آگاه: بیشک رییسجمهوری فقید، آیتالله شهید ابراهیم رئیسی که در حادثه سقوط بالگرد، در نیمروز ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ و در راه خدمت به شهادت رسید، نمونهای بارز از شخصیتی با روحیه انقلابی و جهادی یاد شده است که تشییع باشکوه پیکر او پاسخی بر این مدعاست. از این رو و در رثای راه از خود بر جای گذشته رییسجمهور فقید و انقلابی، شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ ۱۴۰۳.۳.۲۹ با موضوع «تشکیل بنیاد بینالمللی شهید رئیسی» موافقت کرد؛ بنیادی که در پیشانی اقداماتش به وظایفی همچون پژوهش در آثار شهید رئیسی، نهادینهسازی رویکردهای عدالتطلبانه، اعطای جایزه علمی و فرهنگی دوسالانه و همکاری با نهادهای داخلی و خارجی اشاره شده است.
مسعود پزشکیان، رییسجمهور، اساسنامه بنیاد بینالمللی شهید رئیسی مصوب جلسه ۹۰۹ شورای عالی انقلاب فرهنگی را در تاریخ ۵دی ابلاغ کرد اما این اساسنامه در حالی ابلاغ شد که متاسفانه ردیف اختصاصی بودجه آن در لایحه بودجه سالانه، به اصرار دولت فعلی حذف و اساسا مشخص شد که شرط ابلاغ، حذف این بند بوده است. این در حالی است که در وزارت فرهنگ سالانه به صدها مجموعه و موسسه فرهنگی طبق قانون کمک میشود و برای بنیادها و مجموعههای فرهنگی، پژوهشی و آموزشی بسیار نازلتر از این بنیاد، بودجه و اعتبار پیشبینی شده است.
بیاخلاقی برخی رسانههای اصلاحطلب
بااینحال هنوز مهر ابلاغیات در زمینه تشکیل بنیاد بینالمللی شهید رئیسی خشک نشده، برخی رسانههای اصلاحطلب در کمال بیاخلاقی رسانهای با تیتر «میراثسازی از منابع ملی» به ارزیابی مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در تشکیل بنیاد بینالمللی شهید سیدابراهیم رئیسی پرداخته و به این موضوع نیز تاختند.
این در حالی است که رهبر انقلاب در مراسم سیوپنجمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره) درباره شخصیت شهید رئیسی تاکید داشتند: «ما قبلا هم شخصیتهای خدمتگزار داشتهایم اما نه در این حد، نه با این حجم، نه با این کیفیت، نه با این صداقت، نه با این پرکاری و شب و روز نشناختن؛ یک نصاب جدیدی را آقای رئیسی در باب خدمتگزاری به ملت ایجاد کرد.»
از سوی دیگر، آیتالله رشاد، شخصیت علمی برجسته و مسئول حوزههای علمیه تهران و مورد اعتماد و وثوق رهبری در جلسه بررسی تاسیس بنیاد در شورای عالی انقلاب فرهنگی، اذعان کرد؛ ویژگیهایی که رهبر انقلاب در این کمتر از دو ماه در مورد شهید رئیسی گفتهاند بسیار بیشتر از ویژگیهایی است که در طول ۴۳سال گذشته درباره شهید بهشتی گفتهاند. وی همچنین ادامه میدهد: این جمله ایشان تنقیص آیتالله شهید دکتر بهشتی نیست، بلکه عظمت شهید مظلوم جمهور را نشان میدهد. آیتالله رئیسی شخصیتی برجسته و تربیتشده مکتب فکری امام راحل و رهبر عزیز انقلاب بودند. رئیسی عزیز ما اسوه است چون بعد از ۳۲سال از تغییر قانون اساسی و تجربه چهار دوره ریاستجمهوری هشتساله، زبان طعنه منتقدان نظام امت و امامت را در ناکارآمد نشان دادن اسلامیت و جمهوریت بست و فرضیه دوگانگی بخشهای انتصاب و انتخابی قدرت در ساختار جمهوری اسلامی را باطل کرد، نه در حرف بلکه در عمل به مانند یک سرباز در برابر ولیفقیه عمل کرد و تمام دستگاه اجرایی کشور را پای تحقق امر ولی بسیج کرد.از سوی دیگر، رسانههای اصلاحطلب و چپگرایان درحالی به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تاختهاند که شهید رئیسی بساط کاسبی سیاسی آنها را جمع کرده و پُر بیراه نیست که بگوییم این جریانها کینه رئیسی شهید را در دل کاشته بودند چراکه وی کارآمدی نظام ولایت فقیه را در حل مشکلات داخلی کشور و عظمت بینالمللی نظام را اثبات کرد.
این جریانهایی که عقبه فکری آنها برای خاص و عام روشن است، بهدرستی از میراث شهید رئیسی واهمه دارند، چراکه تداوم سنت فکری و عملی شهید رئیسی به معنای تداوم مقاومت در برابر سازش بود و نسخه غربزدگان بیمار و محافظهکاران ترسو در تسلیم ایران اسلامی در برابر استعمار را باطل ساخت.
شهید رئیسی مدل تازهای از مردمداری را آفرید
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار روزنامه «آگاه» در واکنش به این قبیل رویکردهای رسانههای اصلاحطلب گفت: شهید رئیسی ازجمله شخصیتهای نظام بوده که یک نوع مدل حکمرانی را از خود بر جای گذاشت. جعفر قادری با بیان اینکه رئیسی، رییسجمهور سختکوش و مردمدار بود، تصریح کرد: رئیسی شهید در جریان خدمترسانی خود در مسیر ریاستجمهوری بیشترین کمتوجهی را به خانواده و بستگان خود داشت.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رئیسی تمام تلاش خود را برای پیادهسازی مدل حکومتی بر پایه مردممداری انجام داد، بیان کرد: از روزی که شهید رئیسی، نهاد ریاستجمهوری را تحویل گرفت، کشور با مشکلات زیادی در زمینه ذخایر استراتژیک مواجه بود. وی با بیان اینکه رئیسی در دوران خدمترسانی خود اقدامات ارزشمندی را از خود برجای گذاشت، تاکید کرد: انصافا ما کمتر مسئولی را داریم که به اندازه شهید رئیسی، برای مسائل کاری خود وقت میگذاشت؛ بهعنوان مثال، وی نیمهشب از سفر استانی برمیگشت و از ابتدای صبح به سایر برنامههای خود میپرداخت.
رویکردهای ناجوانمردانه رسانهای!
قادری با بیان اینکه رئیسی «شهید خدمت» نام گرفت، بیان کرد: متاسفانه برخی جریانهای سیاسی سعی دارند به تاسیس بنیاد بینالمللی شهید سیدابراهیم رئیسی بهصورت کینهتوزانه بپردازند؛ بنابراین به نظر میرسد این رویکردها با انصاف و جوانمردی سازگاری ندارد. این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: شهید رئیسی در زمان خدمت خود نه به دخترش مسئولیتی را واگذار کرد و نه به داماد خود. همچنین وی در زمان مدیریتش هیچچیز اضافهای را برای خودش نخواست. قادری بیان کرد: بنابراین سلوک مدیریتی و رفتاری شهید رئیسی و تبعیتش از مقام رهبری هیچوقت باعث نشد که وی در صحبتهایش، تعامل با قوا را کنار بگذارد؛ بنابراین ما باید این قبیل رفتارها و رویکردها را ارج بنهیم و خیلی هم به جریانهای سیاسی که میکوشند میراث وی را تخطئه کنند، توجه نکنیم.
مصوبه شورای انقلاب فرهنگی قابل ستایش است
این نماینده مجلس تصریح کرد: بنابراین بنده معتقدم مصوبهای که شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه تشکیل بنیاد بینالمللی شهید سیدابراهیم رئیسی داشته است، اقدامی ارزشمند و قابل ستایش است.
با همه این تفاسیر، یکی از ویژگیهای شهید رئیسی، مردمی بودن وی بود. شهید رئیسی در ۳۴ماه ریاستجمهوری ۴۷سفر استانی انجام داد. سفرهای استانی رییسجمهور شهید، منشأ خدمات و برکات زیادی بود. بر همین اساس بود که رهبر انقلاب در یکی از دیدارهای خود با اعضای هیات دولت یکی از محاسن دولت سیزدهم را ارتباط رودررو و نزدیک با مردم در سفرهای استانی عنوان کردند.
همچنین آیتالله ابراهیم رئیسی از آن لحظهای که آوازه خدماترسانیاش به مستضعفان با عنوان «سید محرومان» از خطه خراسان و شرق ایران طلوع کرد تا زمانی که خورشید پرفروغ خدمتگزاریاش در پشت کوههای غربی ایران، غروب کرد، لحظهای از فعالیت برای سربلندی ایران و تلاش برای بهبود شرایط مردم دست نکشید و علیرغم تمامی فشارها و کارشکنیهای دشمنان و زخمزبانهای ناروای برخی در داخل، با خدمترسانی همهجانبه و بیتوجهی به شیطنتها و حاشیهسازیها، امید را در دل مردم زنده کرد. او بنیانگذار مکتبی شد که مفهوم خدمت را بازتعریف کرده و ترازی دیگر از خدمتگزاری و تلاش برای پیشرفت و اعتلای ایران را به نمایش گذاشت.
از سوی دیگر، رییسجمهور فقید بهخوبی میدانست تقویت امید و نشاط در جامعه، تحقق وعدههای الهی و اتکای به توان و اراده مردم با ایجاد نهضت خدمترسانی امکانپذیر است و از همین رو محور اصلی فعالیتهایش در سمتهای مختلف را معطوف به خدمتگزاری به مردم کرد و به همین سبب است که اخلاص، صداقت و خستگیناپذیری او در خدمت به مردم ایران نیز بیش از همه چیز در دوره کوتاه قریب به سه سال دولت آیتالله رئیسی به چشم آمد.
نظر شما