آگاه: ایران پس از انقلاباسلامی با تحولات و مخاطرات گسترده داخلی و خارجی مواجه بوده که ایشان توانستهاند با تدبیرها و تصمیمهای درست و نقطهزن خویش کشور را از گردابهای بحرانها نجات دهند و راه را برای پیشرفت هموار کنند. رهبری و مدیریت مثالزدنی ایشان در ۳۵ سال گذشته، نشاندهنده نگاه راهبردی و پایداری ایشان در پاسداری از منافع ملی و ساماندهی به امور کشور بوده است. از یکسو هجمههای نظامی و سیاسی دشمنان، بهویژه آمریکا و ازسوی دیگر ویژگیهای ذاتی کشور پهناوری مانند ایران، زمینههایی را برای پدیدآمدن بحرانهای گوناگون فراهم میآورده است؛ کشوری دارای تنوعهای قومیتی و مذهبی و جغرافیایی و زبانی با دشمنانی بدطینت و بدسگال و فرصتطلب و زخمخورده؛ اما آیتالله خامنهای در کسوت امامت امت با اتخاذ سیاستهایی مدبرانه، نهتنها از اصول و آرمانهای انقلاباسلامی دفاع کردهاند، کوشیدهاند تا با تقویت زیرساختهای تمدنی و ایجاد انسجام ملی، کشور را در برابر این فشارها، پولادین کنند. توانمندیها و تدبیرهای حکیمانه و در مواردی بسیار شگفتآور ایشان در حیطههای گوناگون امنیتی، سیاسی، نظامی، اقتصادی و فرهنگی چشمگیر و پرشمار است. در ادامه به اختصار به نمونههایی از آنها اشارتی میکنیم:
چالشهای امنیتی
چالشهای امنیتی متعددی را میتوان در اینجا برشمرد که ما تنها بر یکی از مهمترین آنها مروری میکنیم.
با حمله آمریکا به افغانستان در سال ۲۰۰۱، پس از حادثه ۱۱ سپتامبر و با فاصلهای حمله آمریکا و متحدانش به عراق، فضا در غربآسیا بهشدت متشنج شد. بهخصوص که جرج بوش (پسر)، رییسجمهور وقت آمریکا هم تهدید کرد که پس از عراق، نوبت ایران است. در این شرایط جریان موسوم به اصلاحطلب در کشور که هم دولت را در اختیار داشت و هم مجلس را؛ خواهان پیوستن ایران به ائتلاف آمریکایی بر ضد صدام و کشور عراق بود؛ لذا به مقام رهبری اصرار میکرد که نظام برای دوری از تنش، به آمریکا بپیوندد.
در بهار ۱۳۸۲ نامهای سرگشاده با امضای ۱۲۷ نماینده اصلاحطلب، خطاب به مقام رهبری در رسانههایشان منتشر شد که در آن، از ایشان خواهش میکردند که «جام زهر» دیگری بنوشند! اما او با موضعگیری حکیمانه و قاطع در محکومکردن آمریکا و دفاع از مردم عراق (و پیش از آن مردم افغانستان) بر تدلیس و وسوسه این جریان، خط بطلان کشید. رخدادهای بعدی نیز نشان داد که نگاه و تحلیل و تصمیم و اقدام رهبری بهترین بوده و کشور را از پرتگاه پرخطری نجاتداده است.
چالشهای نظامی
در پاسخ به تهدیدهای نظامی دشمنان، آیتالله خامنهای همواره بر پیشرفت و تقویت توانمندیهای دفاعی ازجمله صنایع نظامی تاکید کردهاند. ایشان پیوسته بر اصل «بازدارندگی» بهعنوان راهبردی کلیدی در زمینه نظامی تاکید ورزیدهاند؛ در نتیجه شاهدیم که ایران عزیز، امروز در بسیاری از قلمروهای هوایی و زمینی و دریایی در منطقه و در مواردی در کل جهان دستبرتر را دارد. بر این بیفزاییم سخنان صریح و شجاعانه ایشان را در مقاطع گوناگون که نظام سلطه و در رأس آن آمریکا را ناچیز شمرده و با بیانی کوبنده؛ تهدیدها و بلوفزنیهای آنها را پاسخ گفته و آنها را سر جایشان نشانده است؛ برای نمونه «یکی بزنید، ده تا میخورید»، «اگر آمریکاییها ما را تهدید کنند تهدیدشان میکنیم؛ اگر تهدید خود را در مورد ما عملی کنند، ما هم تهدید خود را عملی خواهیم کرد. اگر آمریکاییها به امنیت ملت ایران تعرض کنند، ما هم بدون تردید به امنیت آنها تعرض خواهیم کرد» و...
فتنههای رنگارنگ
فتنه تیر ۷۸ (روزنامه سلام و وقایع کویدانشگاه)، فتنه ۸۸ (جنبشسبز و ادعای دروغ تقلب در انتخابات)، فتنه آبان ۹۸ (فتنه بنزینی)، فتنه ۱۴۰۱ (زن، زندگی، آزادی) و فتنههای ریز و درشت دیگری را میشناسیم. هر کدام از اینها درهای هولناک بود که طیف وسیعی از دشمنان داخلی و خارجی، برای سقوط جمهوریاسلامی به آن امید بسته بود. در هر یک از این بحرانها گروههای همگون و ناهمگونی با هم متحد میشدند تا در یورشی چندلایه، چون شغالان، شیر جمهوریاسلامی را به خیال خام خود، پارهپاره کنند. از انقلابیهای دیروز پشیمان گرفته تا روشنفکران غربزده تا سرمایهسالاران سهمخواه و تجزیهطلبان و سلطنتطلبان و بالاخره سرویسهای جاسوس بیش از ۲۰ کشور جهان و دولتهایشان.
جنگهایی ترکیبی که از تمام ابزارهای نرم و سخت برای براندازی این نظام مقدس و تجزیه ایران عزیز استفاده کردند. در تمام این طوفانها ناخدایی که به اعتراف دشمن و دوست، توانست با قدرت، شجاعت، تیزبینی، جامعنگری، تصمیم و اقدام بهنگام، روشنگریهای اثرگذار و در همانحال انصاف و مهربانی، این کشتی را بهخوبی هدایت کند و در سرزمین سربلندی به سلامت بنشاند، امام خامنهای بود.
تحریمها و فشارهای اقتصادی
ما مردم ایران از همان سالهای آغازین انقلاب با تحریم آشنا شدهایم و رنجهای بسیاری از دشمنان رذلمان کشیدهایم. هر اندازه پیشتر آمدهایم و پیشرفت کردهایم، تحریمها نیز بیشتر و سنگینتر شده است. این تحریمها برای هر کشوری دیگری در شرایط ما بود؛ او را تاکنون زمینگیر کرده و چه بسا فروپاشانده بود؛ اما به لطف خدا و استقامت ملت و تلاش مسئولان و نوآوریهای فرزندان نخبه این بوموبر، ما از این گردنه عبور کردهایم و امروز بسیاری از این تحریمها برای مردم ما چیزی جز شوخیهایی خُنک از دشمنانی خِنگ نیستند. مدیر و میداندار اصلی خنثیکردن حداکثری این تحریمها، باز مقام رهبری بوده است؛ ایشان با امیدبخشی، راه نشاندادن و تشویقکردن به تولید علم و رشد فناوری و حمایت از آنها، سبب شدهاند که شاخصهای اقتصادیمان، بهبود چشمگیری یابد؛ حتی در زمینهها و در مقطعهایی خواب را از چشمان دشمنانمان بگیرد؛ در زمینهها و مقطعهایی که دولتهای ما انقلابیتر و جهادیتر عمل کرده و بیشتر، حرف ولی فقیه را خوانده و اجرا کردهاند.
برای نمونه آیتالله خامنهای در آغاز بسیاری از سالهای اخیر، شعاری اقتصادی را برای آن سال برگزیده و با این کار تمام توجه مردم و مسئولان را به آن جلب کردهاند تا ظرفیتها و امکانات کشور برای تحقق آن بسیج بیشینه شود؛ همچنین با طرح «اقتصاد مقاومتی» و تاکید پیوسته بر آن کوشیدهاند اقتصاد کشور را در برابر تحریمها ضربهناپذیر کنند و این مهم را از راه تقویت تولید داخلی، کاستن از وابستگی به واردات، دوری از خامفروشی مواد اولیه و حمایت از تولیدکنندگان و شرکتهای دانشبنیان شدنی دانستهاند.
ناگفته نماند که گاه نیز بنابه مصالحی و البته اصرار برخی دولتهای وقت و نیز برای اتمامحجت و نه با طیبخاطر، مجوزی برای مذاکرههای مقطعی با دشمنان، صادر کردهاند و باید اعتراف کرد که همانگونه که خود حضرت ایشان، از آغاز نسبت به چنین مذاکراتی بدبین بودند، باید گفت این گفتوگوها هیچ سهمی در پیشرفتهای اقتصادی فعلی کشور نداشته و بلکه گاه ترمز آن هم بودهاند و ما هرچه امروز داریم مرهون تکیه بر توان داخلی و تعامل با کشورهای غیردشمن بوده است؛ نه مذاکرات با دشمنان که نهایت دستاورد آنها بدعهدیها و برجامی نافرجام و خسارتبار شده است.حاصل سخن آنکه این امنیت و صلابت و این مایه از پیشرفت چشمگیر و نزدیکشدن به قله، برآیند تلاشها و تصمیمهای و امدادهای بسیاری است که کانون آنها اصل مهم ولایتفقیه و پس از خمینی کبیر (ره) فرزند و شاگرد شایستهی ایشان حضرت آیتالله خامنهای است.
سخن پایانی اینکه درست است فرمودهاند: «چون تو را نوح است کشتیبان ز طوفان غم مخور»، یادمان باشد که در حج ابراهیمی همهچیز، با کاروان نیست؛ بالاخره طواف کعبه و رمی جمرات با خود حاجیان است!
نظر شما