آگاه: «کریستین راسماسون»، متخصص تغذیه و سرآشپز دانشگاه کالیفرنیا برکلی در آمریکا، میگوید: سرما را بپذیرید و از فراوانی موادغذایی قدردانی کنید.
براساس آمار یورواستات، تنها یک نفر از هر ۱۰نفر اروپایی پنج وعده میوه و سبزیجاتی که روزانه توصیه میشود، مصرف میکند. میوهها و سبزیجات بهطورکلی در تمام طول سال در دسترس هستند اما در این فصل برخی از محصولات فصلی در بهترین زمان خود قرار دارند. میوههای مرکباتی مانند لیمو، لیموترش، پرتقال و دیگر انواع آنها در زمستان تازه و دردسترس هستند.
برای سبزیجات با ریشههای خوراکی، میتوانید سیبزمینی شیرین و کدو را به وعدههای غذایی و میانوعدههای سالم تبدیل کنید. همچنین هویج، چغندر و تربچه را امتحان کنید. سبزیجات زمستانی را فراموش نکنید؛ راسماسون پیشنهاد میکند که بیشتر از اعضای خانواده کاسنی استفاده کنید. این سبزیجات ممکن است طعمی تلخ داشته باشند اما حاوی موادغذایی مهمی هستند.
همچنین میتوانید انواع مختلف کلم و برگهای سبزیجات ریشهدار مانند برگ تربچه را امتحان کنید. اگر گزینههای تازه محدود است، کارشناسان میگویند که میوهها و سبزیجات کنسروشده و منجمد هنوز ارزش تغذیهای بالایی دارند، بهشرطیکه بیشازحد پخته نشوند. همچنین مطمئن شوید که در آنها نمک یا چربی اضافه زیادی وجود نداشته باشد.
میوههای خشک مانند زردآلو، خرما و کشمش و همچنین مغزها، گزینههای عالی برای اضافهکردن به سالاد، غذاهای پخته و دیگر غذاها هستند. «لیندا ون هورن»، اپیدمیولوژیست تغذیه بالینی از دانشگاه نورثوسترن میگوید: بدون شک، میوههای خشک فواید تغذیهای زیادی دارند.
یک وعده غذایی متنوع با خورش، سوپ یا فرنی بسازید
سوپها، خورشها و فرنیها در تاریخ و فرهنگهای مختلف جایگاه ویژهای دارند. اینها راهی عالی برای ساختن یک وعده غذایی متنوع هستند. این غذاها بهراحتی قابل تطبیق با هر ذائقهای هستند، تهیه آنها آسان است و میتوانند بهراحتی فریز شوند. علاوهبراین، شما میتوانید هر چیزی را به آنها اضافه کنید. ون هورن میگوید: مزیت این غذاها این است که همه مواد مغذی در یک ظرف جمع میشوند. این غذاها همچنین فرصت خوبی برای امتحان کردن انواع لوبیا و حبوبات هستند که راسماسون آنها را «نیروی تغذیهای» میداند.
همانطور که «آلیشیا هنسان»، متخصص تغذیه بالینی کودکان از بیمارستان کودکان بنیوف دانشگاه کالیفرنیا میگوید، این غذاها علاوهبر اینکه ارزان و در دسترس هستند، منبع بسیار خوبی از پروتئین گیاهی و فیبر هم به حساب میآیند. فرنیها نیز راهی عالی برای امتحان کردن غلات مختلف هستند.
ادویهها
به گزارش یورونیوز، درمورد طعم غذا، پیشنهاد میشود که گیاهانی مانند رزماری، آویشن و جوز هندی در تمام طول زمستان استفاده شوند. ادویهها و گیاهان نهتنها طعمدهندههای خوبی هستند، بلکه منابع غنی از مواد مغذی نیز به شمار میآیند؛ بهعنواننمونه، زردچوبه بهخاطر خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابیاش شناخته میشود. برای تنوع دادن به میانوعدهها و نوشیدنیها از ادویهها استفاده کنید، از فلفلهای دودی گرفته تا ادویههای «گرم» مانند میخک، زنجبیل و زیره همه آنها طعمدهندههای خوبی هستند.
به گفته «سوزان آرونسون»، مدیر آموزش تغذیه در دانشگاه میشیگان، افزودن ادویههای معطر به چای در فصل زمستان میتواند تجربهای دلپذیر باشد، چه زنجبیل را خودتان رنده کنید و چه از کیسه چای استفاده کنید. زمستان برای برخی افراد میتواند احساس انزوا به همراه داشته باشد. به همین دلیل، خوردن غذاهای فصلی با دوستان و خانواده، میتواند راهی موثر برای مقابله با این احساس باشد.
نظر شما