-
به بهانه چهارصدوشصتویکمین تولد خالق هملت
از شکسپیر چه میدانیم؟
ویلیام شکسپیر (William Shakespeare) یکی از بزرگترین و برجستهترین نمایشنامهنویسان و شاعران تاریخ جهان است. او که به شاعر ملی انگلستان و بزرگترین نمایشنامهنویس تمام دوران معروف است، تاثیر شگرفی بر ادبیات، فرهنگ و هنر جهان گذاشته است. اما شکسپیر کیست و چرا آثار او همچنان پس از چهار قرن محبوب و مورد توجه هستند؟
-
به بهانه سوم اردیبهشت، روز شیخ بهایی
از طراحی منارجنبان تا تربیت اندیشمندان نامور
امروز (سوم اردیبهشتماه) بنا به اسناد و شواهد تاریخی موجود، زادروز شیخ بهایی حکیم و دانشمند نامدار قرن دهم و یازدهم هجری است که در تقویم کشورمان به نام روز معماری نامگذاری شده است. شیخ بهایی به تأیید و تصدیق اکثر محققین و مستشرقین، نادر روزگار و یکی از مردان یگانه دانش و ادب ایران بود که پرورشیافته دانش و فرهنگ آن عصر این مرزوبوم و از بهترین نمایندگان معارف ایران در قرن دهم و یازدهم هجری قمری بوده است.
-
متن سخنرانی وزیر امور خارجه ایران برای بنیاد کارنگی منتشر شد
تهدید و فشار علیه ایران مسیر مصالحه را میبندد
سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه پس از لغو سخنرانی خود در بنیاد کارنگی که قرار بود روز دوشنبه ۱ اردیبهشت به صورت مجازی انجام شود، متن سخنرانی خود را منتشر کرد.
-
کشف اولین ویروس غولپیکر در خاک فنلاند
محققان موفق به کشف اولین ویروس غولپیکر در خاک فنلاند شدند. این یافته نشان میدهد که این ویروسها گستردهتر از آن چیزی هستند که تصور میشد و نقشهایی کلیدی در اکوسیستمها ایفا میکنند.
-
فرآیند آموزش هوش مصنوعی به یک میلیون دانشآموز آغاز شد
دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهور از آغاز رسمی طرح آموزش هوش مصنوعی به یک میلیون دانشآموز ایرانی با همکاری وزارت آموزش و پرورش خبر داد.
-
پوتین قانون معاهده جامع راهبردی با ایران را امضا کرد
ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه قانون معاهده جامع راهبردی میان این کشور و جمهوری اسلامی ایران کهپیشتر به تصویب دومای دولتی و شورای فدراسیون (دو رکن قانونگذاری روسیه) رسیده بود را امضا کرد. این سند در سامانه رسمی اطلاعات حقوقی روسیه منتشر شده است.
-
ساماندهی بازار اجاره مسکن با نظام اجارهداری حرفهای
۱۶ سال غفلت از مصوبه دولت به پایان میرسد؟
مصوبه اخیر شورای عالی مسکن این پیام را بعد از سالها به بخش مسکن بهخصوص اجارهداری داد که نظام اجارهداری در اولویت دولت قرار گرفته و احتمال آن میرود که نظام حرفهای اجارهداری راهاندازی شود. حال سوال این است آیا بخش اجاره مسکن با این اقدام ساماندهی میشود؟
-
پرتاب ۶ ماهواره در سال جدید
کپسول حمل انسان به فضا ساخته میشود
رییس سازمان فضایی با اشاره به اینکه امسال ماهوارههای سیمرغ، سیمرغ بهینه، ماهوارهبر ذوالجناح و ماهوارهبر قائم ۱۰۰ پرتاب میشوند گفت: کپسول زیستی حمل انسان به فضا در دستساخت است.
-
۱۹۰ سالگی نویسنده بزرگ آمریکایی
«ساموئل لانگورن کلمنس» معروف به «مارک تواین» نویسنده و فکاهینویس نامدار آمریکایی روز ۳۰نوامبر۱۸۳۵ در فلوریدای آمریکا متولد شد. وی ششمین فرزند از هفت فرزند خانواده بود که از ۱۱سالگی پس از فوت پدر، مجبور شد بهعنوان نقاش در نیویورک و فیلادلفیا کار کند. خالق «تام سایر» دوران کودکیاش را در روستای هانیبال در اطراف رود میسیسیپی گذراند. این منطقه آرام، بعدها زمینهساز مهمترین آثار او قرار گرفت. مارک تواین را بیشتر به واسطه رمانهای «ماجراهای هاکلبری فین» که هنوز جزو آثار بزرگ آمریکا محسوب میشود و همچنین «ماجراهای تام سایر» میشناسند.
-
روایت سفیر ایران از پیام رهبر انقلاب به رییسجمهور روسیه و پاسخ پوتین
سفیر ایران در مسکو با اشاره به ابلاغ پیام رهبر انقلاب به رییسجمهور روسیه توسط وزیر امور خارجه کشورمان، گفت: این پیام ابعاد مختلفی داشت. خود این پیام همانطور که آقای دکتر عراقچی گفتند این بود که روابط خود با دوستان را استمرار خواهیم بخشید و این روابط ربطی به مذاکرات و گفتوگوهایمان نخواهد داشت.
-
رییس سازمان ثبتاحوال کشور:
کارتهای ملی هوشمند باز طراحی میشود
رییس سازمان ثبتاحوال کشور از بازطراحی کارت ملی هوشمند خبر داد و گفت: وقتی بخواهیم در موضوع کارتملی تغییراتی انجام دهیم، بر اساس قانون باید برای تغییرات، مجوز بگیریم و بعد از آن در مورد مدل جدید کارتملی اطلاعرسانی کنیم که در حالحاضر در مقدمه شروع این حرکت هستیم.
-
نگاهی به نمایش «کاما» ساخته سروش زرینی
پیوند میان زندگی و مرگ
نمایش «کاما» نوشته مارگارت ادسن با طراحی و کارگردانی سروش زرینی این شبها در پردیس تئاتر باغ کتاب در حال اجراست. این اثر نمایشی، در مورد استاد ادبیاتی است که به سرطان مبتلاست و ساعات آخر زندگیاش را میگذراند به روی صحنه رفته است. دلیل دلبستگی کارگردان به این نمایش آشکار است: حرفه شخصی. سروش زرینی جراحی است که باتوجهبه علاقهاش، فلسفه، ادبیات و هنر میتواند از حرفهاش فاصله بگیرد، نگاهی استعلایی به ابژه پزشکی بیندازد، آن را کالبدشکافی کند، به آسیبشناسی آن بپردازد و در نهایت با چنین اندرکنشی بین علومانسانی و پزشکی به شناخت عمیقتری نائل آید؛ چه در مورد پزشکی و چه در حیطه علومانسانی.
-
اسلامی: تعداد رادیوداروهای کشور از مرز ۷۰ عبور کرده است
رییس سازمان انرژی اتمی گفت: تعداد رادیوداروها امروز با تولید سه رادیوداروی جدید، از رقم ۷۰ عبور کرد و حدود ۲۰ رادیوداروی دیگر در مسیر تحقیقات در فازهای آزمایشگاهی و بالینی قرار دارد.
-
طرد گروههای فلسطینی، شرط واشنگتن برای کاهش تحریمهای سوریه
دولت ترامپ در یک دستورالعمل سیاسی جدید با اعمال شروطی چون اخراج گروههای فلسطینی و کنترل تسلیحات شیمیایی، کاهش تحریمها علیه سوریه را منوط به پذیرش این درخواستها کرده است.
-
استانیشدن اجارهبهای واحدهای مسکونی و انتظار برای کنترل قیمتها محقق میشود؟
کشمکش در بازار مسکن
اعطای اختیار به استانها برای تعیین افزایش مبلغ اجارهبها، یکی از مصوبات دومین جلسه شورای عالی مسکن در دولت چهاردهم بود. مصوبهای که فعالان حوزه مسکن آن را به فال نیک گرفته و در کنترل بیرویه قیمتها موثر میدانند. فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی به تشریح مصوبات دومین جلسه شورای عالی مسکن در دولت چهاردهم پرداخت. یکی از مصوباتی که وزیر راه و شهرسازی به آن اشاره کرد، تعیین نرخ اجارهبها بود.
-
بزرگداشت سیدعلی میرفتاح برگزار شد
آقای سردبیر
مراسم بزرگداشت سیدعلی میرفتاح شاعر، نقاش، طنزپرداز و روزنامهنگار پیشکسوت، با حضور جمعی از اهالی رسانه در خانه روزنامهنگاران شهر برگزار شد.
-
امروز، دور دوم مذاکرات غیرمستقیم هستهای به میزبانی عمان در رم
آمریکا و استراتژی «تهدید» و «تناقض»
امروز شنبه (۳۰ فروردین) دور دوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا موسوم به فرآیند مسقط، در رم پایتخت ایتالیا با میزبانی کشور عمان برگزار میشود. همانطور که رهبر انقلاب اشاره کردند؛ به نفسِ مذاکرات نه باید خوشبین و نه باید بدبین بود؛ اما به طرف مقابل یعنی آمریکا باید بدبین بود، چرا که آمریکاییها در کارنامه خود سوابق عهدشکنیهای بیشماری را دارند.
-
پزشکیان در اختتامیه اجلاس رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی:
کار خود را به مذاکرات گره نزدهایم
رییسجمهور با اشاره به مذاکرات غیرمستقیم جمهوری اسلامی ایران و آمریکا گفت: دولت هرگز حرکت و تلاش خود را به گفتوگو و مذاکرات گره نزده است، درعینحال معتقدم اگر بتوانیم به صلح و آرامش برسیم، دستاورد بسیاری خواهیم داشت.
-
تفاوت مذاکره مستقیم و غیرمستقیم در زمان کنونی
جلوهای از حکمت در مدیریت سیاسی
در عرصه سیاست خارجی، مذاکره یکی از ابزارهای شناختهشده دیپلماسی است که بسته به شرایط، اشکال و شیوههای مختلفی به خود میگیرد. یکی از تقسیمبندیهای مهم در این زمینه، تفکیک «مذاکره مستقیم» و «مذاکره غیرمستقیم» است؛ مسئلهای که در سیاست خارجی جمهوریاسلامی ایران، با در نظر داشتن اصول و اهداف کلان، همواره بهدقت مورد ملاحظه قرار گرفته است.
-
مدیریت بحران به سبک آیتالله خامنهای
چالشها و چارهها
در تاریخ معاصر ایران، رهبری آیتالله العظمی خامنهای یکی از دورههای مهم و سرنوشتساز بهشمار میآید. از زمان پذیرش این مسئولیت توسط ایشان در سال ۱۳۶۸ تاکنون، کشور گاه دچار چالشهاییشده که هر کدام آزمونی برای آشکارشدن گوشهای از توانمندیهای مدیریتی و رهبری ایشانبوده است.
-
مردم، عنصر اصلی سیاست خارجی در مدیریت جنگ ترکیبی
سیاست خارجی مردمی
در تحلیل سیاست خارجی جمهوریاسلامی ایران، یک نکته اساسی و متفاوت نسبت به سایر الگوهای حکمرانی در جهان وجود دارد و آن نقش بیبدیل و تعیینکننده «مردم» در این عرصه است. این جایگاه ویژه، نه یک شعار بلکه حقیقتی جاری در نظام تصمیمگیری است که همواره در بیانات رهبر انقلاباسلامی مورد تاکید قرار گرفته و در عمل نیز بهعنوان رکن اصلی مدیریت کشور، بهخصوص در شرایط جنگ ترکیبی، نقشآفرینیکرده است.
-
استکبارستیزی در آینه شعارهای انقلاباسلامی
شعارهایی که مبنا شدند
شعارهایی را که تودههای مردمی در جریان یک جنبشاجتماعی مانند انقلاب سر میدهند، میتوان بهمثابه آینهای دانست که اصلیترین آرمانها، آرزوها و مطالبات در آن انعکاس مییابد. لذا بررسی شعارهای مردم راهکار مناسبی برای فهم خط فکری حاکم بر جنبشها محسوب میشود.
-
چربیهایی که برای مبتلایان به کبد چرب مفیدند
دکتر امیرعلی سهرابپور، فوقتخصص بیماریهای گوارش و کبد، میگوید: درمان اصلی بیماری کبدچرب، رسیدن به وزن مناسب از طریق رژیم غذایی و فعالیت بدنی است.کاهش حتی پنج درصد از وزن بدن میتواند چربی را در کبد کاهش دهد و کاهش حدود ۱۰ درصد از وزن بدن، التهاب و احتمال آسیب به سلولهای کبدی را کاهش خواهد داد. کبدچرب با کاهش وزن میتواند بهطور کامل برطرف شود.
-
پایان خوش یک آقازاده
رویا سادات هاشمی: احتمالا خیلی از ما جستوجوکردن برای رسیدن به شهدا و شهادت را مختص نسلهای قدیم میدانیم. آدمهایی که شناسنامههایشان را دستکاری میکردند و در نهایت خودشان را به آبوآتش میزدند تا شاید راهی به جبهه و دروازهای برای رسیدن به بهشت شهادت را پیدا کنند.
-
-
پزشکیان: مدیریت ناترازیها هوشمند خواهد بود
رییسجمهور در جمع اعضای انجمن بهرهوری ایران گفت: تلاش خواهیم کرد مدیریت ناترازیها کاملاا هوشمند و دقیق باشد.
-
آنتی اکسیدانها و محافظت از سلولهای سالم
آنتیاکسیدانها، ترکیبات موجود در سیزیجات و میوهها هستند که میتوانند بدن را در برابر «رادیکالهای آزاد» که مسئول ایجاد سرطان هستند، محافظت کنند.
-
رییس کارگروه آردونان اتاق اصناف ایران:
یارانه نان به مردم پرداخت شود
طرح هوشمندسازی یارانه آردونان که از سال ۱۴۰۱ با هدف بهبود نظام توزیع آرد و کاهش تخلفات آغاز شد، حالا با گذشت بیش از دوسال از اجرا، با نقدهای جدی ازسوی فعالان صنفی و کارشناسان حوزه نان مواجه است. این طرح با نصب کارتخوانهای هوشمند در نانواییها تلاش کرد تا از طریق رهگیری تراکنشها، مصرف آرد یارانهای را کنترل و منابع مالی دولت را هدفمندتر به دست مردم برساند.
-
به کارگردانی علیرضا کوشکجلالی
فرهاد آییش «ونگوگ» میشود
فرهاد آییش با بازی در نمایش «باد زرد ونگوگ» به کارگردانی علیرضا کوشکجلالی، ایفاگر نقش این نقاش شناختهشده هلندی خواهد شد.
-
دیپلماتهای ایرانی، قبل از آغاز دور دوم مذاکرات مسقط، خاطرات برجام را مرور کنند
تجربهای به نام برجام
مذاکرهکنندگان ایرانی و آمریکایی نخستین دور از گفتوگوهای غیرمستقیم خود را در مسقط، پایتخت عمان، با میانجیگری دولت این کشور به پایان رساندند. این نشست غیرمستقیم دیپلماتیک نخستین مذاکره رسمی میان دو کشور از زمان بازگشت دونالد ترامپ به کاخسفید در ژانویه سال جاری میلادی است. نمایندگان ایران و آمریکا در سالنهایی جداگانه اما در یک ساختمان گرد هم آمدند و وزیر امورخارجه عمان، بین این اتاقها برای تبادل ایدههای مکتوب در رفتوآمد بود.