۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۶

متخصصان می‌گویند پیاده‌روی راهی آسان برای بهبود سلامت جسم و روان، تقویت تناسب اندام و پیشگیری از بیماری‌هاست.

آگاه: با اینکه برای دستیابی به سلامتی نمی‌توان فقط به پیاده‌روی اتکا کرد اما اولین قدم بزرگ برای رسیدن به زندگی سالم است، همچنین برای پیاده‌روی به تجهیزات ورزشی و عضو شدن در باشگاه نیازی نیست.
«آسوشیتدپرس» در مطلبی دراین‌باره آورده است: پیاده‌روی، به دستورالعمل پزشکی عمومی ایالات‌متحده، مبنی بر اینکه بزرگسالان باید در طول هفته دو ساعت و نیم تمرینات بدنی متوسط تا شدید داشته باشند، جامه عمل می‌پوشاند و به کاهش خطر بیماری قلبی، فشار خون بالا، زوال عقل، افسردگی و انواع سرطان‌ها کمک می‌کند.
«جولی اشمید»، پرستار مرکز «بهداشت و درمان نورتون» (Norton Healthcare) که باشگاه رایگان پیاده‌روی سالم را اداره می‌کند، می‌گوید: پیاده‌روی سطح قند خون را تنظیم می‌کند، برای سلامت استخوان‌ها مفید است و در کاهش وزن و کیفیت خواب نقش دارد. مزیت دیگر پیاده‌روی این است که فشار کمتری به مفاصل وارد می‌کند و تقویت قلب و ریه را به همراه دارد.البته «آنیتا گاست»، استاد علم ورزش در دانشگاه مینه‌سوتا کروکستون (University of Minnesota Crookston)، می‌گوید که پیاده‌روی به‌رغم تمام مزیت‌هایش برای سلامت کلی بدن کافی نیست و جای تمرینات مقاومتی را که قدرت و استقامت عضلات را افزایش می‌دهند، نمی‌گیرد. این موضوع به‌ویژه برای زنانی که سن‌شان رو به افزایش است، اهمیت دارد. بنابراین متخصصان توصیه می‌کنند که برای تقویت عضلات دست‌کم دو بار در هفته از تجهیزات بدن‌سازی استفاده کنید و تمرینات افزایش انعطاف‌پذیری مانند یوگا یا حرکات کششی انجام دهید.به گزارش ایندیپندنت، احتمالا همه درباره ۱۰هزار قدم پیاده‌روی روزانه شنیده‌اید؛ البته این هدف به دهه ۱۹۶۰ و کارزار بازاریابی ژاپن بازمی‌گردد و متخصصان می‌گویند که این فقط یک دستورالعمل است. بااین‌حال اشمید می‌گوید آمریکایی‌ها به‌طور متوسط روزی سه تا چهارهزار قدم راه می‌روند، اما خوب است که کم‌کم آن را به ۱۰هزار قدم برسانند.
به گفته او، تعیین هدفِ زمانی هم خوب است. او می‌گوید که می‌توانید دستورالعمل ۱۵۰دقیقه ورزش هفتگی را به روزی ۳۰دقیقه یا سه دور ۱۰دقیقه‌ای روزانه و به مدت پنج روز در هفته تقسیم کنید. اگر آب‌وهوا مساعد نبود می‌توانید در فروشگاه‌ها یا روی تردمیل راه بروید. وقتی در پیاده‌روی با تجربه‌تر شُدید، می‌توانید سراغ پله‌ها یا تپه‌ها بروید اما یادتان باشد که سطح فعالیت را در حد متوسط نگه دارید.برای بالابردن انگیزه پیاده‌روی می‌توانید با دوستان و عزیزانتان همراه شوید. پیاده‌روی نه‌تنها سلامت جسم را بهبود می‌بخشد که بر سلامت روان هم تاثیر می‌گذارد. استنشاق هوای تازه، مشاهده طبیعت و تغییر فصل‌ها، همگی نوعی مراقبه به شمار می‌روند و با تعمق و تفکر درباره جهان پیرامون می‌توانید سلامت روان را هم تقویت کنید.