۱۰ مهر ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۰
کد خبر: ۱۶٬۶۵۵

به گفته یک پزشک، از نگاه طبی، میل و ولع زیاد به شیرینی‌جات یک علامت چند وجهی است و بسته به اخلاط غالب و مزاج فرد می‌تواند نشانه یک عارضه یا مشکل در بدن باشد.

علت میل شدید به شیرینی چیست؟

آگاه: دکتر مجتبی کرباسی، پزشک و مشاور سبک زندگی سالم در گفت‌وگو با خبرآنلاین می‌گوید: وقتی هضم معدی و کبدی درست انجام نشود و دسترسی به ذخایر انرژی محدود و گرسنگی سلولی ایجاد شود، بدن میل به شیرینی نشان می‌دهد. چون شیرینی سریع‌تر جذب و به اصطلاح «غذای دمِ دستی» برای بدن است. همچنین افراد با غلبه سوداوی یا خشکی بیش از حد بدن نیز بیشتر میل به شیرینی دارند، چون شیرینی به‌ طور طبیعی خاصیت تری و تعدیل کننده‌ خشکی دارد. در منابعی آمده که اشتیاق به شیرینی می‌تواند نشانگر ضعف حرارت غریزی و نیاز مغز و اعصاب به غذای سریع‌ الاثر باشد.
در برخی متون هم گفته شده کسانی که سوءتغذیه و کم خونی دارند به سمت شیرینی تمایل پیدا می‌کنند. همه موارد گفته شده از دیدگاه طب رایج با مباحث سندروم متابولیک و دیابت قابل بررسی تطبیقی است و برای درمان میل و ولع زیاد به شیرینی در بیماران دچار اختلال سندروم متابولیک و دیابت نیز باید اختلال کارکرد معده و کبد، کمبود برخی مواد مغذی، کم خونی، خشکی، کمبود رطوبت بدن و عوامل ضعف مغز و اعصاب برطرف و دستگاه عصبی تقویت شود.
استفاده کافی از چربی‌های سالم مانند زیتون، مغزها و کره. وارد کردن مواد پروتئینی کافی در وعده‌ها مثل گوشت و تخم مرغ. مصرف فیبر کافی مثل دانه اسفرزه، سبوس گندم و برنج، سبزیجات و سالاد سبزی. استفاده بیشتر از سرکه سیب طبیعی رقیق شده در آب، قبل وعده غذا. البته مواردی ممکن است برای برخی بیماران ممنوع باشد یا اجرای عملی آن نکاتی داشته باشد. جزئیات اجرایی را با پزشک‌تان  هماهنگ کنید.
دکتر مجید انوشیروانی می‌گوید: بسیاری از زنان، میل شدید به ریزه‌خواری شیرینی‌ و شکلات دارند. این ولع به مصرف شیرینی هم‌ موجب چاقی بیشتر می‌شود و هم فرد را با احساس ناکارآمدی در کنترل رفتار مواجه می‌کند. نکته دیگر این که بیشتر این بانوان دچار دفع غیرطبیعی و یبوست هم‌ هستند که با خوردن شیرینی‌ های بازاری بدتر می‌شود.
در این موارد به زنان با اضافه وزن بالا پیشنهاد می‌شود که هنگام‌ میل به ریزه‌خواری، خشکبار با شیرینی طبیعی را به جای شیرینی‌جات بازاری مصرف کنند. مویز، انجیر خشک خیسانیده در گلاب یا آب، توت خشکِ نمدار شده و برگه هلو از این جمله‌اند. البته تمایل زیاد به شیرینی ممکن است ریشه‌ای روانی و احساسی داشته باشد که در این هنگام جایگزینی خشکبار به‌ تنهایی مساله را حل نمی‌کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.