آگاه: در کانادا پژوهشگران مطالعهای منتشر کردهاند که ارتباط مستقیمی میان مصرف مواد غذایی فوقفرآوریشده و وضعیت سلامت ضعیف برقرار میکند.غذاهای فوقفرآوری شده واکنشی در بدن ما ایجاد میکنند که مشابه واکنش به تماس با عوامل بیماریزا است. محققان معتقدند که بدن ما این مواد غذایی را بهعنوان اشیای خارجی و نه غذا شناسایی میکند. لازم به ذکر است که اینها غذاهای کامل نیستند، بلکه ترکیبات استخراج شده از غذاهای محلولهای شیمیاییاند که باعث میشوند بدن ما آنها را به این شکل تشخیص دهد. پژوهشگران دادههای مربوط به ۶۰۰۰ نفر در کانادا را موردبررسی قرار دادند که شامل گستره وسیعی از سنین، شرایط سلامتی و زمینههای اقتصادی - اجتماعی بود. نتایج نشان داد که بهطور متوسط شرکتکنندگان بیش از سه وعده غذاهای فوقفرآوریشده در روز مصرف میکنند، در حالی که بیشترین مصرفکنندگان بهطور میانگین ۶ وعده در روز داشتند. این گروه با مصرف بالا بیشتر مردانی با درآمد و سطح تحصیلات پایینتر بودند. به گفته محققان غذاهای فوقفرآوریشده تمایل دارند جایگزین گزینههای سالمتر مانند میوهها و سبزیجات در رژیم غذایی این افراد شوند.باتوجهبه اینکه غذاهای فوقفرآوریشده هماکنون نزدیک به ۴۵ درصد از انرژی روزانه شهروندان کانادایی بالای ۲۰ سال را تشکیل میدهند، این نگرانی کاملا موجه است. همچنین، اگرچه این مطالعه بر کانادا متمرکز است، نتایج مشابه میتواند در ایالات متحده و تا حدی در برخی کشورهای اروپایی و آسیایی نیز صدق کند.
منبع: glassalmanac
۱۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۵۶
کد خبر: ۱۳٬۵۲۵

نظر شما