۲۳ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۲
کد خبر: ۴٬۲۸۲

عضو اصلی هیات‌مدیره اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران با اشاره به اینکه در توسعه فیبرنوری در بین کشورهای جهان رتبه ۱۵۴ را داریم، گفت: طراحی و اجرای پروژه ملی فیبرنوری در تاریخ ایران یک اقدام بی‌سابقه است و می‌تواند عقب‌ماندگی ما در حوزه توسعه فیبرنوری و اینترنت ثابت را ظرف مدت دوسال جبران کند.

پروژه ملی فیبرنوری اقدامی بی‌سابقه در تاریخ

آگاه: صابر فیضی دیروز (سه‌شنبه ۲۲خرداد) در نشست خبری مربوط به توسعه فیبرنوری در کشور، اظهار کرد: تقریبا ۱۰ تا ۱۵سال فشار ما روی این بود که ارتباطات مردم را به سمت ارتباطات رادیویی مانند تلفن همراه ببریم. سال‌های ۹۳ تا ۹۵ بارها به این موضوع انتقاد کردم تا اینکه بحث اینترنت نسل پنجم در دنیا مطرح شد. وی افزود: کشورهای مختلف براساس شرایطی که داشتند کار را پیش بردند؛ مثلا برخی کشورهای اروپایی به‌سمت فیبرنوری رفتند اما کشوری مانند آلمان به این سمت نرفت و این خلأ را در دوسال قبل جبران کرد. اکنون لندن نسبت به دیگر شهرهای اروپا عقب مانده، چراکه شهردار این شهر در آنجا اجازه حفاری نمی‌دهد.

عضو هیات‌مدیره اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات گفت: در بین کشورهای دنیا ما رتبه۱۵۴ را داریم و مسائلی مانند گران بودن کابل مسی باعث شد در حوزه ارتباطات ثابت عقب بمانیم. در اواخر دولت دوازدهم توجه به فیبرنوری جلب شد. کابل نوری علاوه‌بر سرعت زیاد و هزینه کم برای نگهداری یک مزیت دیگر دارد آن هم این است که در مقابل حمله‌های نظامی مختل نمی‌شود و آسیب نمی‌بیند که این مزیت بسیار مهمی است، چراکه صدمات نویز نیز بر آن کارساز نیست.

فیضی تصریح کرد: قبل از اینکه سیاست‌های کلی دولت به‌سمت فیبرنوری برود، سال۹۶ در مخابرات ایران کار فیبر را آغاز کردیم. در دولت سیزدهم استانداردها ازسوی سازمان تنظیم مقررات اعلام شد و کار ادامه پیدا کرد. وزارت ارتباطات با استفاده از قوانین موجود، این پیشنهاد را داد که درصدی از درآمد دولت از اپراتور صرف توسعه ارتباطات سیار شود. پروژه ملی فیبرنوری در تاریخ ایران یک اقدام بی‌سابقه است و می‌تواند عقب‌ماندگی ما در حوزه توسعه فیبرنوری و اینترنت ثابت را ظرف مدت دوسال جبران کند.

وی با بیان اینکه فناپ تلکام نیز یکی از مجموعه‌هایی است که به این نهضت پیوسته است، گفت: تکلیفی که براساس تفاهمنامه با وزارت ارتباطات برای ما مشخص شده ایجاد پوشش ۱۰۰درصدی فیبر نوری در گیلان (به‌جز آستارا) و همدان به‌جز دو شهرستان است. شهرهای دیگر مانند فولادشهر، مبارکه و بهارستان در اصفهان، ماهشهر خوزستان و اهواز نیز جزو شهرهایی است که باید در آنها پوشش ایجاد کنیم. امیدواریم تا پایان تیرماه بخشی از این شهرها را به پایان برسانیم و کار را در برخی استان‌ها شروع کنیم. برنامه ما برای این پروژه ایجاد ۲۰۰هزار پوشش در شهرهای مختلف است.

عضو هیات‌مدیره اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات تصریح کرد: برای توسعه فیبرنوری نیاز به خرید مودم سه‌میلیون ‌تومانی نیست و می‌توان با یک تبدیل ساده به فیبرنوری وصل شد و سرعت حداقل ۱۰۰مگابیت بر ثانیه را تجربه کرد؛ البته پهنای باند و سرعت در فیبرنوری به یک گیگابیت نیز می‌رسد که این سرعت به تجهیزات مناسب نیاز دارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.