آگاه: این نکته حائزاهمیت است که هر فعالیت فرهنگی، باید در بستر و زمینه مناسب خود صورت گیرد. وی ادامه داد: نکته دیگری که میخواهم به آن اشاره کنم این است که من نتوانستم به تمامی نمایشگاه سر بزنم اما آنچه دیدم نشاندهنده حضور فعال و جدی موسسات و مجموعههای مردمی است. از تابلوها و غرفهها این حس را میتوان دریافت کرد که همکاریهای مردمی در این نمایشگاه بهوضوح مشهود است. هرچه نمایشگاه قرآن به مردم نزدیکتر شود و از دل جامعه بیاید، اثرگذاری آن بیشتر خواهد بود؛ بهعنوانمثال، بسیار پسندیده است که یک مسجد در اینجا یک غرفه داشته باشد و گزارشی از فعالیتهای قرآنی خود طی یک سال گذشته ارائه دهد.
شاهآبادی افزود: ماه رمضان، بهویژه دارای حال و هوای خاصی است که بر زندگی مردم تاثیر میگذارد. حتی افرادی که به دین و مذهب خود نگرش پایینی دارند نیز در این ماه، سبک زندگیشان متفاوت میشود. حاکمیت باید برای ایجاد این حال و هوا فکری کند. در این زمان، رفتارهای روزمره افراد، ساعت خواب و بیداری و حتی نشست و برخاستها تغییر میکند. ایجاد یک محفل معنوی قرآنی این امکان را فراهم میآورد که افراد ساعتی فارغ از مشغلههای روزمره، با جدیدترین دستاوردهای قرآنی آشنا شوند.
این فعال فرهنگی در پاسخ به این سوال که چقدر این نمایشگاه میتواند تاثیرگذار باشد؟ گفت: اگر خدا نکرده، امسال نمایشگاه قرآن برگزار نمیشد، آثار سوء آن بهوضوح حس میشد.
خلأ برگزاری این نمایشگاه بهویژه در این ایام موجب سرگردانی بسیاری میشد. وجود این نمایشگاه به متولیان قرآن این امکان را میدهد که پیشرفتهای خود را نسبتبه گذشته ارزیابی کنند. این ارزیابیها باید با بررسیهای کارشناسی و تیمهای تخصصی انجام شود تا مشخص شود که آیا وزن کار قرآنی در کشور درحال افزایش است یا متوقف شده است. وی در پایان گفت: بنابراین، این نمایشگاه نهتنها فرصتی برای آشنایی عموم مردم با قرآن و نهادینهسازی فرهنگ قرآنی در جامعه است، بلکه بهعنوان یک شاخص برای سنجش پیشرفتهای ما در این حوزه محسوب میشود.
۲۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۰
کد خبر: ۱۱٬۷۷۸
حمید شاهآبادی، معاون سابق سیمای رسانه ملی درخصوص فعالیتهای قرآنی این رویداد قرآنی گفت: در شرایط امروزی کشور، با مشکلات و چالشهایی که امسال بهویژه با تغییر دولت و وزرا مواجه بودیم، برگزاری نمایشگاه قرآن در سال ۱۴۰۳ بهصورت دوباره، نشاندهنده عزم و اراده متولیان فرهنگی کشور است.

نظر شما