صهیونیست‌ها در سودای ناامن کردن عراق هستند؛ آنها قصد دارند با هماهنگی و همکاری آمریکا، هسته‌های خفته داعش را در عراق فعال کنند.

نسخه اسرائیلی داعش

آگاه: همزمان با تهدیدهای صهیونیست‌ها علیه دولت عراق و احتمال فعال‌سازی دوباره داعش، نگرانی‌ها از آغاز مرحله‌ای تازه در جنگ چندلایه منطقه‌ای با عاملیت داعش به عنوان بازوی آمریکا و اسرائیل به‌شدت افزایش یافته است. به نوشته وبگاه تحلیلی الخنادق، عراق باتوجه‌به موقعیت جغرافیایی و جایگاه راهبردی‌اش در منطقه، پایگاهی بالقوه برای هرگونه تغییراتی است که آمریکا و در پشت آن اسرائیل و کشورهای تابع‌شان به دنبال تحقق آن هستند. آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها در قالب توطئه شوم خود می‌خواهند نیروهای محور مقاومت در عراق را خلع‌سلاح کنند و پس از آن با جولان داعش در عراق، مسیر خود برای تجزیه این کشور و پیشبرد نقشه‌های شوم‌شان را تسهیل و تسریع سازند. طی روزهای اخیر گزارشاتی در خصوص تحرکات تروریست‌های داعشی در مرزهای عراق و سوریه مخابره شده است؛ تروریست‌هایی که مستظهر به حمایت‌های پنهان لجستیکی آمریکا و اسرائیل هستند.

تحرکات مشکوک عناصر داعشی در مرز سوریه و عراق 
چندی پیش یک منبع امنیتی در استان الانبار عراق اعلام کرد که نیروهای این کشور تدابیر امنیتی شدیدی در گذرگاه مرزی القائم نزدیک سوریه اتخاذ کرده‌اند. بر اساس این گزارش، نیروهای حشدالشعبی نیز در بالاترین درجه از آمادگی و هوشیاری در مناطق بیابانی الانبار قرار دارند، چرا که اطلاعاتی مبنی بر تحرکات عناصر داعش در این مناطق به دست آورده‌اند. طبق اعلام منبع امنیتی عراقی نیروهای امنیتی و حشدالشعبی عراق به صورت گسترده در نوار مرزی با سوریه مستقر شده‌اند.
لازم به ذکر است که از زمان براندازی نظام بشار اسد در سوریه تاکنون، تحرکات تروریست‌ها در این کشور شدت پیدا کرده است. اما چندی پیش گروه تروریستی داعش، ابودجانه الجبوری را به عنوان والی خود در حلب سوریه برگزید. اقدام داعش در معرفی ابودجانه الجبوری به عنوان والی داعش در تشکیلات حلب، تحولی مهم در حوزه سوریه است که دربردارنده پیام‌های سیاسی و امنیتی برای بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی است. تحلیلگران منطقه‌ای معتقدند انتخاب فرمانده جدید داعش برای حلب، علاوه بر اینکه نشان داد مسئله احیا تروریسم در سوریه امری جدی است، دارای نشانه‌هایی است که احتمالا فرد انتخاب شده در صورت موفقیت در حلب نیم‌نگاهی هم به عراق خواهد داشت.
نکته قابل‌توجه اینجاست که ابودجانه از فرماندهان سابق جبهه النصره بود که به داعش پیوست. این تروریست سرشناس هم‌رزم الجولانی و دیگر تروریست‌های تکفیری بوده که تا سال ۲۰۰۹ در عراق حضور داشت. نکته مهم دیگر در ارتباط با انتخاب ابودجانه این است که وی باتوجه‌به سابقه در جبهه النصره، بسیاری از شبه‌نظامیان تکفیری در سوریه و عراق را می‌شناسد و این ظرفیت را دارد که روابط با آنها را به سود داعش در سوریه و عراق احیا کند.

دیکته آمریکایی خلع‌سلاح مقاومت عراق 
اما همزمان با تحرکات مشکوک عناصر داعشی در مرز سوریه و عراق و همچنین تشدید فشارهای بین‌المللی و منطقه‌ای برای آنچه که ترسیم مجدد توازن امنیتی در عراق خوانده می‌شود، تلاش‌های مداوم برای خلع سلاح گروه‌های مقاومت عراق، تحت شعارهایی مانند اعمال اقتدار دولت و تضمین ثبات این کشور دوباره مطرح شده است. این گروه‌ها به این تلاش‌ها که پس از آتش‌بس بین ایران و رژیم صهیونیستی و توقف حملات علیه نیروهای آمریکایی در عراق افزایش یافت، پاسخ داده و مخالفت خود را با دیکته‌های خارجی اعلام کردند و سلاح‌های خود را به مشروعیت ایدئولوژیک و وجودی مرتبط دانستند.
در این زمینه، ابوعلی العسکری، سخنگوی امنیتی کتائب حزب‌الله عراق، از مراسم عاشورا در کربلا استفاده کرد تا انتقاد تندی را متوجه کسانی کند که خواستار خلع‌سلاح هستند. وی در پلتفرم ایکس نوشت: صدای بزدلان همسو با فریادهای جنایت‌کارانه صهیونیستی - آمریکایی برای کنارگذاشتن سلاح‌های مقاومت در منطقه، از جمله سلاح‌های مقاومت در عراق است که از دولت و اماکن مقدس در زمانی که همه شکست خوردند و بغداد تقریبا در حال سقوط بود، محافظت کرد. وی افزود: سلاح مقاومت، امانت امام مهدی (عج) نزد مجاهدین است و تصمیم به کنارگذاشتن آن فقط می‌تواند توسط امام گرفته شود. پس از اظهارات العسکری، بیانیه مشابهی از سوی ابوآلاء الولائی، دبیرکل گردان‌های سیدالشهدا صادر شد که تاکید کرد: زمین گذاشتن سلاح در شرایط عزت و کرامت، تنها منجر به تحقیر و انحطاط در آینده خواهد شد.
یک منبع برجسته در یکی از گروه‌های مقاومت که نخواست نامش فاش شود، به الاخبار گفت که نهادهای رسمی عراق، به‌ویژه پس از تشدید تنش‌های اخیر بین تهران و تل‌آویو، کانال‌های ارتباطی با این گروه‌ها را باز کردند. به آنها گزینه خلع‌سلاح قبل از تغییر شرایط منطقه‌ای و تبدیل عراق به عرصه‌ای برای رویارویی پیشنهاد شد. وی افزود که این پیشنهاد تقریبا به‌اتفاق آرا رد شد و فرماندهان گروه‌های مقاومت عراق، آن را یک تله آمریکایی دانستند که قرار است از طریق طرف‌های داخلی انجام شود. از سوی دیگر محمد الشمری، سیاست‌مدار عراقی به الاخبار گفت که هرگونه تلاشی برای خلع‌سلاح مقاومت عراق، بدون یک راه‌حل سیاسی عادلانه و جامع، شکست خواهد خورد و عراق را به مرحله جدیدی از آشفتگی سوق خواهد داد. وی افزود: تجربه بیرون‌راندن اشغالگران آمریکایی در سال ۲۰۱۱ در نتیجه توازن بازدارندگی ایجاد شده توسط مقاومت حاصل شد و بازگشت امروز به تهدید به خلع‌سلاح، پاسخی به فشار آمریکا و کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس است که پیچیدگی‌های واقعیت عراق را نادیده می‌گیرد.
تحلیلگران معتقدند که این حرکت سیاسی پیرامون مسئله خلع‌سلاح با تفاهمات آمریکا و عراق در مورد پایان حضور ائتلاف بین‌المللی در سپتامبر ۲۰۲۶ مطابقت دارد. این تفاهمات می‌تواند به عنوان اهرم فشاری بر گروه‌ها برای کاهش نقش آنها یا انحلال تدریجی آنها مورد استفاده قرار گیرد.
گزارش‌های امنیتی حضور بیش از ۶۰ گروه مسلح را در داخل یا خارج از الحشد الشعبی تخمین می‌زنند. برخی از این گروه‌ها دارای قابلیت‌های نظامی پیشرفته، از جمله موشک‌های کوتاه و میان‌برد، پهپادها و زیرساخت اطلاعاتی مستقل هستند. این امر هرگونه تلاش برای خلع‌سلاح را بدون توافقات جامع و تفاهمات منطقه‌ای روشن، پیچیده می‌کند. باتوجه‌به شکاف سیاسی بین کسانی که از موضع مقاومت حمایت می‌کنند و کسانی که آن را رد می‌کنند، به نظر می‌رسد دولت عراق در موقعیت نامطلوبی قرار دارد. از یک سو از دولت خواسته می‌شود که قانون را اجرا کند و از سوی دیگر از رویارویی مستقیم با نیروهای مسلح بانفوذ خودداری کند. در همین حال، فشارهای بین‌المللی برای پایان‌دادن به آنچه هرج‌ومرج امنیتی و مظاهر دولت موازی توصیف می‌شود، در حال افزایش است. با این حال علی کاظم الرکابی، تحلیلگر سیاسی نزدیک به چارچوب هماهنگی، به الاخبار گفت که به باور او ترویج ایده خلع سلاح مقاومت در این برهه خاص به نفع منافع ملی عراق نیست. بلکه هدف آن خالی‌کردن عرصه عراق از عناصر بازدارندگی مردمی است، آن هم در راستای تفاهمات منطقه‌ای و بین‌المللی که حساسیت وضعیت عراق را در نظر نمی‌گیرند. وی تاکید می‌کند که این گروه‌ها قانون‌شکن نیستند، بلکه شرکای آزادسازی عراق از داعش هستند. برخی از آنها رسما در نهادهای دولتی ادغام شده‌اند و تلاش‌ها برای انحلال آنها اکنون با هدف ایجاد خلأ امنیتی صورت می‌گیرد؛ خلأهایی که باتوجه‌به چالش‌های موجود، نمی‌تواند تنها توسط نیروهای رسمی پر شود.
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.