آگاه: در یک بیانیه مطبوعاتی که به تازگی منتشر شد، «ناشران برای فلسطین» چهار خواست خود را چنین تشریح کردند:
۱. محکومیت رژیم نسلکشی اسرائیل در غزه و تایید حقوق بشر مردم فلسطین.
۲. امتناع از همکاری با ناشران کتاب اسرائیلی، از جمله شرکت در نمایشگاه کتاب فرانکفورت
۳. محکوم کردن حملات به نویسندگان، روزنامهنگاران و دانشگاهیان فلسطینی و اذعان به اینکه چنین حملاتی بخشی از یک پروژه نسلکشی است که به دنبال محو زندگی و فرهنگ فلسطینی است.
۴. اجرای برنامههایی که نویسندگان، ناشران و روایتهای فلسطینی را در مرکز توجه داشته باشد.
در ادامه با اشاره به لغو مراسم اهدای جایزه برنامهریزیشده به عدنیه شیبلی، رماننویس فلسطینی در اکتبر گذشته، تعهد نمایشگاه برای افزایش برنامههای اسرائیلی و سرکوب همبستگی فلسطین توسط دولت آلمان آمده است: اکتبر ۲۰۲۳، مراسم اهدای جایزه به نویسنده فلسطینی عدنیه شیبلی که از قبل در نمایشگاه کتاب فرانکفورت اعلام شده بود لغو شد و به طور نامحدود به تعویق افتاد و نمایشگاه اعلام کرد با همبستگی کامل در کنار اسرائیل ایستاده است.
حالا یک سال بعد، و چندین ماه پس از حکم دادگاه بینالمللی درباره نسلکشی محتمل و گزارش سازمان ملل درباره کشتار مردم توسط اسرائیل در غزه، نمایشگاه کتاب فرانکفورت تنها به استقبال اسرائیل ادامه میدهد.
تعهد نمایشگاه در سال ۲۰۲۳ برای افزایش برنامههای اسرائیل برای رویداد ۲۰۲۴ همچنان پابرجاست، موضعی که با ممنوعیت روسیه در سال ۲۰۲۲ به دلیل حمله به اوکراین مغایرت دارد.
روابط مستقیم نمایشگاه با اسرائیل و درگیری آن با دولت آلمان، که صریحا از اسرائیل حمایت میکند، به خوبی مستند شده است.
نامه «ناشران برای فلسطین» همچنین سرکوب همبستگی فلسطین توسط دولت آلمان را بهعنوان پسزمینه فراخوانهای آنها محکوم میکند.
این در حالی است که پیش از شروع نمایشگاه امسال، برگزارکنندگان اعلام کردند افسران پلیس چه با لباس شخصی و چه یونیفرم پوشیده در سالنها حضور خواهند داشت.
این گروه افزوده است اینکه بزرگترین نمایشگاه کتاب جهان متعهد به حفظ و حتی تعمیق پیوندهای اساسی خود با بخش فرهنگی اسرائیل شده؛ آن هم در زمانی که اسرائیل زیرساختهای فرهنگی غزه را نابود کرده و با کشتن نویسندگان، بمباران کتابخانهها و انتشارات، و سوزاندن کتابها به این کار ادامه میدهد، باید نگرانی واقعی برای همه شرکت کنندگان و بازدیدکنندگان امسال باشد.
توجه به این امر در حالی بیشتر میشود که ممنوعیت مستمر روسیه از سال ۲۰۲۲، با استناد به «نقض قوانین بین المللی» در نتیجه تهاجم روسیه به اوکراین اعمال شده، درحالیکه یک سوال از ناشران اوکراینی به طور معمول پرسیده میشود: چگونه در طول جنگ به کار خود ادامه میدهید؟ اما نمایشگاه فرانکفورت هیچ اشارهای به غزه نمیکند که نویسندگان، دانشگاهیان، ناشران، کتابخانهها، دانشگاهها و چاپخانهها قبل از ۷اکتبر مورد هدف قرار گرفتند و طی ماههای متمادی به شکلی وحشیانهای و با هدف حذف، مورد هدف قرار گرفتند.
این تخریب دانش بهطور گسترده مستند شده که گزارش کامل کتابداران و بایگانیها در فلسطین مؤید آن است و سازمان ملل هم «دانشکشی» در غزه را تایید کرده است.
نمایشگاه کتاب فرانکفورت بزرگترین نمایشگاه کتاب جهان است که امسال از ۱۶ تا ۲۰اکتبر (۲۵ تا ۲۹مهر) برگزار میشود و هر سال بیش از ۲۰۰هزار بازدیدکننده دارد.
۱۰ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۶
کد خبر: ۷٬۱۳۹
گروه «ناشران برای فلسطین»، یک گروه همبستگی جهانی متشکل از بیش از ۵۰۰ناشر از ۵۰کشور، در نامهای سرگشاده به نمایشگاه کتاب فرانکفورت از سازماندهندگان آن خواستهاند که حمله اسرائیل به نویسندگان، دانشآموزان، مدرسهها، دانشگاهها، کتابخانهها، بایگانیها و ناشران کتاب را در نسلکشی مداومی که در غزه در جریان است، محکوم کنند.
نظر شما