۱۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۸

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: چای سبز تاثیر چندانی در کاهش وزن ندارد، چای سبز اثرات خوبی در کاهش فشارخون و آرامش روح و روان و مقابله با استرس و اضطراب دارد.

آگاه: احمد اسماعیل‌زاده مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در توصیه‌هایی برای تقویت مفاصل زانو گفت: اولین گام برای تقویت مفاصل زانو، کاهش وزن است؛ گام دوم گنجاندن منابع غذایی حاوی امگا۳ مانند ماهی و استفاده از روغن کانولا یا کلزا بوده و استفاده از خرفه و گردو، انواع آجیل، تخم مرغ و گوشت نیز در برنامه غذایی موثر است.
وی با بیان اینکه چای سبز تاثیر چندانی در کاهش وزن ندارد، افزود: چای سبز اثرات خوبی در کاهش فشارخون و آرامش روح و روان و مقابله با استرس و اضطراب دارد. 
در کاهش وزن استفاده از انواع سبزیجات به‌صورت خام یا پخته مانند گوجه فرنگی، کدو، خیار، کاهو و بروکلی مهم است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به اینکه چرا برخی افراد با وجود مصرف شام اما در زمان بیدار شدن در صبح، دچار ضعف و تعریق می‌شوند؟ گفت: چون فاصله بین وعده شام و صبحانه بسیار زیاد است و در این شرایط فرد دچار افت قند خون می‌شود.
اسماعیل‌زاده تصریح کرد: بهتر است در کنار وعده شام، از مواد غذایی حاوی فیبر مانند نان سبوس‌دار، سبوس برنج، کاهو و سبزی خوردن استفاده شود تا نوسانات قند به حداقل ممکن برسد.
 همچنین بهتر است این افراد قبل از خواب یک لیوان شیر و دو خرمای زرد زاهدی مصرف کنند.
اسماعیل‌زاده مقدار مصرف فیبر به‌طور متوسط برای تمام آقایان را بین ۳۵ تا ۳۸گرم در روز دانست و گفت: انجام ورزش‌های سبک و سنگین ازجمله پرورش اندام ارتباط چندانی با فیبر مصرفی بیشتر یا کمتر ندارد؛ البته ورزشکاران به‌ویژه در رشته پرورش‌اندام به پروتئین بیشتری نسبت‌به دیگر افراد نیاز دارند.
به گفته وی، غیر از بیماران دارای نارسایی قلبی و کلیوی مزمن، در افراد سالم میزان توصیه‌شده مصرف آب (نه هر گونه نوشیدنی) ۶ تا ۸لیوان به عبارت دیگر، بین ۱.۵ تا ۲لیتر آب در طول شبانه‌روز است.
اسماعیل‌زاده درخصوص توصیه‌های تغذیه‌ای به بیماران مبتلابه کم‌کاری تیروئید، اظهار کرد: مهم‌ترین نکته در بیماران مبتلا به کم‌کاری تیروئید، مصرف منظم دارو متناسب با دوز تجویز شده از سوی پزشک معالج است.
وی ادامه داد: این بیماران باید کالری دریافتی کمتری داشته باشند؛ چون اکثر این افراد دچار اضافه وزن هستند و نباید مواد غذایی پرکالری مصرف کنند. برخی موادغذایی مانند کلم، گل گلم، سویا و بروکلی، دریافت یُد توسط غده تیروئید را دچار مشکل می‌کنند اما این در صورتی است که افراد در مصرف آنها زیاده‌روی کنند. این بیماران می‌توانند سبزیجات از جمله انواع کلم‌ها را به اندازه مناسب مصرف کنند.