
-
راهکارهای برونرفت از تله رکود چه مواردی هستند؟
بارگران بر گُرده تولیدکنندگان
دکتر مهدی موحدی بکنظر، اقتصادپژوه و سخنگوی سازمان امور مالیاتی معتقد است یکی از شاخصهای بسیار کلیدی در زمینه اقتصاد و بهبود آن رشد اقتصادی است و وقتی که رشد اقتصادی اتفاق میافتد، ظرفیتهای بالقوهای که در اقتصاد راکد ماندهاند، فعال میشوند و افزایش پیدا میکنند. موحدی راهکار برای خروج از تله رکود را مهمترین مسئله اقتصادی امروز میداند.
-
یا امید یا هیچ!
شاخصههای امید صادق
بشر بهطور طبیعی در طول زندگی در این جهان با نگرانیها و اضطرابهای بسیاری رودررو بوده، همواره در جهت از میان بردن عوامل پیدایش و پیروزی بر آنها کوشیده است. یکی از اهداف پیدایش مجموعه بزرگ اختراعات و اکتشافات بشر نیز، القای روح امید در زندگی و مبارزه با ناامیدی و افسردگی بوده است.
-
خودباوری و اعتماد به نفس ملی، پایههای امیدآفرینی
راهبرد جمهوری اسلامی، امید در برابر پروپاگاندا
امید، مفهومی است که میتواند جامعهای را به پیشرفت برساند یا در گرداب ناامیدی فروبرد. در طول تاریخ، جوامعی که توانستهاند امید را در دل مردم خود زنده نگه دارند، حتی در سختترین شرایط نیز به پیشرفتهای چشمگیری دست یافتهاند. از مقاومت در برابر استعمار تا بازسازی پس از جنگها، امید همواره نیروی محرکهای قدرتمند بوده است.