آگاه: با شروع دهه۸۰ میلادی که مصادف با آغاز انقلاب اسلامی ایران و شروع جنگ تحمیلی نیز بود، شاهد حمله رژیم اشغالگر قدس در سال۱۹۸۲ به لبنان بودیم که یک جنگ یکطرفه بود و لبنان ارتشی نداشت که جلوی این ماشین تروریستی و قتلعام جمعی ایستادگی کند. پس از مدتی مصر هم بهواسطه پیمان کمپ دیوید با رژیم از دور خارج شد و شرایط جدیدی شکل گرفت.
اینجاست که شاهدیم با الهامگرفتن از حرکت الهی و سیاسی امام راحل(ره) و مردم غیور ایران در پیروزی انقلاب اسلامی، گروههای مقاومت فلسطینی اسلامگرا مثل جهاد و سپس حماس و همچنین جنبش مقاومت اسلامی (حزبالله) در لبنان تشکیل میشود. در سال۲۰۰۰، لبنان بعد از ۱۸سال مبارزه، آزاد شد و ۶سال بعد در سال۲۰۰۶ و در جنگ ۳۳روزه کاری کرد که اسرائیل دچار شکست شد و در اثر مبارزات نفسگیر گروههای فلسطینی اسلامگرا نیز ارتش اسرائیل که در داخل غزه شهرکهایی ساخته بود و حضور مستقیم داشت؛ مجبور به ترک نوار غزه شد و از ۲۰۰۵ به این سو غزه دیگر اشغال نیست؛ هر چند که محاصره هست و جنگهایی هم به او تحمیل شده است.
همه این مقدمات گفته شد تا به اینجا برسیم که از سال۱۹۴۸ تا ۲۰۲۳ یعنی قریب به ۷۵سال هیچ گروهی و ارتشی نتوانسته بود ورود سرزمینی به مناطق ۱۹۴۸ و ۱۹۶۷ پیدا کند، نه گروههای مقاومت و نه ارتشهای کلاسیک عربی. البته موشکهایی به داخل خاک رژیم در طول سالهای گذشته فرستاده شده بود اما ورود زمینی صورت نگرفته بود.
در ۷اکتبر ۲۰۲۳ در شرایطی که هیچکس حتی برآورد یا احتمالی نمیداد، در یک عملیات بیسابقه که طوفان الاقصی نامیده شد، حماس ورود زمینی به سرزمینهای اشغال پیدا کرد و تعداد زیادی شهرک را برای یکی، دوروز در تصرف خودش نگه داشت و تعداد زیادی از افراد مهم و درجهدار نظامی را با وضعیت خفتباری اسیر و به داخل خاک غزه برد. این برای دولت مغرور نتانیاهو یک فاجعه بزرگ و غافلگیری محض بود. این بود که بعد از گذشت حدودا هشت دهه، هیبت و تصویری که از ارتش اسرائیل بهعنوان ارتش شکستناپذیر ترسیم شده بود، بهشدت لطمه دید و فروریخت و شوک بزرگی به جامعه صهیونیستی وارد شد.
شهروندان رژیم جعلی در مقابل دیدگان خود ملاحظه کردند که ارتشی که فکر میکردند همیشه امنیتشان را برقرار خواهد کرد، چقدر ناتوان و زبون است. در مقابل نیز رژیم جعلی و کودککش برای انتقامگیری و اینکه اعلام کند هرکس بخواهد چنین کاری با ما بکند، به بدترین وضعیت مجازات میشود؛ در طول یک سال گذشته هرآنچه در چنته داشت رو کرد و از هیچ جنایتی فروگذار نکرد؛ ازجمله حمله به اماکن مسکونی، زیرساختها و بیمارستانها گرفته تا مدارس، مساجد و دانشگاهها و استفاده از بمبهای فسفری و... که تاکنون حدود ۴۵هزار نفر انسان بیگناه را به خاک و خون کشیده است. اما با گذشت یک سال از طوفان مقاومت فلسطین، یک موضوع کاملا شهود است؛ ماحصل این اتفاقات بدین صورت بود که مظلومیت فلسطین علیرغم بایکوت رسانهای بعد از هشت دهه به گوش و چشم همه مردم جهان رسید و به یکی از مهمترین مسائل جهان بدل شد. دانشجویان و جوانان آزادیخواه در اقصینقاط دنیا نیز به میدان آمدند. مسئله بعدی شکست هیبت و هیمنه رژیم اشغالگر بود که با ادعای داشتن چهارمین ارتش دنیا، یک گروه مقاومت کوچک توانست آنها را شکست دهد و حتی در بسیاری از مواضع و تصمیمات متوقف کردند. دیگر اسرائیل چهره مظلوم و فلسطینیها چهره ظالم ماجرا نیستند؛ طوفان الاقصی ورق را کاملا برگرداند و پرده از چهره ظالم واقعی و مظلوم اصلی انداخت و تمام سرمایهگذاریهای رسانهای قدرتهای بزرگ را باطل کرد.
در کنار همه این تحلیلها، شاید نقطه عطف یک سال گذشته دو عملیات غرورآفرین وعده صادق ۱ و ۲ بود. این دو عملیات که حمله مستقیم موشکی از خاک ایران به خاک رژیم اشغالگر قدس برای اولینبار ننگین این غده سرطانی بود؛ جزو دو اقدامی بود که تاریخ و روند حرکت منطقه خاورمیانه را عوض میکند. همانطور که رهبر انقلاب پس از عملیات وعده صادق۱ تصریح کردند: «تاریخ منطقه غرب آسیا را باید به دو بخش قبل و بعد از عملیات وعده صادق تقسیم کرد.»
پایان سلطه پوشالی ۷۵ساله
سید مرتضی مفیدنژاد ـ روزنامهنگار
۱۱ مهر ۱۴۰۳ - ۲۳:۱۷
پس از تشکیل رژیم جعلی و منحوس اشغالگر قدس در سال۱۹۴۸ در سه دهه اول؛ مبارزات و درگیریها بیشتر در قالب جنگهای کلاسیک و سنتی صورت میگرفت و ارتشهای عربی از سال ۱۹۴۸ تا ۱۹۷۳ و تا شروع دهه ۸۰ میلادی چهار درگیری و جنگ مهم با هم داشتند که در همه آنها اعراب شکستهای خفتباری را متحمل شدند و رژیم باطل و جعلی با هم با این شکستها روزبهروز بر اعتمادبهنفسش افزوده میشد در جنگ۱۹۶۷ که بدترین شکست محسوب میشد، مساحت بسیار بزرگی از فلسطین و صحرای سینا که متعلق به مصر بود و بلندیهای جولان همگی به اشغال ارتش رژیم اشغالگر درآمد.