سیده فاطمه محمودآبادی متخصص دندانپزشکی کودکان در خصوص پوسیدگی دندانهای دانشآموزان گفت: مراقبت از دندانهای کودکان خصوصاً دندانهای شیری از ابتدای رویش بسیار اهمیت دارد. امروزه بسیاری از والدین به میزان اهمیت سلامت دندانهای شیری فرزندشان واقف بوده و برای مراقب از آنها وقت و حوصله به خرج میدهند. اما همچنان بخش کوچکی از والدین به این مسئله، توجه لازم را ندارند.
وی در ادامه در خصوص آمار پوسیدگی دندان در کودکان بیان کرد: من درحال حاضر آمار دقیقی از پوسیدگی دندان کودکان در سطح کشور ندارم؛ اما چیزی که با چشم در میان مراجعینم مشاهده میکنم، پوسیدگی فزاینده دندانهای کودکان است.
این دندانپزشک در این خصوص توضیح داد: امروزه برخی از پدر و مادرها حوصله لازم را برای آموزش و عادت دادن فرزندشان به مسواک زدن ندارند و یا گاهی وقت نمیکنند. درحال حاضر کودکانی به من مراجعه میکنند که در سن دوسالگی دچار آبسه دندانی و عفونتهای شدید شدهاند چون بهداشت دهان و دندان خود را رعایت نکرده و مسواک نزدهاند. همچنین امروزه پوسیدگی دندان در دانشآموزان که کمی بالغتر شدهاند هم دیده میشود.
چرا دانشآموزان دچار پوسیدگی دندان میشوند؟
محمودآبادی در پاسخ به چرایی پوسیدگی دندان در دانشآموزان گفت: تا قبل از زمان رفتن کودک به مدرسه یعنی در همان سنین ۴-۳ سالگی والدین باید یک سری از عادتهای رفتاری و روتینهای بهداشتی را به فرزندشان آموزش بدهند. اگر کودک در این رده سنی به انجام برخی از کارهای روزانه خود مانند مسواک زدن عادت نکند دیگر نمیتواند اینکار را انجام دهد.
وی در خصوص مسواک زدن در دانشآموزان توضیح داد: برای دانشآموز باید مسواک زدن، یک امر طبیعی باشد. باید تا قبل از رفتن به مدرسه با انجام این کار کنار آمده باشد. بچهای که مدرسه میرود باید بداند در روز چند وعده مسواک را چگونه بزند. چه خوراکیهایی را بخورد یا نخورد. باید بداند که دندانهایش چقدر مهم و با ارزش هستند. چگونه باید از دندانهایش به خوبی مراقبت کند و... ایجاد عادت مسواک زدن در کودکان اصلاً کار سختی نیست.
منبع: فارس
نظر شما