یک مرد معلول در یک پیشرفت پزشکی پیشگامانه توانست یک پهپاد مجازی را تنها با افکار خود به پرواز درآورد.

مرد معلولی که یک پهپاد مجازی را تنها با افکارش به پرواز درآورد

آگاه: یک تیم تحقیقاتی یک الگوریتم هوش مصنوعی ایجاد کرده است که سیگنال‌های عصبی را به حرکات تخیلی خاص انگشت ترجمه می‌کند.
به نقل از آی‌ای، یک هواپیمای بدون سرنشین مجازی که تنها ازسوی افکار یک مرد هدایت می‌شد، از طریق یک آزمایش ابتکاری به پرواز درآمد.
یک مدل هوش مصنوعی، فعالیت مغز این فرد را زمانی که تصور می‌کرد انگشتان خود را حرکت می‌دهد، تجزیه و تحلیل کرد. این آزمایش، بینشی درمورد امکانات بی‌پایان فناوری رابط مغز و رایانه(BCI)  ارائه می‌دهد.
محققان در این مطالعه، قابلیت‌های رابط مغز و رایانه برای کنترل سیستم‌های پیچیده را بررسی کردند.
یک مرد معلول ۶۹ساله که به‌دلیل آسیب نخاعی به تتراپلژی(فلج چهار اندام) مبتلا شده، به رابط مغز و رایانه شرکت «بلک‌راک نوروتک»(Blackrock Neurotech)  مجهز شده است. این دستگاه شامل ۱۹۲الکترود است که در قشر حرکتی مغز که ناحیه مسئول حرکت دست است، کاشته شده است.
تیم تحقیقاتی به سرپرستی متیو ویلسی از دانشگاه میشیگان، یک الگوریتم هوش مصنوعی ایجاد کردند که سیگنال‌های عصبی را به حرکات تخیلی خاص انگشتان ترجمه می‌کند. 
ویلسی می‌گوید: هدف از انجام این کار، تحقق رویایی بود که این فرد فکر می‌کرد پس از آسیب‌دیدگی از دست رفته است. او شوق و آرزوی پرواز داشت و بسیار قدرتمند و توانمند به نظر می‌رسید. او از ما می‌خواست که از این اتفاق فیلم بگیریم و برای دوستانش بفرستیم.
با وجود موفقیت، این فناوری هنوز در مراحل اولیه خود است. تکیه بر هوش مصنوعی برای تفسیر سیگنال‌ها نیاز به آموزش شخصی برای هر کاربر دارد، فرآیندی که به‌دلیل جابه‌جایی بالقوه الکترود یا تغییرات در فعالیت مغز در طول زمان نیاز به تکرار دوره‌ای دارد و قبل از اینکه رابط‌های مغز و رایانه بتوانند به‌طور قابل اعتماد، وظایف پیچیده را در دنیای واقعی انجام دهند، باید این موانع برطرف شوند.
این مطالعه در مجله Nature Medicine منتشر شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.