آگاه: ۱۹۰روز پس از تشکیل دولت چهاردهم که به دولت «وفاق» معروف است، صبح روز گذشته، ۱۵بهمن، برای نخستینبار نشست مشترک همدلی و وفاق میان سران و معاونان قوای سهگانه برگزار شد. این مراسم رأس ساعت هفتونیم صبح به میزبانی نهاد ریاستجمهوری و با حضور مقامات سه قوه آغاز شد. مقامات قوای سهگانه پیش از ورود به این نشست در جمع خبرنگاران تاکید میکردند که وفاق یک راهبرد اساسی است و یک ظاهرسازی و اقدام نمادین نیست. آنها البته این تاکید را نیز داشتند که وفاق، الزاماتی هم دارد که ازجمله آنها تمکین به قانون است.
محوریت با «مردم» است
«مسعود پزشکیان» رییسجمهور در نشست مشترک سران قوا و جمعی از مسئولان سه قوه با بیان اینکه شاخص اصلی برای همه ما باید رفع مشکلات مردم باشد، گفت: دشمن امروز بهدنبال این است که با تفرقه و اختلاف در بین ما، کشور را به هم بریزد و همه تلاش ما باید این باشد که با وحدت و انسجام اجازه ندهیم هدف دشمن محقق شود. رییسجمهور با بیان اینکه باید نگاه خود را تغییر دهیم و با گذشت و شرحصدر با مردم برخورد کنیم، گفت: کسانی هستند که در این انقلاب یک عمر خوبی کردند و شاید فقط یکبار پایشان لغزیده یا بدی کردهاند، برای همان یکبار اشتباه برای همیشه از میدان عمل خارجشان میکنیم. رییسجمهور افزود: تمام گزارشها و تحلیلهای خارجیها این ادعا را مطرح میکند که ایران ضعیف شده و در این شرایط است که دشمنان میتوانند به کشور ما ضربه بزنند، آغاز کار هم از تفرقه و اختلاف بین مردم است، مردم اعتراض کنند و آنها سوار بر موج اختلافات و اعتراضات شوند؛ شاخصی که باید روی آن کار کنیم این است که بدانیم همه موظفیم مشکلات مردم را حل کنیم، در جایی هم که نمیتوانیم باید با مردم گفتوگو و با زبان عذرخواهی برخورد کنیم.
پزشکیان در بخش دیگری از صحبتهای خود حل مشکلات معیشتی مردم را وظیفه دولت دانست و تصریح کرد: وضعیت فعلی معیشت مردم، گرانی و فشاری که در این بخش به مردم میآید، قابلقبول نیست. بخشی از آن دست ماست و بخشی هم دست ما نیست؛ مصمم هستیم که سفره مردم را تامین کنیم و این دغدغه را همواره در جلسه سران قوا مطرح کردهایم، انشاءالله قبل از عید تمام کارها و اقداماتی را که لازم است انجام خواهیم داد و در سال آینده قطعا روندی را در پیش خواهیم گرفت که به هر شکل سفره مردم را تامین کنیم و بتوانیم جوابگو باشیم. وی امنیت خاطر سرمایهگذاران برای حضور در عرصه اقتصاد را حیاتی دانست و افزود: ایرانیان داخل و خارج کشور باید مطمئن باشند و باور کنند که قوهقضاییه و سیستم امنیتی پشتیبان و مدافع آنان است، نه اینکه به هر بهانهای تولیدکننده را بگیریم و در زندان بیندازیم، آن هم از کار در کشور پشیمان شود و برود. مملکت با تولیدکننده و تجار و صنعتگران سرپا خواهد ماند، سیاست ما نیز در این زمینه عمل به سیاستهای کلی مقام رهبری است.
قانونگرایی، مقدمه وفاق
«محمدباقر قالیباف» رییس مجلس شورای اسلامی نیز در جریان نشست وفاق، بر قانونگرایی تاکید کرد و گفت: خداوند را شاهد میگیرم که در جریان تذکرات و اقدامات نظارتی بهدنبال مچگیری نیستیم و آمدهایم با کمک به دولت برای مردم کار کنیم و قطعا حرکت سه قوه باید منجر به اتفاق خوب برای مردم شود. قالیباف با بیان اینکه در جلسه سران قوا روی اولویتها با فوریت حل مسائل اقتصادی که بستر را نیز برای اقدامات فرهنگی فراهم کند کار کردهایم، اظهار کرد: من نقدی به آمارهای ارائهشده ندارم که گفته میشود نقدینگی کاهش یافته و تورم از ۴۰ به ۳۰درصد رسیده است، من مردم را میبینم که سفرههایشان چنین چیزی را نشان نمیدهد و آنها چنین حسی ندارند. ما باید بهگونهای اقدام کنیم که مردم حس کنند مشکلات اقتصادی آنها حل شده و به این باور برسند. رییس مجلس شورای اسلامی حل معیشت مردم را در اولویت دستورکار قوا دانست و افزود: یکی از راهکارهای حل مشکلات معیشتی تخصیص کالابرگ الکترونیکی و توجه به هفت دهک پایین جامعه است. چند سال است که تورم ۴۰درصدی داشتهایم و حقوق مردم متناسب با تورم افزایش نداشته که همین باعث کاهش قدرت خرید مردم شده است؛ ازاینرو باید مشکل تامین کالاهای اساسی را بهویژه برای هفت دهک پایین مردم حل کنیم. اگر نمیتوانیم تامین همه کالاهای موردنیاز مردم را حل کنیم، باید چند قلم کالای اساسی در حوزه خوراک و چند قلم کالای اساسی در حوزه جهیزیه آنها از طریق کالابرگ تامین شود. دولت و همه ما باید بسیج شویم تا اجرای طرح تخصیص کالابرگ الکترونیکی از ماه مبارک رمضان آغاز شود.
قالیباف در ادامه با تاکید بر اینکه همه باید قول دهیم با خودداری از پرداختن به امور حاشیهای به اصل مطلب برسیم، بیان کرد: دشمن تمام تلاش خود را برای دوقطبیسازی میکند. دوقطبیسازی آنها نیز با ظاهرسازی به گونهای است که خود را دغدغهمند جلوه دهند که درنهایت کشور را از مدار فعالیتهای اصلی خود خارج کرده و به حاشیه ببرند؛ لذا باید توجه کنیم هرگز از مسیر اصلی خارج نشویم، موضوعات اصلی و فرعی را تفکیک کرده و مسائل اصلی را قربانی مسائل فرعی نکنیم.
یک خودانتقادی حکومتی!
حجتالاسلاموالمسلمین «محسنی اژهای» رییس قوه قضاییه نیز در نشست همدلی قوا تاکید کرد: ما در تحقق اصول مختلفی از قانون اساسی و بخشی از اسناد بالادستی توفیقات خوبی داشتیم اما ضروری است در تحقق هر چه بیشتر آن دسته از اصول قانون اساسی که مربوط به حکومت و ملت است تلاش مضاعف داشته باشیم. باید اذعان کنیم که در اجرای برنامههای توسعه توفیق زیادی نداشتهایم. دلیل اصلی این امر آن است که پیرامون مسائل کشور نتوانستهایم به یک اشتراکنظر دست پیدا کنیم. در اینگونه جلسات باید از تعارفات مرسوم بگذریم؛ با تکرار کلمه وفاق، «وفاق و همدلی» حاصل نمیشود. اصل اساسی آن است که پیرامون مسائل کشور به یک اشتراک نظر برسیم. رییس قوهقضاییه اظهار کرد: یکی از معیارهای اصلی انقلابیگری احترام به قانون است. کسی نمیتواند بگوید آنجایی که قانون منطبق با منافع من است به آن التزام دارم و آنجایی که قانون منطبق با منافع و سلایق من نیست آن را زیر پا میگذارم! احترام به قانون در همه شئون واجب است. رییس دستگاه قضا گفت: ما باید نگاه خود را به مقوله استفاده از ظرفیتهای مردمی و جذب سرمایهگذاری در تولید و اقتصاد عوض کنیم. در مقاطعی و از نگاه برخی از ما مسئولان، حضور در جلسات فعالان، کارآفرینان و سرمایهگذاران اقتصادی و تولیدی و حتی عکس گرفتن با آنها یک ضدارزش تلقی میشد. این در حالی است که کارآفرینی و تولید ثروت در جامعه، از نگاه اسلامی یک ارزش تلقی میشود. قاضیالقضات اظهار کرد: وقتی فردی جرمی را مرتکب میشود ما او را طبق قانون تعقیب و مجازات میکنیم؛ این امری لازم است اما با کمال تاسف گاهی شاهد هستیم که این فرد محکوم از حیز انتفاع ساقط میشود و ما او را و جامعه را برای همیشه از ظرفیتهایی که دارد محروم میکنیم. حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای بیان کرد: باید شرایط ورود مردم، سرمایهگذاران و کارآفرینان را به همه بخشهای اقتصادی تسهیل کنیم. گاهی فردی مجوزی را از دستگاههای حکومتی میخواهد و ما بدون دلیل در کار او تاخیر ایجاد میکنیم یا انتظارات بلاوجهی از او داریم؛ منبابمثال ما در قوه قضاییه به فردی میگوییم اگر فلان اعتراف را کند او را مشمول مواردی میکنیم؛ یا یک نماینده در مواجهه با یک مدیر، پیشبرد کاری را معطوف به اجرای موضوعی میکند؛ نباید در گفتن این مسائل تعارف داشته باشیم؛ باید اینگونه معضلات را در نظام حکمرانی خود حل کنیم.
نظر شما