به گزارش آگاه: به نقل از رویترز، بهای معاملات نفت برنت با ۳۰ سنت معادل ۰.۳۶ درصد افزایش، به ۸۲ دلار و ۶۴ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۲۶ سنت معادل ۰.۳۴ درصد افزایش، به ۷۷ دلار و ۳۰ سنت در هر بشکه رسید. شاخص نفت برنت روز سه شنبه، ۱.۵ درصد و شاخص نفت آمریکا ۱.۴ درصد کاهش یافت و از بالاترین رکورد سه هفته اخیر خود، فاصله گرفتند.
بر اساس این گزارش، واندانا هری، موسس شرکت تحلیل بازار نفت «واندا اینسایتس» در این باره گفت: قیمتها ممکن است تا نقطه عطف بعدی در بحران غزه، خواه برقراری آتشبس باشد یا تشدید حملات رژیم صهیونیستی، در بازه محدودی بمانند.
همچنین، واشنگتن روز سهشنبه بار دیگر پیشنویس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره جنگ رژیم صهیونیستی و نیروهای مقاومت فلسطین را وتو کرد و از درخواست برای آتشبس فوری بشردوستانه جلوگیری کرد. در عوض، آمریکا، شورای امنیت را تحت فشار گذاشته تا قطعنامهای را تصویب کرده و آتشبس را با آزادی گروگانهای اسرائیلی توسط حماس مرتبط کند.
در این بین، روسیه که در راستای توافق محدودیت عرضه اوپک پلاس، متعهد به کاهش ۵۰۰ هزار بشکه در روز تولید خود شده است، روز سهشنبه اعلام کرد قصد دارد در فوریه، به سهمیه اوپک پلاس، عمل کند. وزارت انرژی روسیه اعلام کرد در پی خسارت دیدن تاسیسات پالایشگاهی از حملات پهپادی اوکراین، تولید پالایشگاهی در روسیه از ابتدای سال ۲۰۲۴، به میزان هفت درصد کاهش پیدا کرده است.
تاثیر کاهش نرخ بهره بر چشمانداز بازار نفت
در عین حال، این نگرانی که کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو آمریکا ممکن است مدت بیشتری از آنچه تصور میشد طول بکشد، بر چشم انداز تقاضا برای نفت، تاثیر گذاشته است.
افزون بر این، دادههای تورم آمریکا در هفته گذشته، انتظارات برای آغاز سیکل کاهش نرخهای بهره را تعدیل کرد و اقتصاددانانی که در نظرسنجی رویترز شرکت کردند، اکنون کاهش نرخ بهره در ژوئن را پیش بینی میکنند.
بر این اساس، تحلیلگران در نظرسنجی رویترز پیش بینی کردند ذخایر نفت آمریکا در هفته گذشته افزایش یافته اما ذخایر بنزین و سوختهای دیگر کاهش داشته است.
همچنین، طبق پیش بینی تحلیلگران، ذخایر نفت آمریکا در هفته منتهی به ۱۶ فوریه، حدود ۴.۳ میلیون بشکه کاهش داشته است.
منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)
نظر شما