آگاه: نظرسنجیها از برتری بسیار اندک «کامالا هریس» معاون رییسجمهوری آمریکا و نامزد حزب دموکرات نسبت به دونالد ترامپ، رییسجمهور قبلی و نامزد طیف جمهوریخواه حکایت میکنند. براساس نظرسنجی سایت تحلیلی «فایو ثرتی ایت» (FiveThirtyEight)، هریس با ۱.۲امتیاز پیشتاز است و ۴۸درصد از رأیدهندگان احتمالی از او حمایت میکنند، درحالیکه آمار حمایت از ترامپ ۴۶.۸درصد را نشان میدهد. بااینحال، نظرسنجی انجامشده ازسوی «رییل کلییر پولیتیکس» (RealClearPolitics) نشان میدهد که ترامپ با ۴۸.۴درصد در مقایسه با هریس ۴۸.۱، اندکی جلوتر است که به او ۰.۳ برتری میدهد.
مرکز نظرسنجی «سیلور بولتون» (silver bulletin) متعلق به نیت سیلور پژوهشگر بزرگ آمریکایی در حوزه آمار، هریس را با ۴۸.۵درصد در مقابل ترامپ ۴۷.۴، با حاشیه ۱.۱ در صدر قرار میدهد. «نیویورک تایمز» نیز نتیجه مشابهی را نشان میدهد و هریس با ۴۹درصد در مقابل ترامپ ۴۸ درصد، تنها یک امتیاز نسبتبه رقیب خود برتری دارد.
مجله «نیوزویک» این نتایج را در تضاد شدید با پیشتازیهای «جو بایدن» و «هیلاری کلینتون» نامزدهای دموکرات در سالهای انتخاباتی ۲۰۲۰ (۱۳۹۷) و ۲۰۱۶ (۱۳۹۳) دانسته و نوشته است: بر اساس گزارش فایو ثرتی ایت، در سال۲۰۲۰، بایدن با ۸.۴امتیاز از ترامپ پیشی گرفت و بهطور مداوم برتری خود را در میان سایر جمعآورندگان نظرسنجی مانند رییل کلییر پولیتیکس و toWin۲۷۰ حفظ کرد. کلینتون نیز در سال ۲۰۱۶ در مدل فایو ثرتی ایت در موقعیت مشابه ۶.۲ امتیاز نسبت به ترامپ برتری داشت؛ نتیجهای که ازسوی سایر نظرسنجیها مانند رییل کلییر پولیتیکس و toWin۲۷۰ نیز تکرار شد.
این گزارش با اشاره به شکست کلینتون در سال ۲۰۱۶ که به رغم کسب آرای مردمی، در کالج الکترال شکست خورد، تاکید کرد: برتری اندک هریس نسبت به ترامپ و چالش نقشه انتخاباتی که بر لزوم کسب ۲۷۰رأی کالج انتخاباتی برای پیروزی در انتخابات تاکید میکند ممکن است سرنوشت هریس را به آنچه برای هیلاری کلینتون اتفاق افتاد، شبیه کند.
کورسوی امید برای دموکراتها در روزهای اخیر با برتری هریس بر ترامپ در نظرسنجیها از رأیدهندگان زودهنگام به چشم میخورد؛ نظرسنجیهایی که نشان دادهاند که به گفته خودشان، بین آمریکاییهایی تاکنون در رأیگیری زودهنگام انتخابات ریاستجمهوری کشورشان شرکت کردهاند هریس برتری قابلتوجهی بر ترامپ کسب کرده است.
چند شرکت شامل «ایبیسی نیوز/ ایپسوس»، «نیویورکتایمز / سیینا کالج» و «سیانان» نظرسنجیهایی را با پرسش از پاسخگویانی که خود را بهعنوان افراد شرکتکننده در رأیگیری زودهنگام انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ آمریکا معرفی کردند، برگزار کردهاند. این نظرسنجیها طیفی از برتریها از ۱۹ تا ۲۹درصد را برای هریس نامزد ریاستجمهوری حزب دموکرات بر ترامپ رقیب جمهوریخواهش نشان دادهاند. این برتریها حتی بیشتر از برتریهای که در روزهای پیش از انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۱۶ برای «هیلاری کلینتون» نامزد ریاستجمهوری وقت حزب دموکرات بر ترامپ نامزد جمهوریخواهان در آن انتخابات، در نظرسنجیها ثبت میشد هستند؛ نظرسنجیهایی که در آن زمان طیف برتری معادل ۸تا ۱۶درصد را برای کلینتون نشان میدادند.
البته این نظرسنجیها، نمیتواند تضمینکننده پیروزی نهایی هریس بر ترامپ باشد. برتری هریس بر ترامپ در نوادا بسیار شکننده است و میتواند در دقایق پایانی آوردگاه انتخابات، این برتری تحتتاثیر عوامل گوناگون به چالش کشیده شود. بااینحال دو رقیب انتخابات ریاستجمهوری حسابی برای یکدیگر خط و نشان میکشیدند؛ مقامهای ستاد انتخاباتی «کامالا هریس» نامزد دموکرات گود انتخاباتی آمریکا میگویند که در حال تدارک واکنش ضربتی در پاسخ به هرگونه ادعای زودهنگام مبنی بر پیروزی «دونالد ترامپ» رقیب جمهوریخواه هستند.
ترامپ هفته جاری خطاب به خبرنگاران درباره اینکه بتواند بلافاصله در همان روز انتخابات، اعلام پیروزی کند، ابراز خوشبینی کرده بود، حالآنکه طبق اظهارنظر کارشناسان انتخاباتی، تعیین نتیجه نهایی چندین روز طول میکشد و امکان به تاخیر افتادن آن در صورت درخواست برای بازشماری آرا در برخی حوزههای کلیدی وجود دارد. پاسخ ضربتی دموکراتها در چارچوب مقابله با سیل اطلاعات بارگذاریشده در شبکههای اجتماعی و با تمرکز بر دعوت از مردم به صبوری تا پایان شمارش آرا تعریف شده است. دموکراتها بر این باورند که ترامپ سهشنبهشب و قبل از پایان شمارش آرا، بهدروغ اعلام پیروزی خواهد کرد. وی سال ۲۰۲۰ اوایل بامداد روز بعد از انتخابات همچنین رویکردی را اتخاذ کرد و در ادامه پیروزی «جو بایدن» دموکرات را به چالش کشید.
کلیددار کاخ سفید بهزودی معرفی میشود اما از هماکنون برخی از کشورها همچون چین آمادهباش اقتصادی گرفتهاند! احتمال پیروزی دونالد ترامپ جمهوریخواه در انتخابات، چینیها را در وضعیت آمادهباش اقتصادی قرار داده است. درصورتیکه کامالا هریس دموکرات نتواند بر ترامپ غلبه پیدا کند، پیام انتخابات نوامبر ۲۰۲۴ برای پکن، آغاز دوباره جنگ اقتصادی تمامعیار با کاخ سفید خواهد بود.
البته در دوران ریاستجمهوری بایدن نیز جنگ تعرفهها در سطحی پایینتر میان طرفین شکل گرفت اما در دوره دوم ترامپ، این روند تشدید خواهد شد و بسیاری از کالاهای وارداتی چین به ایالات متحده آمریکا را دربرمیگیرد. بهطورکلی، تهدید تعرفهای چین ازسوی دونالد ترامپ، صنایع چینی را که سالانه بیش از ۴۰۰میلیارد دلار به آمریکا صادرات دارند، تحتفشار قرار داده، بهطوریکه بخش قابلتوجهی از آنها به فکر انتقال خط تولید خود به دیگر کشورهای آسیایی افتادهاند. نتایج آمریکا هرچه باشد ثابت میکند که دیگر ایالاتمتحده قدرت بلامنازع نیست. گاردین در مطلبی ضمن بیان این مطلب، نوشت: مهم نیست چهکسی پیروز انتخابات آتی این کشور باشد؛ چراکه اجلاس گروه اقتصادهای نوظهور ثابت کرد که ایالات متحده دیگر یک قدرت بلامنازع نیست.
ایران هم انتخابات آمریکا را رصد میکند اما برایش مهم نیست چه کسی به کاخ سفید میرود، این حرف مردم در راهپیمایی یوم الله ۱۳آبان بود؛ آنها میگفتند با تعیین رییسجمهور جدید هیچ تغییری در سیاستها و راهبردهای آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران اتفاق نخواهد افتاد و این کشور همچنان دشمن شماره یک ما و جبهه مقاومت است.
آمریکاییها خواهان توافق و مذاکره با ایران هستند
امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل آمریکا با بیان اینکه تفاوت بنیادین این دو نامزد انتخابات آمریکا وجود ندارد چه کامالا هریس برنده شود یا دونالد ترامپ، حمایت از اسرائیل همچنان ادامه خواهد داشت، میگوید: فقط جریان لیبرال در آمریکا معتقد است که حیات، بقا و امنیت اسرائیل از راهحل دوکشوری تامین میشود؛ یک کشور اسرائیل و یک کشور فلسطین ترکیب میشود، با هم سازش کنند این مشکلات حل شود و فشار به اسرائیل وارد میکند که این راهحل را بپذیرد. وی تصریح میکند: در خصوص ایران هم که در غرب آسیا حضور دارد، ترامپ فشار حداکثری را میخواهد حداکثرتر کند و اینکه میتواند یا نمیتواند بحث دیگری است، هر دو جریان دموکرات و جمهوریخواه خواهان توافق و مذاکره با ایران هستند فقط توافقی که مدنظر آنها هست به قدری غیرقابل قبول است که ایران نمیتواند آن را بپذیرد ولی اصرار بر توافق را دارند. توافق هم حداقلش آن طرح پمپئو است که هم دموکراتها و هم جمهوریخواهان قبول دارند و با یک مقدار تفاوت هر دو حزب آن حرف را قبول دارند.
نظر شما