۲۸ تیر ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۰
کد خبر: ۱۴٬۷۱۰

بدن ما از سیگنال‌های نوری برای تشخیص زمان خواب استفاده می‌کند و هرگونه اختلال در این روال می‌تواند در ریتم‌های شبانه‌روزی بدن ما که فرآیندهای داخلی بی‌شماری را تنظیم می‌کنند، اختلال ایجاد کند.

خوابیدن با چراغ روشن ممنوع!

آگاه: پژوهشگران می‌گویند نورهای شهرهای بزرگ می‌تواند به سلامت قلب شما آسیب برساند. این ارتباط از نظر بیولوژیکی منطقی است. بدن ما از سیگنال‌های نوری برای تشخیص زمان خواب استفاده می‌کند و هرگونه اختلال در این روال می‌تواند در ریتم‌های شبانه‌روزی بدن ما که فرآیندهای داخلی بی‌شماری را تنظیم می‌کنند، اختلال ایجاد کند.
به نقل از اس‌ای، یک تیم بین‌المللی از دانشمندان در یک مطالعه جدید که هنوز مورد داوری همتا قرار نگرفته است، می‌نویسد: نور در شب باعث اختلال در ریتم شبانه‌روزی بدن می‌شود که یک عامل خطر شناخته شده برای پیامدهای نامطلوب قلبی ـ عروقی است.
با این حال به خوبی مشخص نیست که آیا الگوهای قرار گرفتن شخص در معرض نور، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی ـ عروقی را در وی پیش‌بینی می‌کند یا خیر. محققان برای بررسی، داده‌های ۸۸ هزار و ۹۰۵ بزرگسال را که حسگرهای مچی را برای ردیابی میزان قرار گرفتن در معرض نور در طول یک هفته بسته بودند، تجزیه و تحلیل کردند و آنها را در ۹.۵ سال آینده تحت بررسی‌ قرار دادند. داوطلبان بر اساس میزان نوری که در طول شب در معرض آن قرار گرفته بودند، گروه‌بندی شدند. محققان می‌گویند: ارتباط نور شب با خطر نارسایی قلبی و بیماری عروق کرونری قلب، برای زنان قوی‌تر و ارتباط نور شب با خطر نارسایی قلبی و فیبریلاسیون دهلیزی برای افراد جوان‌تر در این گروه محکم‌تر بود.
محققان به عملکردهای متعدد بدن ما اشاره می‌کنند که به ریتم‌های شبانه‌روزی منظم و تعریف‌شده وابسته هستند و می‌گویند همه چیز از فشارخون گرفته تا تحمل گلوکز، به این ریتم وابسته است و اختلال در این ریتم به‌عنوان‌مثال با شیفت‌های شبانه می‌تواند بر سلامت ما تاثیر بگذارد. محققان می‌گویند: اجتناب از قرارگرفتن در معرض نور در شب می‌تواند یک راهبرد مفید برای کاهش خطرات بیماری‌های قلبی - عروقی باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.