«طرح آتش‌بس بدون مرحله»، این خبری بود که در تاریخ ۲مهر از طرف کانال۱۲ رژیم صهیونیستی سر زبان‌ها افتاد مبنی بر اینکه آمریکا پیشنهاد جدیدی را برای توقف درگیری‌ها در غزه ارائه داده که برخلاف طرح قبلی واشنگتن به سه مرحله تقسیم‌بندی نشده است.

آتش‌بس بی‌فایده روی خط تنش

آگاه: کمتر از یک ماه بعد در تاریخ ۶آبان، پایتخت قطر میزبان نشستی با حضور مقام‌های امنیتی آمریکا و اسرائیل شد تا گفت‌وگوها برای حصول توافق تبادل اسرا و درنهایت آتش‌بس از سر گرفته شود. به نظر می‌رسد که صهیونیست‌ها در کمتر از یک‌ماه، راه را برای تحمیل شروط خود بر میز مذاکره صاف کرده‌اند اما اظهاراتی که «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی روز یکشنبه مطرح کرد، به این معناست که برخلاف ضربات انکارناپذیر به جبهه مقاومت، دست تل‌آویو برای بُر زدن کارت‌های برنده چندان هم باز نیست.
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی گفته بود: «برای آزادی گروگان‌ها باید امتیازات دردناکی بدهیم... هر چیزی را نمی‌شود با زور جواب داد و نمی‌توان تمام اهداف را تنها با عملیات نظامی محقق کرد... امسال ضربه سختی به دشمن وارد کردیم و واقعیت امنیتی جدیدی پیرامون خود به وجود آوردیم اما بهای این (پیروزی‌های بی‌سابقه) خیلی سنگین بود.» 
هم‌زمان، وب‌سایت «آکسیوس» به نقل از سه مقام اسرائیلی گزارش داد، «ویلیام برنز» رییس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا)، توافقی برای آتش‌بس ۲۸روزه غزه، آزادی حدود هشت اسیر صهیونیست توسط حماس و آزادی ده‌ها اسیر فلسطینی توسط تل‌آویو را ارائه کرد. وب‌سایت آکسیوس گفت ویلیام برنز این ایده را در دیدار روز یکشنبه با همتای قطری و مقام‌های رژیم صهیونیستی مورد بحث قرار داد.
در همین حال رییس موساد اقامت خود در قطر را پس از پایان نشست‌های اولیه درباره خطوط کلی معامله مبادله اسرا تمدید کرد. از سوی دیگر، شریک دیرینه رژیم آپارتاید یعنی ایالات متحده امریکا هم سیاست «یکی به نعل، یکی به میخ» را دنبال می‌کند؛ هم می‌خواهد دوستی و رابطه خوب خود با اسرائیلی‌ها را حفظ کرده و آنها را مایوس نکند و هم خود را بازیگری تاثیرگذار برای برقراری آتش‌بس معرفی کند.
در همین راستا، جو بایدن پس از انداختن رأی خود در صندوق به نفع کامالا هریس، گفت که تیم او درحال گفت‌وگو درمورد یک آتش‌بس در غزه است و به اعتقاد وی، جنگ باید متوقف شود.
او که به همراه گروهی از شهروندان آمریکایی در فاصله یک هفته مانده به برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری می‌تواند رأی بدهد، مدعی شد: «ما به یک آتش‌بس در غزه نیاز داریم. من به‌سرعت تلاش‌ها برای آتش‌بس با تیم خود را پیگیری خواهم کرد.»
این فقط رییس‌جمهوری ایالات متحده نبود که درباره آتش‌بس موضع‌گیری داشت، بلکه آنتونی بلینکن، وزیر امورخارجه آمریکا، برای یازدهمین بار از زمان شروع جنگ غزه به منطقه سفر کرد و در نشست خبری مشترک با مقامات ارشد قطر بر لزوم آغاز به کار چنین مذاکراتی تاکید کرد. هدف از دور جدید رایزنی‌ها، آزادی اسرا و عقب‌نشینی موقت رژیم صهیونیستی از غزه عنوان شده تا از این طریق بتوان دامنه آتش‌بس را به دیگر جبهه‌ها نیز تعمیم داده و درنهایت به توقف جنگ فعلی جامه عمل پوشاند.
حمیدرضا ترقی، فعال سیاسی درباره نقش آمریکا در آتش‌بس، می‌گوید: اینکه آمریکایی‌ها بعد از هر ترور و کشتاری اعلام می‌کنند در آخرین دقایق حمله اسرائیل به آن فرد یا موضع از حمله اسرائیل مطلع شدیم به این معنا نیست که آنها از تدارکات ترورهای نتانیاهو مطلع نیستند، شاید بایدن به‌علت فراموشی برخی مسائل را به‌صورت موقتی فراموش کند، اما این موضوع بدین معنا نیست که دستگاه نظامی و امنیتی آمریکا از این مسائل مطلع نیست.
وی تاکید کرد: مسلما دستگاه امنیتی اطلاعاتی آمریکا شبانه‌روز با رژیم صهیونیستی همکاری و همراهی دارد، ضمن آنکه تسلیحات و امکاناتی که آمریکا در اختیار اسرائیل گذاشته شده نشان‌دهنده پشتیبانی کامل آمریکا از رژیم است. این فعال سیاسی تصریح می‌کند: وقتی آمریکا مدرن‌ترین هواپیماهای جنگی خود و تسلیحات نظامی را در اختیار اسرائیل قرار می‌دهد و برای ترور شهید سیدحسن نصرالله از بمب‌های سنگرشکن استفاده می‌کند مشخص است اعتقادی به آتش‌بس ندارد و مدام در حال فریب و بازی دادن افکار عمومی است.
این فعال سیاسی با بیان اینکه آمریکا به روشن‌ترین شکل ممکن ثابت کرده که از همه جهت حامی رژیم صهیونیستی است، اظهار کرد: افکار عمومی در سراسر جهان بارها شاهد این موضوع بوده‌اند که مصوبات ضد اسرائیل و مصوبات آتش‌بس در مجامع بین‌المللی و شورای امنیت ازسوی آمریکا وتو شده است، این موضوع نشان می‌دهد آمریکا سهیم و شریک اسرائیل در تمام جنایات است و حامی باند جنایتکار نتانیاهو است.
ترقی تصریح کرد: «هواپیماهای آمریکا در منطقه حضور دارند. پایگاه‌های آمریکا فعال هستند و ناوهای جنگی و کشتی‌های اعزام‌شده به منطقه در کنار بده‌بستان‌های اطلاعاتی با اسرائیل نشان می‌دهد آمریکا در حرف و سخن از آتش‌بس سخن می‌گوید، در عمل حامی سرسخت ترورها و جنایت‌های اسرائیل است.»
در اینکه خاورمیانه به یک آتش‌بس نیاز دارد شکی نیست، اما درباره واقع‌بینی نتانیاهو برای رسیدن به این نقطه عطف تردیدها زیاد است به‌ویژه آنکه او به نتیجه انتخابات ۵ نوامبر (۱۵ آبان) آمریکا دل خوش کرده است. رژیم صهیونیستی امیدوار است با به روی‌کارآمدن رییس‌جمهوری جدید آمریکا مسیر گذشته خود را با حمایت‌های ویژه سکاندار کاخ سفید در منطقه و غزه ادامه دهد، اما نمی‌داند یا نمی‌خواهد بداند که حرف اصلی را در آتش‌بس باید حماس بزند؛ حماس نیز بارها تاکید کرده آتش‌بس صرفا زمانی برقرار می‌شود که صهیونیست‌ها از غزه خارج و امدادرسانی و بازسازی این منطقه اجرایی شود که تاکنون اراده‌ای در طرف‌های غربی برای تحقق این مهم دیده نشده است؛ از این رو آتش‌بس روی خط تنش نتیجه‌ای نخواهد داشت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.