آگاه: شهید رئیسی در هر مجموعه و دستگاهی که حضور داشت، فقط به دنبال خدمت بیمنت بود، از این رو وقتی سال ۹۴ و بعد از درگذشت آیتالله طبسی با حکم مقام رهبری به مشهد رفت، آستان قدس رضوی را متحول کرد. همچنین هنگامی که به قوه قضاییه رفت، نظارتهای میدانی را بهعنوان قاضیالقضات در دستور کار قرار داد، با مردم دیدار میکرد، اقشار مختلف را به حضور میپذیرفت و پای صحبتها و دغدغههایشان مینشست. همین مدیریت جهادی و انقلابی او منجر شد تا درخواستهای پی در پی برای کاندیداتوری رئیسی عزیز در انتخابات ۱۴۰۰ مطرح شود. وقتی پا به صحنه سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهور نهاد گفت که از موقعیت خوب و مهمی برخوردار بودم. در مقام رییس دستگاه قضا میتوانست در مقام پرسشگر قرار گیرد، اما وسط میدان آمد تا برای مردم کار کند تا گرهای از مشکلات باز شود.
حضور در آوردگاه انتخابات به مذاق برخی سیاسیون خوش نیامد، به همین جهت او را ترور شخصیت کردند و با کمال بیاخلاقی مدعی شدند که فقط ۶ کلاس سواد دارد. تا آنجا که توانستند تهمت وارد کردند تا نتواند اقبال عمومی را کسب کند، اما مردم نیک میدانستند چه کسی صادقانه با آنها سخن میگوید، براین اساس سیدابراهیم رئیسی را بهعنوان رییس دولت سیزدهم برگزیدند تا برایشان کار و تلاش کند. از وقتی ردای ریاست جمهوری را برتن کند، جز خدمت و تلاش شبانه روزی به چیزی نمیاندیشید، چرا که براین باور بود هم او و هم مدیرانش در دولت باید به دور از حاشیهها، دغدغههای مردم و مطالبات رهبر انقلاب را پیگیری کنند؛ میگفت ما دولت «صادق الوعد» هستیم و تا آخرین روز حیاتش هم به حرف خود پایبند بود.
او در آخرین حضورش در جلسه هیئت دولت، گفت: پیمان من با خداوند متعال این است که از بیانکردن موضوعاتی که سبب اختلاف میان قوای سهگانه کشور باشد، پرهیز کنم و هیچگاه آنها را مطرح نکنم. در دوره «پسا شهادتِ» خادم ملت، حضرت آیتالله خامنهای در جریان سخنرانی در مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) به بیان برخی ویژگیهای مهم شهید آیتالله رئیسی پرداختند.
ویژگیهای شهید رئیسی از نگاه رهبر انقلاب
ایشان مصیبت فقدان رییسجمهور را برای کشور جدا سنگین دانستند و در بیان ویژگیها و خصوصیات برجسته و ممتاز شهید رئیسی گفتند: همه اعتراف کردند که او مرد کار و عمل و خدمت و صفا و صداقت بود. برای خدمت شب و روز نمیشناخت. رئیسی عزیز در خدمتگزاری به کشور و ملت نصاب جدیدی ایجاد کرد که با وجود تلاش خدمتگزاران قبلی، تاکنون در این حد و حجم و کیفیت و با این صداقت و پر کاری نبوده است.
تحرک فراوان و با برکت در سیاست خارجی برای حال و آینده کشور و استفاده از فرصتها و برجستهکردن ایران در چشم رجال سیاسی دنیا، از دیگر خصوصیات شهید رئیسی بود که رهبر انقلاب به آن اشاره کردند و در خصوص ویژگیهای مدیریتی آن شهید افزودند: سبک مدیریتی او در بین همکارانش، ویژه و همراه با صفا و صمیمیت بود. حضرت آیتالله خامنهای، کرامت و عزت و حرمت قائلشدن برای مردم و میداندادن به آنها و تکریم و اعتماد به جوانان را از ویژگیهای ممتاز رییسجمهور فقید برشمردند و گفتند: او حتی با کسانی که به او بدی و اهانت کرده بودند، با کرامت برخورد میکرد و پاسخ تند و زشت و عصبی به آنها نمیداد.
معظمله مرزبندی صریح با دشمنان و مخالفان انقلاب و پرهیز از دوپهلوگویی و اعتمادنکردن به لبخند دشمن را خصوصیات درسآموز دیگر شهید رئیسی خواندند و افزودند: هر یک از این خصوصیات برای سیاستمداران ما و روسای جمهور آینده و منتخبان ملت در همه بخشها سرمشق است. رهبر انقلاب با اشاره به تعریف و تمجید از شخصیت و خدمات و تلاشهای شبانهروزی شهید رئیسی بعد از فقدان او در همه مطبوعات و فضای مجازی و از زبان اشخاص و جریانهای گوناگون، گفتند: «من دلم برای رئیسی سوخت که برخی در زمان حیات او حتی حاضر نبودند یک کلمه از این حرفها بگویند و با وجود مشاهده این برجستگیها، آنها را کتمان یا حتی وارونه منعکس میکردند و او را میآزردند که البته او غالبا جوابی به آنها نمیداد، اما گاهی هم نزد من میآمد و مقداری شکایت میکرد.»اما شهید جمهور ویژگیهای دیگری نیز داشت؛ دولت کار و امید و حرکت بود، مردمی بود و به توانمندیهای داخلی عمیقا باور داشت، در بیان مواضع انقلابی صریح بود و دو پهلو سخن نمیگفت، از زخم زبانها مایوس نمیشد، در سیاست خارجی به دنبال تعامل و عزت مندی کشور بود و این ویژگیهای اختصاصی رئیسی را تبدیل به سردار «کار و تلاش» کرد. از ابرقدرتها هیچ هراسی به دل راه نمیداد و قاطعانه پاسخشان را میداد. تصویر سردار دلها «حاج قاسم» را در صحن عمومی سازمان متحد نمایش داد؛ تصویری که شبکههای مجازی از نمایش آن وحشت دارند.
اقتدار رییس دولت مردمی در سیاست خارجی
رئیسی سال ۱۴۰۱ با نشاندادن تصویری از حاج قاسم سلیمانی به حاضران در جلسه، از وی بهعنوان قهرمان مبارزه با تروریسم یاد کرد و با اشاره به اعتراف دونالد ترامپ، به صدور دستور ترور فرمانده نیروی قدس سپاه، متذکر شد: «رسیدگی عادلانه قضایی به جنایتی که رییسجمهور سابق آمریکا به آن اعتراف کرده، خدمت به انسانیت است، تا از این ظلم که به ملتهای منطقه شده است، به نحوی دلهای جراحتدیده از این ظلم تَشفّی پیدا کند و از این پس، ظلم زبون گردد و عدالت، سربلند باشد.»
سال ۱۴۰۲ به کتاب مقدس قرآن اهانت شد، آن را در بعضی از کشورهای اروپایی سوزاندند، اما نمیدانستند قرآن هیچگاه در ضمیر مومنان و مسلمان نمیسوزد. رییس دولت سیزدهم همچنین با بالابردن یک جلد کلامالله مجید و تکریم ساحت قرآن در صحن سازمان ملل، از اسلامستیزی و آپارتاید فرهنگی بهعنوان اقدامی مغایر شأن بشریت یاد کرد و متذکر شد: پشتپرده این نفرتپراکنیها طراحی بزرگتری وجود دارد، اما تعالیم قرآنی برای جوامع بشری هرگز نمیسوزد و آتش توهین و تحریف، حریف حقیقت نخواهد شد.
سفرهای استانی و عبای خاکی حاجآقا
بعد از حضورش در مقام رییس قوه مجریه، بسیاری از چالشها و طرحهای ناتمام بر زمین مانده استانهای کشور، رنگ بهبود به خود گرفت و گره بسیاری از طرحها و پروژههای نیمهتمام، یکبهیک حلوفصل شد و در ایستگاه بهرهبرداری قرار گرفت. طرحهای مهمی در بخشهای مسکن ملی، منابع آب و تاسیسات فاضلاب، محورهای ارتباطی و زیربنایی مواصلاتی، کشاورزی و منابع طبیعی، بهداشت و درمان، نفت و انرژی، آموزش عالی، حفظ محیط زیست و... که از گامهای بلند دولت مردمی در تحقق شعار توزیع عادلانه منابع و رشد و توسعه پایدار بهشمار میرود.
دور اول سفرهای استانی دولت مردمی از شهریورماه ۱۴۰۰ آغاز شد و ظرف مدت کمتر از یک سال، سفر رییس جمهور شهید به همه استانها انجام شد. شهید آیتالله «سیدابراهیم رئیسی» تا پایان سال ۱۴۰۲ در قالب دور دوم سفرها با هدف اصلی پیگیری و نظارت بر اجرای مصوبات سفر دور اول، به ۱۴ استان عزیمت کرده و در سالجاری با سفر به استانهای سمنان، قم و مازندران، بخش زیادی از طرحهای نیمهتمام و راکد این استانها را مورد بهرهبرداری قرار داد. دولت مردمی همچنین از منظر تصویب و تکمیل طرحهای عمرانی طی ۳۳ ماه خدمت صادقانه خود، در بیش از ۴۵ سفر استانی حضور داشت که ماحصل این سفرها، تصویب حدود ۳۰۰ همت بودجه بود. در سفرهای استانی پایبند به هیچ پروتکلی نبود، برایش مهم نبود بهعنوان رییسجمهور عبایش خاکی یا کفشهایش گِلی شده است، چون نیت خدمت و کار و کار و کار بود.
اسدالله بادامچیان، رییس شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی، اخلاص، تقوا، تدین و ولایتپذیری را مهمترین ویژگی رییس دولت مردمی میداند و میگوید: او بعد از پیروزی انقلاب در مسئولیتهای مختلفی حضور یافت که بیشتر آن در قوه قضاییه بود و در کنار شهید بهشتی و لاجوردی، خدمات شایان توجهای انجام داد و در برخورد با نفاق و عناصر ضدانقلاب نقش مهمی داشت. او که در دوره ریاست آیتالله یزدی، معاون سیاسی قوه قضاییه بود، به همکاری و تعامل نزدیکش با شهید رئیسی اشاره کرد و گفت: ما در آن دوره ارتباط صمیمانه و دوستانهای با یکدیگر برقرار کردیم، انصافا انسان شایستهای بود. در دوران ریاست جمهوری مردم تلاشهای او را میدیدند، اما ما که از نزدیک با او آشنا بودیم میدانستیم رئیسی از چنین خصلتی برخوردار است و حقیقتا یک شخصیت کمنظیر در نظام اسلامی بود و شهادت حق او بود. این فعال سیاسی رویکرد شهدای خدمت بهویژه رییس جمهور شهید را برگرفته از خدمت به خدا، دین خدا، مردم و مستضعفین دانست و تصریح کرد: هرگاه به سازمان ملل میرفت با اقتدار سخن میگفت. یا عکس حاج قاسم را نشان میداد یا با افتخار قرآن را بالا میبرد و از آن دفاع میکرد. او در داخل هم با سفرهای مختلفی که انجام داد به دنبال حل مشکلات مردم بود، به همین دلیل خداوند به او انعام شهادت را داد. با این اوصاف اگر شهید عزیز را سردار «کار و تلاش» بنامیم، گزافه نگفتهایم. رحمت و رضوان خدا بر او که در همه مسئولیتهایش به دنبال خدمت به خلق الله بود.
نظر شما