آگاه: علیرضا رئیسی افزود: ویروس اچپیوی دو عارضه ایجاد میکند؛ یکی سرطان دهانه رحم و دیگری بروز عفونتهایی مانند زگیلهای تناسلی که شیوع سرطان دهانه رحم ناشی از این ویروس در کشور بسیار پایین است و بحث واکسیناسیون آن بیشتر بر پیشگیری از عفونت متمرکز است.
وی ادامه داد: شیوع عفونتهای اچپیوی بیشتر شده و این با افزایش مراجعان به مطبها بهدلیل این عارضه مشخص شده است.
وی تاکید کرد: واکسن اچپیوی باید وارد چرخه واکسیناسیون کشوری شود اما نه بهصورت واکسنهای روتین، بلکه باید مانند آنفلوآنزا باشد که افراد خاص و واجد شرایط تزریق کنند و ضروری است شرکتهای دانشبنیان، انستیتوپاستور و پاستور این واکسنها را تولید کنند تا آنها را باتوجهبه شرایط ارزی وارد نکنیم. معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: واکسن اچپیوی را باید کمیته ملی واکسیناسیون تایید کند که قیمت آن ارزانتر شده و در داروخانهها بیشتر موجود خواهد شد.
وی تصریح کرد: واکسن پنوموکوک و روتاوبرپس وارد واکسیناسیون کشوری شده و همه مراکز بهداشتی و درمانی باید آن را رایگان در اختیار مردم قرار دهند و اگر مرکزی درخواست پول برای تزریق آن کرد، خلاف بوده و باید به وزارت بهداشت گزارش شود. رئیسی گفت: باتوجهبه شیوع بیماریهای مختلف، کشورها متحمل هزینههای زیادی ناشی از آنها خواهند شد و ایران نیز از این لحاظ مستثنا نیست. وی با بیان اینکه توجه به سلامت یک فرد بهتنهایی کافی نیست، اظهار کرد: باید به محیط اطراف توجه کرد، زیرا یک فرد اگر دستورالعملهای حوزه بهداشت و پیشگیری را انجام دهد اما در یک محیط در معرض آلودگی قرار گیرد، در معرض ابتلا به بیماری قرار خواهد گرفت. وی به بحث سواد سلامت مردم اشاره کرد و گفت: سواد سلامت فقط اطلاعرسانی نیست، بلکه ایجاد و آموزش مهارتهایی درراستای حفظ سلامتی است و خروجی نهایی آن تابآوری فرد در مقابل عوامل زیانآور و ناخوشی باشد.
۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۳
کد خبر: ۱۰٬۴۷۲
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه شیوع عفونتهای ویروسی مانند اچپیوی افزایش یافته است، گفت: بهزودی واکسن اچپیوی برای پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم و زگیلهای تناسلی وارد برنامه واکسیناسیون کشوری میشود.
نظر شما