بالاخره دونالد ترامپ دوشنبه هفته جاری، اول بهمن به‌طور رسمی کلیدار کاخ سفید شد و دوباره با مواضع و فرمان‌هایی که صادر کرد در صدر اخبار جهان قرار گرفت. همزمان با این رویداد، برخی کانال‌های داخلی خبری منتشر کردند که با ماهیت رفتارهای دولت ترامپ در دور اول کاملا متفاوت بوده است. در این خبر به نقل از خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس ادعا شده بود: «من یک سرمایه‌گذار برای رفاه مردم کشورم هستم. ایران سرزمین بکری است. من حتما با تهران مذاکره می‌کنم و حتی حاضرم به تهران سفر کنم.»

سیاه‌بازی ترامپ در کاخ سفید

آگاه: این خبر کوتاه ساعاتی پیش از برگزاری مراسم تحلیف رییس‌جمهوری جدید آمریکا درحالی به‌سرعت در شبکه‌ها و کانال‌های خبری داخل به گردش درآمد، که هیچ‌یک از منابع و نهادهای رسمی آمریکا نه تنها به این موضوع اشاره نکردند، بلکه اظهارات ترامپ پس از مراسم تحلیف در مورد ایران، حاکی از تداوم سیاست دور اول ریاست‌جمهوری‌اش یعنی فشار حداکثری بر ایران بوده است. ضمن آنکه در خبرگزاری آمریکایی AP و دیگر رسانه‌های معتبر آمریکایی، چنین محتوایی نیز از قول ترامپ یافت نشد.

اتهامات تکراری ترامپ علیه ایران
رییس‌جمهور جدید و تروریست آمریکا در سخنانش با حمله به ایران و جبهه مقاومت مدعی شده بود که ما بازگشتیم تا ایران را پاسخگو کنیم و بهره‌برداری آن از پول نفت برای تامین مالی سازمان‌های تروریستی را متوقف کنیم. او پا را از گلیم خود درازتر کرد و با بیان اینکه «ایران ورشکسته شده بود و نمی‌توانست به حماس و حزب‌الله کمک کند» گفت: اگر در آن مقطع رییس‌جمهور بود، عملیات «طوفان الاقصی» به وقوع نمی‌پیوست و ایران پولی برای حزب‌الله و حماس نداشت.
این اظهارات ترامپ در حالی است که ایران بارها اعلام کرده «طوفان الاقصی» یک عملیات کاملا فلسطینی بود و نیروهای مقاومت نیز برحسب منافع کشورهای خود اقدام می‌کنند. مواضع «ترامپِ تاجر» علیه ایران تازگی ندارد و او در بزنگاه انتخابات یا در دوره پیشین ریاست‌جمهوری‌اش، اظهارات تند و تیزی نسبت به جمهوری اسلامی ایران بیان کرده بود.
 در طول کمپین ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴، ترامپ مدام به این نکته تاکید می‌کرد که خود را به‌عنوان یک رهبر قوی و قاطع در سیاست خارجی، به‌ویژه درمورد ایران، معرفی کند
. ترامپ به‌طور مکرر به تصمیم خود برای خروج از توافق هسته‌ای (برنامه جامع اقدام مشترک) یا JCPOA در سال۲۰۱۸ به‌عنوان یک اصل بنیادین در موضع قوی خود در برابر ایران اشاره کرد. او دولت بایدن را به‌خاطر خواست بازگشت به برجام مورد انتقاد قرار داد و دولت وی را به «ضعف» در قبال تهران متهم کرد.
رییس‌جمهور آمریکا تنش‌ها در خاورمیانه را هم مورد سرزنش قرار می‌داد و می‌گفت: برای حفاظت از منافع ایالات‌متحده و رژیم اسراییل تمام تلاش خود را به کار خواهد گرفت.
مُهره‌های اصلی رییس‌جمهور آمریکا در کاخ سفید
اکنون که ترامپ به مدت چهار سال به کاخ سفید رفته، بی‌شک برخی از وزیران و مشاورانش در اتخاذ و اجرای اهداف سیاست‌خارجی ایالات‌متحده نقش کلیدی و موثری خواهند داشت. به همین دلیل مرور برخی موضع‌گیری‌ها این افراد می‌تواند در عملکرد دولت آینده آیالات‌متحده موثر باشد.«مارکو روبیو» وزیر امورخارجه دولت دوم ترامپ: وی از مدت‌ها پیش اظهارات و مواضع ضد ایرانی شدیدی داشت و مخالف امضا و اجرای برجام بود و بر ضرورت تحریم‌ها برای مقابله با نفوذ منطقه‌ای ایران و برنامه موشکی آن تاکید کرده است. او همچنین بر تقویت اتحادها در خاورمیانه، به‌ویژه با اسراییل و کشورهای خلیج فارس، تاکید کرده و خواستار افزایش حضور دریایی ایالات‌متحده در خلیج‌فارس است.«مایک والتز» مشاور امنیت ملی: عضو سابق کنگره است که به دلیل موضع قوی حمایت از اسراییل و تاکید بر حفظ فشار حداکثری علیه ایران شناخته شده است. او گفته است که ثبات در خاورمیانه از شروط اساسی سیاست خارجی آمریکاست.«پیتر هگست» کاندیدای وزارت دفاع: او هم یک کهنه‌سرباز و شخصیت رسانه‌ای، همواره از رویکرد سیاست خارجی ترامپ حمایت کرده است.

فرمان‌های ترامپ در کاخ سفید
اما نکته‌ای که حائزاهمیت است و بنا داریم به آن بپردازیم فرمان‌هایی است که ترامپ در این ابتدای کار صادر کرد؛ البته فرمان‌های او حاشیه‌هایی هم به همراه داشت؛ دونالد ترامپ هنگام امضای فرمان‌های اجرایی مختلف، اسپانیا را به غلط یک کشور عضو پیمان بریکس معرفی کرد!وی پس از لغو ۷۸فرمان اجرایی دولت بایدن، خودکارها را به سمت حامیانش پرتاب کرد. اقداماتی که لغو شدند، موضوعات گسترده‌ای را پوشش می‌دادند. این اقدامات شامل موضوعات نژادی، جنسیتی، اقلیمی، کرونا، مهاجرتی، دارو و نفت می‌شود.
چه دستوراتی داد؟
ترامپ با انتقاد از «اقدام بایدن به استفاده از عفو ریاست‌جمهوری برای کل خانواده‌اش» و تاکید بر اینکه «این اقدام غیرقابل‌قبول» است، اعلام کرد که «فرمان عفو برای زندانیان مرتبط با حمله به کنگره در ۶ژانویه ۲۰۲۱ را امضا خواهم کرد. یک‌هزار و ۵۰۰نفر مرتبط با رویدادهای ششم ژانویه، عفو می‌شوند.»
رییس‌جمهور آمریکا براین باور است که «بایدن» اجازه داد میلیون‌ها نفر از مرزهای ما عبور کنند؛ بنابراین تلاش می‌کنیم کنترل حکومت را به مردم بازگردانیم و دستور موقت برای توقف انتصابات صادر خواهم کرد. وی اعلام کرد: «دستور اجرایی برای اعلام وضعیت اضطراری ملی در مرز جنوبی ایالات‌متحده را امضا می‌کنم و درحال بررسی اعمال تعرفه ۲۵درصدی بر مکزیک و کانادا از اول فوریه هستیم.» رییس‌جمهور آمریکا همچنین دستوری اجرایی امضا کرد که تلاش برای پایان دادن به تابعیت از طریق تولد را دنبال می‌کند؛ موضوعی قانونی که به اصلاح قانون اساسی یا رسیدگی از طریق دادگاه‌ها نیاز دارد.ترامپ درعین‌حال با اشاره به «آزار و اذیت سیاسی در دوران دولت گذشته» مدعی شد: هرگونه سوءاستفاده از قدرت را افشا خواهیم کرد. به آزادی بیان ایمان داریم و از امروز آن را به ایالات‌متحده باز خواهیم گرداند. به همین منظور دستور اجرایی برای پایان‌دادن به نظارت دولتی بر آزادی بیان صادر خواهد شد و به‌کارگیری قانون برای اهداف سیاسی را متوقف خواهم کرد. من رییس‌جمهوری بودم که بیشترین دفعات احضار شدم و مورد بازپرسی قرار گرفتم و به همین دلیل دستور اجرایی برای جلوگیری از قدرت به‌عنوان سلاح سیاسی را امضا خواهم کرد.تحرکات رییس‌جمهور در روز اول بازگشت خود به کاخ سفید فقط محدود به صدور فرمان نشد، بلکه دستور عزل را هم صادر کرد. ترامپ، «برایان هوک» را که در دوره نخست ریاست‌جمهوری او، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران بود از سمتی نامشخص اخراج کرد.

سیاه‌بازی ترامپ در کاخ سفید

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.