آگاه: افراد مبتلا به دیابت نوع۲ در معرض خطر بیشتر ابتلا به کلسترول بالا هستند که یک عامل خطر برای بیماری قلبی است. از گذشته، رژیم غذایی پرکربوهیدرات و کمچربی برای افراد مبتلا به دیابت نوع۲ بهترین در نظر گرفته میشد. در چند سال گذشته، برخی مطالعات نشان دادهاند که پیروی از یک رژیم غذایی کمکربوهیدرات و پرچرب ممکن است برای مبتلایان به دیابت نوع۲ مفید باشد. یک مطالعه جدید میگوید که جایگزینی برخی کربوهیدراتهای غذایی با پروتئین و چربی در رژیم غذایی افراد مبتلا به دیابت نوع۲ ممکن است به بهبود سطح کلسترول آنها کمک کند. افراد مبتلا به دیابت نوع۲ در معرض خطر بیشتر بیماریهای قلبی عروقی هستند.مطالعات قبلی همچنین نشان میدهد که افراد مبتلا به دیابت نوع۲ در معرض خطر ابتلاء به کلسترول بالا هستند که یک عامل خطر برای بیماری قلبی است. هم دیابت نوع۲ و هم کلسترول بالا اغلب با تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی قابل کنترل هستند.
ـ رژیم غذایی با پروتئین کمکربوهیدرات: ۳۰درصد کالری از کربوهیدراتها، ۳۰درصد از پروتئین، و۴۰درصد از چربیها.
ـ رژیم غذایی مرسوم دیابتیها: ۵۰درصد کالری از کربوهیدراتها، ۱۷درصد از پروتئین و ۳۳درصد از چربیها تامین میشود.
محققان دریافتند درحالیکه وزن در هر دو گروه رژیم غذایی حفظ میشد، افرادی که از رژیم غذایی پروتئین بالا با کربوهیدرات کاهش یافته پیروی میکردند، لیپوپروتئینهای غنی از تری گلیسرول (TRLs)، آپولیپوپروتئین B و کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) در آنها کاهش یافت. محققان عنوان میکنند که این تاثیر به این دلیل است که کاهش وزن در هر دو گروه رژیم غذایی بهطور موثر سطح کلسترول و لیپوپروتئین را بهبود میبخشد که احتمالا بر تاثیر تفاوتهای درشتمغذیها در رژیمهای غذایی بیشتر است.
۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۴
تحقیقات جدید رژیم غذایی کمکربوهیدرات و حاوی پروتئین بالا را با کاهش سطح کلسترول در افراد مبتلا به دیابت نوع۲ مرتبط میکند.