۲۶ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۵
کد خبر: ۱۲٬۱۵۷

دیروز بعد از گذشت حدود چهارماه دومین جلسه شورای‌عالی مسکن برگزار و تصمیمات بسیار مهمی در حوزه مسکن برای مستاجران گرفته شد. حدود سه‌ماه پیش وزارت راه‌وشهرسازی خبر از تدوین بسته حمایتی برای مستاجران داده و اعلام‌کرده بود که‌ به‌ زودی خبرهای خوبی برای مستاجران از طریق این بسته داده می‌شود؛ اما در این مدت خبری از این بسته نبود که در نهایت دیروز در جلسه شورای‌عالی مسکن که با حضور رییس‌جمهور برگزار شد کلیات این بسته بررسی و به تصویب رسید.

هفت میلیون مستاجر چشم انتظار تصمیمات مسکنی دولت

آگاه: پیش از این در خصوص جزییات جلسه شورای‌عالی مسکن نرگس‌ رزبان، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه‌وشهرسازی در یک برنامه تلویزیونی اعلام‌کرده بود که بسته شامل حمایت از مستاجران در قالب تسهیلات و ارائه بسته‌های حمایتی و کمک به دهک‌های پایین درآمدی است، همچنین سرفصل دیگر شامل ساماندهی بازار اجاره، بررسی و تعیین راهکارهای جدید است. رزبان توضیح داد: در موضوع ساماندهی و مدیریت بازار، راهکارهایی را برای امکان دسترسی به مسکن استیجاری برای زوج‌های جوان و خانواده‌های کم‌درآمد در نظر داریم که به‌تدریج اعلام خواهد شد.
 به گفته وی، سرفصل سوم، بسته استیجار شامل راهکارهای میان‌مدت مبتنی بر افزایش واحدهای مسکونی در بازار است که به شکل غیرمستقیم به ساماندهی بازار مسکن کمک می‌کند.
 مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه‌وشهرسازی با بیان اینکه مصوبات جلسه‌دوم شورای‌عالی مسکن در دولت چهاردهم نیازمند مدت‌زمانی است که فرآیند اجرایی بسته‌ها را عملیاتی کند، گفت: اقدامات مبتنی بر ساماندهی و مدیریت بازار مسکن و مرتبط با راه‌اندازی نظام استیجار، نیازمند برنامه زمان‌بندی است؛ پیش‌بینی می‌شود در بازه یک تا دوماهه این اقدام به نتیجه برسد. بنابراین اینکه این موضوع در همان روزهای اول تصویب به نتیجه برسد، صحیح نیست و نیازمند صرف بازه‌زمانی یک‌ تا دوماه است. برای تعیین سقف اجاره ما در بسته‌های پیشنهادی قیمت نداده‌ایم و بعد از بررسی مصوبات و راهکارها نتیجه اعلام می‌شود. وی درخصوص دریافت اجاره‌بها و راهکارهای پیش‌بینی شده درباره آن توضیح داد: ماده  هفت قانون ساماندهی زمین، مسکن و اجاره‌بها، چارچوبی را برای افزایش سقف اجاره‌بها تعیین‌کرده است که چارچوب‌های آن تعیین‌شده که امیدواریم به تصویب کارگروه برسد. همچنین حبیب‌الله طاهرخانی، معاون مسکن‌وساختمان وزیر راه‌وشهرسازی با بیان اینکه در بسته حمایتی برای مستاجران پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن در دستورکار قرار گرفته است، گفت: مهم‌ترین محور این بسته در کوتاه‌مدت، پرداخت دو نوع وام ودیعه به اجاره‌نشین‌ها است؛ براین اساس، شورای‌عالی مسکن با پرداخت وام۴۰۰ میلیون تومانی قرض‌الحسنه به اقشار تحت‌حمایت موافقت کرد. همچنین مطابق روال سال‌های گذشته، وام ودیعه به سایر مستاجران نیز پرداخت می‌شود که در این زمینه، ۲۰۰ همت اختصاص خواهد یافت.
معاون وزیر راه‌وشهرسازی راجع به ساماندهی بازار مسکن استیجاری گفت: در این راستا شورای‌عالی مسکن به وزارت راه‌وشهرسازی اجازه داد از محل املاک، مستغلات و اراضی در اختیار خود، واحدهای مسکونی میان‌قیمت و اقتصادی برای زوج‌های جوان تامین کند.براساس این گزارش با توجه به آنکه حدود هفت میلیون مستاجر در کشور داریم، بنابراین مصوبات جلسه شورای‌عالی مسکن در حوزه مسکن برای افراد بسیار مهم و حائز اهمیت است، گفت: برای بازه‌زمانی کوتاه‌مدت، تسهیلاتی را برای دهک‌های پایین جامعه با درصد پایین و همچنین تسهیلات برای مستاجران با نرخ سودی که بانک مرکزی تعیین می‌کند درنظر گرفته‌ایم. وی ادامه داد: وزارت راه‌وشهرسازی ۲۰ همت منابع برای دهک‌های پایین جامعه و ۲۰۰ همت هم برای سایر دهک‌ها پیشنهاد داده ایم که بر روی مبلغ تفاهم صورت گرفت؛ اما بر روی میزان مبلغ و چگونگی مبلغ باید شورای‌عالی بانک‌ها تصمیم‌گیری و اعلام کند.براساس این گزارش داود بیگی‌نژاد، نایب‌رییس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران درخصوص  اثرگذاری این بسته بر روی بازار اجاره مسکن، گفت: این بسته بر روی تمامی مستاجران آثار بسیار خوبی بر جای خواهد گذاشت و به‌طور قطع می‌تواند روند آینده بازار اجاره مسکن را تعیین کند. بنابراین امیدواریم در این بخش شاهد آن باشیم که تصمیمات خوبی برای مستاجران به‌ویژه از لحاظ پرداخت تسهیلات حمایت‌های لازم انجام گیرد. گفتنی است امیدواریم با برگزاری این جلسه و همچنین اجرای هرچه سریع‌تر بسته‌های تشویقی و حمایتی مستاجران، شاهد آن باشیم که در فصل تابستان مستاجران همانند سال گذشته دغدغه‌ای برای جابه‌جایی نداشته باشند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.