سریال «تاسیان» ساخته تینا پاکروان پخش خود را از ۱۹ بهمن سال گذشته در پلتفرم فیلیمو آغاز کرد. پس از پخش سه قسمت از سریال، از ادامه پخش آن جلوگیری شد و روز جمعه دهم اسفند پلتفرم پخش این سریال در اطلاعیه‌ای اعلام کرد این هفته سریال «تاسیان» بنابر دستور قضایی پخش نمی‌شود.

اقدام بجا برابر محتوای نابجا

آگاه: با اعلام این خبر، دست‌اندرکاران این سریال تصمیم گرفتند سه قسمت پخش‌شده را در یوتیوب منتشر کنند. این سریال از ابتدای پخش یا حتی پیش از آن، به دلایل بسیاری با انتقادات گسترده مواجه شده بود، از جمله مطابق نبودن با موازین شرعی و حقوقی کشورمان، به‌خصوص پوشش بانوان که حرف و حدیث‌های زیادی به دنبال داشت و درنهایت با اعتراض مدیرکل حقوقی ستاد امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر خطاب به مدیران ساترا، اعلام شد: «تاسیان» نه مجوز تولید دارد و نه انتشار!
اگرچه خلأ نظارتی و قانونی‌ای هست که موجب می‌شود تا تجربه تولید، انتشار و بعد توقیف یک اثر در شبکه نمایش خانگی، اتفاق کمیابی نباشد اما این توقیف حالا دلایل قانونی، منطقی و عرفی قابل‌قبولی را به دنبال دارد. 
پاکروان که پیش از این سریال «خاتون» را ساخته بود و مخاطبان بسیاری را نیز در این فضا جذب کرده بود، بعد از توقیف سریالش گفت: آنچه علیه سریال «تاسیان» شاهد بودیم، به طرز مشهودی سازمان‌دهی شده است. عوامل این سریال نزدیک دو سال تلاش کرده‌اند تا اثری را به سرانجام برسانند که مردم آن را دوست داشته باشند. آن وقت گروهی از سر انگیزه‌ای که نمی‌دانم آن را بخل و حسادت بدانم یا ترس، این هجمه را به راه انداخته‌اند. 
حالا دوباره این سریال در میانه انتشار و در حالی که به قسمت چهاردهم رسیده است، در پی نصب گسترده بیلبوردهای تبلیغاتی در شهر تهران و اعلام مجوز نداشتن آن، درگیر حواشی‌ای شده است تا دوباره به صدر اخبار جنجالی در فضای خبری و از جمله میان مخاطبان شبکه‌های اجتماعی برگردد. به‌ویژه که مجددا با اظهارنظری از سوی یکی از عوامل ذی‌نفع این اثر، با همان راهبرد قبلی، یعنی «پرونده‌سازی» خواندن روندهای قانونی، به پیش می‌رود. محمدجواد شکوری‌مقدم، بنیان‌گذار فیلیمو بعد از انتشار خبر پایین آمدن بیلبوردهای این سریال از سطح شهر، در توییتی نوشته است: «ظاهرا آقای زاکانی از سریال خوششون نمی‌آید و دستور جمع‌آوری داده‌اند! این بازی موش و گربه واقعا کی قراره تموم بشه؟ ساترا شکایت می‌کنه، دادسرا نظر می‌ده، ساترا نظر دادسرا رو نمی‌پسنده با شهرداری می‌بنده که بزنه زیر میز و اعمال زور کنند!»
همان سناریوی قبلی که حالا برای مخاطبان و علاقمندان سریال هم نخ‌نما شده است. همانطور که یکی از کاربران در بخش کامنت‌های این توییت نوشته است: «باز مخاطب سریال اومد پایین سریع داستان درست کردین؟» 
جالب آنکه این خبر و توقیف این سریال که هنوز اعلام رسمی نشده است، در رسانه‌ها به گونه‌ای منعکس شده که تصویری بری از هر ایرادی از سازندگان و پخش‌کنندگان سریال و در مقابل تصویری سیاه از قانون و نهادهای اجرایی آن در این رابطه ارائه شده است. ضمن آنکه درباره مجوز بیلبوردهای این سریال هنوز نه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی واکنشی نشان داده است و نه سازندگان و پخش‌کنندگان معترض که اظهار می‌کنند مجوزها اخذ شده، مستندی ارائه کرده‌اند. 
این در حالی است که انتقادات به این سریال از سوی مخاطبان به‌قدری زیاد شده است که موضوع اصلی گفت‌وگوها در این مورد و بیش از همه اعتراض به ناهماهنگی‌های تاریخی و خلأهای روایی سریال و شخصیت‌های آن است؛ همین امر این سریال را درحالی که ۱۴ قسمت آن پخش شده از تک و تا انداخته و نیازمند برنامه‌های پشتیبان از نوع حواشی جنجالی کرده است. از سوی دیگر مطالب منتشر شده در فضای مجازی در حمایت از پلتفرم منتشرکننده این سریال نیز به نظر دارای سوگیری‌های جانب‌دارانه و حتی حمایت‌های معنی‌دار هستند. حمایت‌هایی که رنگ و بوی پروژه‌های تبلیغاتی برای سریال از چشم مخاطب افتاده را به ذهن متبادر می‌کند. 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.