آگاه: محققان بریتانیایی دریافتند نوشیدن کاکائو سرشار از فلاوانولهای سالم همراه با یک وعده غذایی چرب میتواند برخی از تاثیر چربیها بر بدن، بهویژه رگهای خونی را خنثی کند.«روزالیند باینهام»، محقق ارشد از دانشگاه بیرمنگام در بریتانیا، گفت: «فلاوانولها نوعی ترکیب هستند که در میوهها، سبزیجات، چای و آجیلها از جمله توتها و کاکائو فرآورینشده وجود دارد و بهویژه برای تنظیم فشارخون و محافظت از سلامت قلب و عروق مفید هستند.»
برای این مطالعه، محققان از بزرگسالان جوان و سالم خواستند دو کروسانت کره، یک و نیم برش پنیر چدار و نصف پیمانه شیر کامل برای صبحانه بخورند. شرکتکنندگان همچنین به طور تصادفی به نوشیدن کاکائو با فلاوانول بالا یا کم تقسیم شدند.سپس تیم تحقیقاتی شرکتکنندگان را تحت یک تست ریاضی استرسزا قرار دادند و عملکرد عروق خونی و فعالیت قلب آنها را زیر نظر گرفتند.افرادی که غذاهای چرب همراه با نوشیدنی کم فلاوانول مصرف میکردند، هنگامی که تحت استرس قرار گرفتند، عملکرد رگهای خونیشان کاهش یافت و این کاهش عملکرد تا ۹۰دقیقه پس از آزمایش ادامه داشت.اما به گفته محققان، نوشیدنی با فلاوانول بالا از کاهش مشابه جلوگیری کرد. عملکرد رگهای خونی در گروهی که کاکائو حاوی فلاوانول مصرف میکردند در مقایسه با گروه کم فلاوانول در دقیقه۳۰ و ۹۰ بعد از آزمون ریاضی استرسزا بهطور قابلتوجهی بالاتر بود.باینهام میگوید: «این تحقیق نشان میدهد که نوشیدن یا خوردن مواد غذایی سرشار از فلاوانول میتواند بهعنوان یک راهکار برای کاهش تاثیر انتخابهای غذایی ضعیفتر بر سیستم عروقی مورد استفاده قرار گیرد. در نتیجه میتواند به ما کمک کند تا تصمیمات آگاهانهتری در مورد آنچه میخوریم و مینوشیم در دورههای استرسزا بگیریم.»محققان توصیه میکنند که مردم بهدنبال پودر کاکائو با حداقل میزان فرآوری شده باشند یا چای سبز یا سیاه بنوشند.به گفته محققان، دستورالعملها توصیه میکنند که افراد بین ۴۰۰ تا ۶۰۰میلیگرم فلاوانول در روز مصرف کنند. این مقدار را میتوان با نوشیدن دو فنجان چای سیاه یا سبز یا با ترکیب انواع توتها، سیب و کاکائو با کیفیت بالا به دست آورد.
۱ آذر ۱۴۰۳ - ۰۱:۳۵
یک مطالعه جدید نشان میدهد افرادی که استرس مصرف غذاهای چرب مانند کلوچه، چیپس و بستنی را دارند ممکن است بتوانند از سلامت خود با یک فنجان کاکائو یا چای سبز محافظت کنند.