-
آب و هوا
سامانه بارشی امروز وارد ایران میشود
سازمان هواشناسی از تداوم روند افزایش دما در اکثر مناطق کشور و آغاز بارشها با ورود سامانه بارشی طی بعدازظهر امروز در غرب و جنوبغرب خبر داد.
-
دگرگونی سیستم پاداشدهی
درمان اعتیاد با تاباندن اشعه به مغز
محققان آمریکایی نشان دادهاند تاباندن اشعه اولتراساوند به مغز احتمالا کلیدی برای مقابله با اعتیاد باشد.
-
کاغذک
واردات کتاب ایران در سال ۱۴۰۲
بر اساس گزارش اتاق بازرگانی از کد تعرفه۴۹۰۱ در سال۱۴۰۲ ارزش واردات کتاب ایران ۴.۷میلیارد تومان بوده که نسبت به صادرات کتاب ناچیز است و تنها معادل یک درصد از آن است.
-
محققان توصیه کردند
رژیم غذایی طلایی برای کنترل دیابت
دیابت نوع۲ تا حدی به دلیل ناتوانی سلولهای بتای لوزالمعده در پاسخگویی لازم به قند خون ایجاد میشود.
-
دعوت از دانشآموزان برای رویداد ملی فناورانه پارک پردیس
سومین رویداد ملی فناورانه دانشآموزی دانوا توسط منطقه بینالمللی نوآوری ایران (پارک فناوری پردیس) از ۲۹آبان آغاز به کار میکند.
-
اجرای ویدئو مپینگ پدافند غیرعامل روی برج آزادی
شهرداری منطقه۹ با همکاری سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران بهمنظور آگاهی بخشی به شهروندان در خصوص اهمیت موضوع پدافند غیرعامل و آشنایی با اشکال آن، اقدام به اکران مباحث مرتبط با پدافند غیرعامل در قالب ویدئو مپینگ روی برج میدان آزادی کرد.
-
گردشگری
متفاوتترین بادگیر ایران اینجاست
بادگیرها یکی از جذابترین نمونههای معماری سنتی ایراناند. بادگیر چپقی سیرجان یکی از متفاوتترین و خاصترین بادگیرهای ایران است که میتوانید از تماشای معماری دیدنی و هوشمندانه آن لذت ببرید. قدمت بادگیر چپقی به دوره پهلوی اول برمیگردد و در آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
-
طرح فناورانه و آیندهنگرانه ساخت مسکن
خانهای روی آب!
خانهای موسوم به آرکوپ۵۰ دارای چهار پایه است که قابلیت تا شدن و باز شدن دارد و میتواند درون آب بدون برخورد با امواج قرار بگیرد.
-
از پکن تا نیویورک در دو ساعت
چین رکورد سفر هوایی با سرعت مافوق صوت را شکست
یک شرکت چینی اعلام کرده نمونه اولیه هواپیمای تجاری را آزمایش کرده که تقریبا با دوبرابر سرعت هواپیمای مافوق صوت تجاری جهان (کنکورد) پرواز میکند.
-
امیدواری وزیر نفت برای قطع نشدن گاز در زمستان
وزیر نفت با بیان اینکه ناگریز به اعمال محدویتهای مدیریتشده در توزیع گاز بهدلیل ناترازی طی زمستان پیشرو هستیم، گفت: امیدواریم زمستان در بخش خانگی قطعی گاز نداشته باشیم، لذا همراهی مردم با صرفهجویی میتواند در عبور از زمستان به سلامت تاثیر بسیاری داشته باشد.
-
نشست برای افزایش دستمزد کارگران معادن زغالسنگ، هفته آینده
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از موضوع بررسی افزایش دستمزد کارگران معادن زغالسنگ در نشست هفته آینده شورای عالی کار با حضور وزرای مربوطه و نمایندگان کارگران و کارفرمایان خبر داد.
-
فرزین در سمت ریاست کل بانک مرکزی ابقا شد
رییسجمهوری با صدور حکمی محمدرضا فرزین را در سمت ریاست کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ابقا کرد.
-
تبریک برای انتخاب دبیر کل جدید حزبالله
گروه دوستی پارلمانی ایران و لبنان انتخاب شیخ نعیم قاسم بهعنوان دبیرکل جدید حزبالله لبنان را تبریک گفت.
-
بررسی روند افول آمریکا و تمدن غربی از ۱۳ آبان ۱۳۵۸تا امروز
شکست
با آثار و گفتاری از دکتر جواد منصوری، دکتر حکیمه سقای بی ریا، دکتر روح الامین سعیدی، دکتر حنیف غفاری، ثمانه اکوان
-
کژکارکردی نظام آموزشی در تبیین سلطه و استعمار
ماهیت نظام سلطه را نشناختیم
دکتر جواد منصوری، استاد دانشگاه و مشاور پیشین وزیر امور خارجه است که کتاب «چالشهای ایران و آمریکا» را به رشته تحریر درآورده است. او معتقد است نظام آموزشی ما نتوانسته بهخوبی ماهیت نظام سلطه و استعمارگران را برای اقشار مختلف بشکافد و تبیین کند.
-
واقعیت نظام بین الملل متحول شده است
پیامدهای نظری افول هژمونی آمریکا
بیتردید واقعیتهای بینالمللی منجر به شکلگیری نظریههای جدید یا تعدیل نظریههای موجود میشود؛ برای مثال، نظریه رئالیستی مبتنی بر قدرت سخت نظامی بهگونهای تغییر میکند که قدرت اقتصادی اهمیت مییابد یا قدرت گفتمانی و ایدئولوژیک برجسته میشود که در پی آن، نظریه قدرت نرم متولد خواهد شد؛ از این رو تغییر و تحولات نظری بیانگر این واقعیت است که تغییراتی عمده در صحنه و عرصه عمل رخ داده است؛ برای نمونه، ارائه نظریه قدرت نرم نشان میدهد با قدرت نظامی نمیتوان همه اهداف را تامین کرد. زمانی عنوان میشد قدرت نظامی مانند پول است که هرچه میخواهید، میتوانید با پول بخرید و هر نیازی را با آن برطرف کنید اما امروز میگویند قدرت نظامی و سخت، تبدیلپذیریاش را از دست داده و برای تامین منافع ملی، به انواع دیگر قدرت مانند قدرت نرم نیاز است.
-
انقلاب اسلامی دوقطبی را شکست
پایان دو قطبی سلطهگر و سلطهپذیر
رهبر انقلاب چندین سال است که در مورد تغییر قطببندی سیاسی در جهان و اتفاقات مرتبط نکاتی را مطرح میکنند. ایشان ریشه شکلگیری نظم فعلی جهانی را تحولات ناشی از جنگ جهانی اول و دوم میدانند: «بعد از جنگ اول جهانی، یک نظم جدیدی در عالم و بخصوص در منطقه ما بهوجود آمد... و بعد از جنگ دوم جهانی این نظم جهانی استقرار پیدا کرد و مدیریت عالم به شکل خاصی درآمد. غرب در واقع، چه به شکل نظام سوسیالیستی و چه به شکل نظام لیبرالیستی - که هر دو غربی بودند - حاکم بر مدیریت جهان شد.» ۱۳/۰۶/۱۳۹۳
-
با چه دلایلی آمریکا به پایان خط نزدیک میشود؟
افول ابرقدرت
دکتر حکیمه سقای بیریا، استادیار دانشگاه تهران و کارشناس مطالعات آمریکاست. او که مقطع کارشناسی و کارشناسیارشد را در دانشگاههای آمریکا گذرانده است معتقد است شواهد و چارچوبهای علمی و عینی حکایت از نزدیکی آمریکا به افول دارد.
-
تحولات غزه پردهها را کنار زد
«قرن آمریکایی» تمام شد
«آنچه در حال حاضر در سطح جهانی بیش از همه مورد توجه قرار گرفته و بهعنوان مولفهای برای تغییر نظم جهانی از آن یاد میشود، بحث افول جایگاه سیاسی آمریکاست. پایان نظم تکقطبی پس از جنگ جهانی دوم و دوران جنگ سرد است؛ نظمی که آغازگر «قرن آمریکایی» بود.» این جملات بخشی از دیدگاههای خانم ثمانه اکوان، آگاه مسائل بینالمللی است که در مورد جایگاه فعلی آمریکا در نظام بینالملل مطرح کردهاند.
-
بحرانزیست بودن واشنگتن چگونه خود را طی ۴۵ سال اخیر نشان داده است؟
مقاومت حداکثری در برابر جنگ ترکیبی آمریکا
پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال۱۳۵۷، مولد گفتمان و روش حکمرانی جدیدی در نظام بینالملل بود. خمیرمایه و دال مرکزی این گفتمان را سلطهستیزی و بلکه سلطهگریزی تشکیل داده و خرده گفتمانهای برآمده از این گفتمان خاص نیز همواره درصدد تصدیق این گزاره (عدم تسلیمپذیری در برابر دشمن) برآمدهاند. در مقابل، آمریکا پس از ناتوانی در مواجهه گفتمانی-عملی با جمهوری اسلامی ایران، راهبرد خلق بحرانهای مزمن در تقابل با کشورمان را به چارچوب استراتژیک خود در تقابل با ایران اسلامی تبدیل کرد.
-
نفرت جهانی از استکبار جهانی
ریشههای استکبارستیزی در جهان معاصر
با نگاهی به تاریخ معاصر جهان میتوان به وضوح دریافت که ریشه شکلگیری انبوه جنبشهای ضد استکباری طی این برهه تاریخی را باید در سیاستهای استعماری کشورهای ابرقدرت دنیا در عصر استعمار علیالخصوص از ابتدای قرن نوزدهم تا میانه قرن بیستم میلادی جستجو کرد. در حقیقت مبارزات و قیامهای استکبارستیزانه ملتها در نواحی مختلف، خروشی علیه سلطه مستکبرانه استعمارگران شرق و غرب بود که با دستاندازی به سرزمین آنها، ثروتهای ملیشان را به یغما میبردند.
-
چیستی، چرایی و چشمانداز آتی نظام چندقطبی در جهان
قیام شرق
رهبر انقلاب اسلامی در سخنرانی مورخ یازدهم آبانماه ۱۴۰۱ با حضور جمعی از دانشآموزان در تشریح مختصات نظم جدید نظام جهانی از انتقال قدرت سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و حتی علمی از غرب به آسیا و تبدیل قاره کهن به مرکز دانش، اقتصاد و قدرت سیاسی و نظامی جهان سخن گفتند و اظهار کردند: «علائم زیادی وجود دارد که نظم کنونی جهان دارد تغییر پیدا میکند و نظم جدیدی بر جهان حاکم خواهد شد... در این نظم جدید قدرت سیاسی و اقتصادی و فرهنگی و حتی علمی، از غرب به آسیا منتقل خواهد شد. آسیا خواهد شد مرکز دانش، مرکز اقتصاد، مرکز قدرت سیاسی و مرکز قدرت نظامی.» آیا صحبت از جابهجایی کانون عالم از غرب به شرق صرفا یک ادعا است یا دانشمندان و تحلیلگران غربیِ روابط بینالملل نیز بدان اذعان دارند؟