آگاه: احمد اسماعیلزاده گفت: سبد غذایی مطلوب ایرانیان که به همت معاونت بهداشت وزارت بهداشت تدوین و طراحی شده است، در اجلاس رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور با حضور وزیر بهداشت رونمایی شد.
وی با اشاره به تاکید وزیر بهداشت مبنی بر اهمیت تغذیه سالم و دستیابی به امنیت غذایی پایدار در کشور، خاطرنشان کرد: این سبد که تحت نظر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت و با مشارکت دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی و اساتیدی از انستیتوی تحقیقات تغذیهای کشور، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دانشگاه علوم پزشکی اهواز تدوین شده است، پس از ۱۰سال مورد بازنگری قرار گرفته و در آن مقادیر اقلام غذایی که بتواند کالری و مواد مغذی موردنیاز عموم جامعه را برآورده کند، ذکر شده است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: مبنای تدوین سبد غذایی مطلوب بهصورت عمده براساس ترکیب جمعیتی (گروههای سنی و جنسیتی) و فرهنگ غذایی جامعه است، بهطوریکه حداقل کالری، پروتئین و برخی از ریزمغذیهای اساسی جامعه تامین شود.
وی افزود: سبد غذایی مطلوب میانگین نیاز جامعه را برآورد میکند، نه نیاز یک گروه خاصی از جامعه را؛ این سبد کاربردهای متنوعی دارد ازجمله سیاستگذاری در عرضه موادغذایی از قبیل برنامهریزی تولید، صادرات و واردات مواد غذایی، ارزیابی سیاستهای مرتبط با غذا و تغذیه، برنامهریزیهای تغذیهای و طراحی سبدهای غذایی حمایتی برای گروههای آسیبپذیر جامعه. هدف اصلی تدوین سبد، تمامی گروههای سنی و جنسی موجود در جامعه است. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه این سبد ابزاری علمی و قوی برای تدوین سیاستهای غذا و تغذیه، برنامهریزیهای اجرایی و ارزشیابی عملکرد برنامهها درجهت تامین امنیت غذایی و حفظ سلامت تغذیهای جامعه است، گفت: سبدهای غذایی مطلوب در سطوح هزینهای متفاوت، ابزاری برای برخورداری اقشار مختلف با منابع محدود از الگوی غذایی بهینه هستند و براساس اطلاعات جدید در زمینه مقدار توصیهشده روزانه انرژی و مواد مغذی، الگوی غذای مصرفی، عادات غذایی، رفتار مصرفکنندگان و قیمت موادغذایی، بهصورت ادواری بهروز میشوند. وی تصریح کرد: بنابراین، برای اولینبار سبد غذایی مطلوب در سطوح هزینهای مختلف بهعنوان راهنما برای سیاستگذاری در حوزه غذا و تغذیه و نیز حوزه حمایتی و رفاهی تدوین شد که در آن سبد غذایی مطلوب و مقرونبهصرفه بر پایه اصول نظام غذا و تغذیه پایدار برای جامعه ایرانی در سال۱۴۰۳ ارائه شده است.
۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۴
کد خبر: ۴٬۸۹۹
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، از رونمایی سبد غذایی مطلوب ایرانیان خبر داد.
نظر شما