آگاه: ادراک انسان از رنگهایی که میبیند، بهوسیله سازوکار حساس چشمان تعیین میشود؛ اما اکنون یک امکان جدید ظهور کرده که مرزهای مذکور را میشکند و با کمک آن میتوان رنگی را دید که قبلا برای چشمان انسان ناآشنا بود.
جیمز فونگ و همکارانش در دانشگاه کالیفرنیا یک تکنیک جدید تحریک شبکیه ابداع کردند که Oz نام دارد.
روش مذکور به طور موفقیتآمیز محدودیتهای طبیعی شبکیه را در یک «آزمایش اجرا پذیری ایده» دور زد. Oz با فعالسازی هزاران سلول مخروطی شبکیه ادراک از رنگ سبز آبی، طیفی که قبلا چشم انسان نمیتوانست مشاهده کند را ایجاد کرد.
محققان این پروژه نوشتهاند: ما یک اصل جدید به نام Oz را برای نمایش تصاویر رنگی معرفی میکنیم که شامل کنترل مستقیم فعالیت گیرنده نوری چشم انسان، از طریق انتقال سلول به سلول نور است. Oz نماینده دسته جدیدی از پلتفرمهای آزمایشی برای علوم بصری و عصبی است که سعی در کنترل کامل نخستین لایه عصبی مغز دارد.
فونگ و همکارانش با استفاده از تکنیک «متامریسم فضایی» بر محدودیت فرایند سنتی بازتولید رنگها غلبه کردند. طبق بیانیه مربوط به این پژوهش، تکنیک مذکور توزیع فضایی نور روی شبکیه را به جای طیف رنگی کنترل میکند. در همین راستا محققان سیستم لیزری Oz را ابداع کردهاند که به طور دقیق نور را به سلولهای جداگانه در چشم پنج شرکتکننده منتقل کرد. انتقال هدفمند نور فعالیت سلولهای مخروطی M را تحریک کرد و در نتیجه ادراک انسان از رنگ سبز آبی را در پی داشت. جالب آنکه سیستم Oz این رنگ نوین و بسیار اشباع شده را در ویدیوهای دینامیک و تصاویر ثابتی که توسط شرکتکنندگان توسط شرکتکنندگان تماشا شده بود، تولید کرد.
۳۱ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۱:۴۲
کد خبر: ۱۲٬۲۹۷
تکنیک جدید تحریک شبکیه سبب میشود چشم انسان رنگهایی که تاکنون قابلمشاهده نبود را ببیند.

نظر شما