طی مدت اخیر چند دانشجوی ایرانی در آمریکا به بهانه‌های مختلف از جمله حمایت از مردم مظلوم غزه یا مسائل مرتبط با روادید، بازداشت شده‌اند. رفتار آمریکا در برخورد با دانشجویان ایرانی بیانگر سیاست گروگانگیری واشنگتن در قبال ایرانیان است.

گروگان‌گیری به شیوه آمریکایی

آگاه: علیرضا درودی یکی از دانشجویان ایرانی است که اخیراً در آمریکا به بهانه‌های واهی بازداشت شده است. در ششمین روز از فروردین ماه سال جاری، دانشگاه آلاباما تایید کرد که مقام‌های فدرال مهاجرت آمریکا یک دانشجوی ایرانی را در خارج از محوطه این دانشگاه بازداشت کرده‌اند. این دانشگاه در بیانیه‌ای به رسانه‌ها اعلام کرد که مأموران مهاجرت فدرال ایالات متحده، یک دانشجوی دکتری ایرانی‌الاصل را در دانشگاه آلاباما بازداشت کردند.
بر اساس این گزارش، دانشگاه هویت دانشجو را اعلام نکرد اما سوابق موجود در وب سایت اداره مهاجرت و گمرک ایالات متحده (ICE) نشان می‌داد که علیرضا درودی، شهروند ایرانی، توسط این آژانس بازداشت شده است. البته سوابق نشان نمی‌داد که او در کدام مرکز ICE بازداشت شده است. پس از دستگیری علیرضا درودی، وزارت امنیت داخلی ایالات متحده و ICE به درخواست‌ها برای اظهارنظر درخصوص وضعیت این تبعه ایرانی پاسخ ندادند و علت بازداشت این شهروند ایرانی را مشخص نکردند. علیرضا درودی در رشته مهندسی مکانیک در دانشگاه آلاباما تحصیل کرده و در رشته مهندسی متالورژی تخصص گرفته است. اولین بار گزارش مربوط به بازداشت این شهروند ایرانی را روزنامه نیویورک‌تایمز مخابره کرد. بازداشت علیرضا درودی، دانشجوی ایرانی مقیم آمریکا در شرایطی صورت می‌گرفت که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، متعهد به اخراج تظاهرکنندگان خارجی طرفدار فلسطین در ایالات متحده شده بود و آنها را به حمایت از حماس، یهودی‌ستیزی و ایجاد موانع برای سیاست خارجی آمریکا متهم کرده بود. بر همین اساس، نخستین گمانه‌زنی‌ها درخصوص علت بازداشت درودی مربوط به شرکت او در تظاهرات ضد جنگ در دانشگاه‌های آمریکا بود.
البته معترضان ضد جنگ در آمریکا، از جمله برخی گروه‌های یهودی و دانشجویان خارجی محصل در آمریکا، ادعاهای دولت ترامپ را رد می‌کنند و می‌گویند که دولت ترامپ انتقاد آنها از حمله رژیم صهیونیستی به غزه و دفاع از حقوق فلسطینیان را با یهودستیزی و حمایت از حماس اشتباه می‌گیرد.
اما پس از چند هفته بی‌خبری از وضعیت علیرضا درودی دانشجوی ایرانی بازداشت شده توسط مأموران آمریکایی، روز گذشته خبر رسید که قاضی دادگاهی در آمریکا آزادی این دانشجوی دکترای دانشگاه آلاباما، را به قید وثیقه رد کره است. قاضی مایث گونزالس در همین رابطه گفت درودی نتوانست ثابت کند که تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا نیست. او افزود: این دانشجو به دلیل حضور در کشور با روادید لغوشده اف-وان، نداشتن خانواده در کشور و این‌که می‌گوید ارتباطات کمی در جامعه دارد، فردی خطرناک است. قاضی گونزالس اظهار داشت: درودی در صورت اخراج، به ایران دیپورت خواهد شد. اظهارات قاضی آمریکایی پرونده علیرضا درودی بیانگر آن است که اتهام سنگین و بی‌دلیلی متوجه این دانشجوی ایرانی مقیم آمریکا توسط سیستم قضایی این کشور شده است.

بازداشت به سبب ابراز عقیده
محسن مهدوی دیگر دانشجوی ایرانی مقیم آمریکاست که طی روزهای اخیر توسط مأموران آمریکایی بازداشت شده است. این دانشجوی فلسفه دانشگاه کلمبیا آمریکا به خاطر اعتراض به نسل‌کشی صهیونیست‌ها توسط پلیس امنیت ملی آمریکا بازداشت شده است. دپارتمان فلسفه دانشگاه کلمبیا، طی بیانیه‌ای به بازداشت بدون دلیل و خصمانه محسن مهدوی واکنش نشان داده است و به این اقدام دولت آمریکا اعتراض کرده است. در بیانیه دپارتمان فلسفه دانشگاه کلمبیا تصریح شده که محسن مهدوی در منطقه ورمونت به طرز خشنی توسط مأموران آمریکایی بازداشت شده است. در این بیانیه قید شده که ما اعضای دپارتمان فلسفه دانشگاه کلمبیا وحشت و ناراحتی خود را از این واقعیت ابراز می‌کنیم که یک مقیم قانونی ایالات متحده، فردی که متهم به جرمی نیست، باید به این شیوه بازداشت شود. ما همدردی و حمایت خود را با محسن، خانواده و دوستانش اعلام می‌داریم. دپارتمان فلسفه دانشگاه کلمبیا در بیانیه خود تصریح کرده که محسن مهدوی تنها به دلیل ابراز عقیده، توسط مأموران آمریکایی بازداشت شده است و این امر آزادی بیان در آمریکا را تهدید می‌کند.

دستگیری نخبه ایرانی در ماساچوست به اتهام واهی
چندی پیش نیز آمریکایی‌ها یک نخبه ایرانی ساکن ماساچوست با نام مهدی محمدصادقی را به اتهامات واهی بازداشت کردند. در زمستان سال گذشته، محمد عابدینی در میلان و مهدی محمدصادقی در ماساچوست به اتهام مشارکت در تجهیز پهپادهای مرتبط با حمله به نظامیان آمریکایی بازداشت شدند؛ ادعایی که ایران آن را بی‌اساس می‌داند. براساس اطلاعات منتشر شده از سوی رسانه‌ها، دستگیری این دو نفر به حمله پهپادی ۲۸ ژانویه ۲۰۲۴ 
(۸ بهمن ۱۴۰۲) توسط گروه‌های مسلح عراقی در اردن مرتبط دانسته شده است. در این حمله، سه نظامی آمریکایی کشته و ۴۷ نفر دیگر زخمی شدند. اف‌بی‌آی ادعا کرده بود که تجهیزاتی که در این پهپاد استفاده شده، توسط این دو فرد تهیه شده است! یکی دیگر از دانشجویان ایرانی دستگیرشده در آمریکا، هلیا دوطاقی نام دارد. این پژوهشگر ایرانی حقوق بین‌الملل و فعال حامی فلسطین، همچنین به‌دلیل اظهارات خود در حمایت از فلسطین ازسوی دانشکده حقوق دانشگاه ییل به حالت تعلیق درآمد.
در ۱۴ مارس سال‌جاری میلادی، دانشکده حقوق دانشگاه ییل آمریکا در اقدامی با استناد به ادعاهایی که یک وب‌سایت صهیونیستی براساس هوش‌مصنوعی علیه هلیا دوطاقی پژوهشگر ایرانی ساخته بود، این دختر ایرانی را تعلیق کرد. هلیا دوطاقی پژوهشگر ایرانی حقوق بین‌الملل و فعال حامی فلسطین، به‌دلیل اظهارات خود در حمایت از فلسطین به ارتباط با گروه فلسطینی صامدون متهم و تعلیق شد. این تعلیق پس از آن صورت گرفت که وب‌سایت صهیونیستی Jewish Onliner که با استفاده از هوش‌مصنوعی اداره می‌شود، هلیا دوطاقی را به حمایت از گروه فلسطینی صامدون که ایالات‌متحده آن را گروه تروریستی تلقی می‌کند، متهم کرد. دوطاقی در واکنش به این اقدام با انتشار بیانیه‌ای در صفحه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) تاکید کرد که دانشگاه ییل بدون ارائه فرصت دفاع به او و تنها براساس اتهامات بی‌اساس، او را به تعلیق درآورده است. این پژوهشگر ایرانی همچنین نگرانی خود را درخصوص استفاده از هوش‌مصنوعی برای انتشار اطلاعات نادرست و تهدید آزادی‌بیان ابراز کرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.