آغاز دوباره توزیع شیر در مدارس ابتدایی کشور خبری بود که مهر امسال ازسوی رضا مرادصحرایی؛ وزیر  سابق  آموزش‌وپرورش اطلاع‌رسانی شد. ماجرای توزیع شیر در مدارس با زیرپوشش قراردادن حدود ۱۰هزار دانش‌آموز در سال۷۹ آغاز شد و براساس این طرح، ۷۰نوبت شیر در طول سال تحصیلی در میان دانش‌آموزان توزیع می‌شد. روند توزیع شیر در مدارس کشور از سال۹۶ به‌دلیل تامین نشدن اعتبارات متوقف شد اما در روند بررسی برنامه هفتم توسعه در مجلس، کمیسیون تلفیق بحث توزیع شیر در مدارس کشور را به برنامه اضافه کرد و این موضوع مصوب شد.

ویروس بی‌پولی در مدارس

آگاه: هم‌اکنون سرانه مصرف شیر در کشور ۷۸کیلوگرم اما میانگین مصرف جهانی آن ۱۱۶کیلوگرم است و در ایران ۳۵کیلوگرم کمتر از سرانه جهانی شیر مصرف می‌شود. براساس آخرین اخبار، توزیع شیر در مدارس و تامین اعتبار آن درحال پیگیری است. 
شیر به‌عنوان یک منبع غنی از کلسیم، پروتئین و ویتامین‌ها، نقش کلیدی در رشد استخوان‌ها و تقویت سیستم ایمنی کودکان دارد. باتوجه‌به آمارهای نگران‌کننده درباره کمبود مواد مغذی در رژیم غذایی بسیاری از کودکان ایرانی، این طرح نه‌تنها به تامین نیازهای تغذیه‌ای دانش‌آموزان کمک می‌کند، بلکه می‌تواند به افزایش تمرکز و یادگیری در کلاس‌های درس نیز منجر شود.
معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش‌وپرورش درباره توزیع شیر در مدارس گفت که دراین‌باره مکاتبات و پیگیری‌های لازم ازسوی وزیر آموزش‌وپرورش با سازمان برنامه‌وبودجه و همچنین دیگر مسئولان کشور صورت گرفته است که به محض تخصیص اعتبار لازم، برنامه‌ریزی برای قرارداد با شرکت‌ها طبق آیین‌نامه و ضوابط و توزیع در گستره جامعه هدف به عمل خواهد آمد.
علی فرهادی درباره وضعیت شیر مدارس در سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ اعلام کرد: این معاونت حسب وظیفه مکاتبات و پیگیری‌های لازم را انجام داده است که ازجمله آن نامه وزیر آموزش‌وپرورش به رییس سازمان برنامه‌وبودجه کشور در هفتم شهریورماه امسال، مکاتبه مقام عالی وزارت بهداشت با معاون‌اول رییس‌جمهور در بیستم آبان، نامه مقام عالی وزارت آموزش‌وپرورش به سرپرست ریاست‌جمهوری در ۲۶خرداد امسال است. براساس اعلام فرهادی، همچنین در این خصوص نامه‌نگاری‌هایی ازسوی لنکرانی، مدیر گروه ارتقای سلامت فرهنگستان علوم پزشکی به دکتر مرندی، رییس فرهنگستان علوم پزشکی در ۱۵مهر، نامه دفتر معاون اول رییس‌جمهور منضم به دستور دکتر عارف خطاب به دکتر پورمحمدی و دکتر کاظمی در دوم آبان ۱۴۰۳، نامه حاجی‌میرزایی رییس‌دفتر رییس‌جمهور به آقای پورمحمدی در ۶آبان و نامه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی خطاب به مدیرکل هماهنگی‌های ویژه دفتر رییس‌جمهور در اول مهر امسال صورت گرفته که ازجمله این پیگیری‌هاست.
بنا بر اعلام معاون وزیر آموزش‌وپرورش، همچنین در این خصوص نامه‌نگاری‌هایی نیز ازسوی شورای عالی سلامت و امنیت غذایی به اداره کل معاونت هماهنگی پیگیری‌های ویژه خدمات مدیریت دفتر رییس‌جمهور در ۱۵مهر، نامه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی به اداره کل هماهنگی معاونت هماهنگی پیگیری‌های ویژه خدمات مدیریت دفتر رییس‌جمهور در ۱۴مهر، نامه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی به اداره کل معاونت هماهنگی پیگیری‌های ویژه خدمات مدیریت دفتر رییس‌جمهور در ۱۵مهر ۱۴۰۳، نامه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی خطاب به دکتر لنکرانی در ۶ آبان ۱۴۰۳، نامه رییس شورای عالی سلامت و امنیت غذایی به سرپرست حوزه ریاست سازمان برنامه‌وبودجه کشور در ۲۲آبان امسال نیز صورت گرفته است. فرهادی افزود: با توجه ریاست‌جمهور، سازمان برنامه‌وبودجه اعتبارات پیش‌بینی‌شده لازم را در اختیار وزارت آموزش‌وپرورش قرار داده که به محض تخصیص اعتبار لازم، برنامه‌ریزی برای امور قرارداد با شرکت‌ها طبق آیین‌نامه و ضوابط و برنامه‌ریزی برای توزیع در گستره جامعه هدف به عمل خواهد آمد. وی در پایان تاکید کرد: پیرو دستور مقام عالی وزارت، کمیته ملی شیر مدرسه از ابتدای سال تحصیلی، آمادگی لازم برای اجرا و نظارت را داشته و مانعی برای توزیع شیر رایگان در مدارس از سوی آموزش‌وپرورش وجود ندارد.

چالش‌های تامین اعتبار
دبیر کمیته شیر وزارت آموزش‌وپرورش نیز با بیان اینکه رییس‌جمهور در جلسه هیات دولت به رییس سازمان برنامه‌وبودجه و وزیر آموزش‌وپرورش دستور پیگیری توزیع شیر را داده است، گفت: از اول مهر وزیر آموزش‌وپرورش به درخواست رییس‌جمهور دستور آماده‌سازی زیرساخت‌های لازم برای توزیع شیر مدارس را دادند. حسین اسداللهی با بیان اینکه زیرساخت‌های لازم برای توزیع شیر و نظارت بر آن شکل گرفته‌اند، افزود: از سال گذشته برای آماده‌سازی و نظارت بر توزیع شیر تمهیدات خیلی خوبی در نظر گرفته شد و در این مورد مشکلی نداریم. وی با بیان اینکه سازمان برنامه‌وبودجه سال گذشته حدود ۳۸هزار میلیارد ریال برای توزیع شیر به وزارت آموزش‌وپرورش تخصیص داده است، افزود: سازمان برنامه‌وبودجه برای تخصیص اعتبار شیر به‌دنبال تامین اعتبار و محل تامین آن است. اسداللهی با بیان اینکه مهم‌ترین عامل عدم توزیع شیر تامین اعتبار و محل تامین بودجه است، ادامه داد: معمولا تامین بودجه برعهده سازمان هدفمندی یارانه‌ها بوده و این سازمان وظایف گوناگونی دارد. اعتبار توزیع شیر همواره با چالش‌هایی روبه‌رو بوده است.
وی با بیان اینکه دولت مجوز توزیع شیر رایگان در مدارس ابتدایی را صادر کرده بود، تصریح کرد: دانش‌آموزان مقطع ابتدایی به‌دلیل اینکه در سن رشد هستند، همواره موردتوجه دولت‌ها بوده‌اند. دبیر کمیته شیر وزارت آموزش‌وپرورش در پایان تاکید کرد: به محض تامین اعتبارات، شیر در مدارس دولتی توزیع می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.