آگاه: شرکت دانشبنیان اکسیر هیرکانی ماهان، با نام تجاری مهاوج، به تولید و فرآوری گیاه دارویی «وج» و عصاره روغنی آن با نام تجاری «اکسیر وج» میپردازد. گیاه «وج» که پیش از این تصور میشد در ایران منقرض شده است، در منابع طب سنتی کاربردهای فراوانی دارد.
این شرکت پس از حدود نیمقرن از آخرین گزارش گیاه وج در ایران، موفق به بازکشف این گیاه شده و باتوجهبه خطر انقراض آن، بهسمت اهلیسازی و کشت آن رفته است. پس از یک دهه فعالیت، این شرکت به فناوری کشت این گیاه بومی و ارزشمند دست یافته است.
عباس قلیپور، مدیرعامل این شرکت دانشبنیان، با اشاره به کاربردهای گیاه وج افزود: این گیاه در طب سنتی برای رفع مشکلات گوارشی، کلیه و کبد مورد استفاده قرار میگرفته و در مطالعات جدید نیز بهعنوان کاندیدای درمان آلزایمر معرفی شده است. همچنین در صنایع عطرسازی کاربرد دارد.
وی ادامه داد: عصاره تولیدی این مجموعه با نام اکسیر وج در پیشگیری و درمان بیماریهای مفاصل مانند آرتروز، روماتیسم، کمردرد و رفع اسپاسمهای عضلانی بسیار موثر است. به گفته این فعال فناور، بزرگترین دستاورد این مجموعه، بومیسازی کشت گیاه وج است. این گیاه تا پیش از این تنها در هند و سریلانکا کشت میشد اما اکنون ایران، به سومین تولیدکننده آن تبدیل شده است.
همچنین شرکت مهاوج موفق به بومیسازی تولید مواد اولیه این گیاه که پیشتر وارداتی بود، شده است.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان اکسیر هیرکانی ماهان خاطرنشان کرد: ما اولین مزرعه پنج هکتاری گیاه وج را ایجاد کردهایم. هدف مجموعه ما به دو بخش تقسیم میشود؛ یکی بومیسازی گیاه وج و دومی اشتغالآفرینی که با توسعه کشت اتفاق خواهد افتاد.
قلیپور درخصوص تاثیر این گیاه در مناطق کمبرخوردار گفت: کشت گیاه «وج» در مزارع و روستاها، موجب اشتغالزایی در مناطق کمتر برخوردار میشود. همچنین ارزش افزوده بالای این گیاه دارویی، میتواند به اقتصاد روستایی کمک شایانی کند. وی در پایان، ضمن تاکید بر اهمیت کیفیت گیاهان دارویی و فرآوری آنها، اظهار امیدواری کرد که با حمایتهای برنامه ملی آبادیران و تسهیلگریهای این برنامه، بتوانند به توسعه کشت این گیاه بهویژه در مناطق روستایی و کمتر برخوردار دست پیدا کنند.
۲۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۶
کد خبر: ۱۰٬۲۰۶
یک شرکت دانشبنیان، موفق به احیای گیاه دارویی «وج» شده است. این دستاورد نهتنها بهعنوان کاندیدای نویدبخش برای درمان آلزایمر شناخته میشود، بلکه عاملی موثر در توسعه اقتصاد روستایی است.
نظر شما