۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۳
کد خبر: ۱۰٬۸۷۱

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در نشستی با شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناور در دانشگاه مراغه از پرداخت ۱۵همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها ازسوی این صندوق در سال جاری خبر داد.

پرداخت ۱۵ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها

آگاه: محمدصادق خیاطیان گفت: وظیفه و رسالت اصلی صندوق نوآوری و شکوفایی، حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان است و طبیعتا نمی‌توانیم از دانشگاه‌ها حمایت کنیم اما براساس قانون، برای حمایت از دانشگاهیان، خدمتی به نام «گرنت فناورانه» در صندوق تعریف شده است که البته باید یک سمت موضوع، دانش‌بنیان باشد. در حوزه تقاضای فناوری، اگر یک نیاز فناورانه از سمت یک شرکت دانش‌بنیان مطرح شده و یک گروه پژوهشی یا عضو هیات‌علمی دانشگاه در این حوزه اعلام آمادگی کند، تا ۵۰۰میلیون تومان گرنت پرداخت می‌کنیم.
وی تصریح کرد: در حوزه عرضه فناوری نیز اگر یک گروه پژوهشی یا عضو هیات‌علمی دانشگاه، یک طرح فناورانه را ارائه و یک شرکت یا شتاب‌دهنده دانش‌بنیان روی این طرح سرمایه‌گذاری کند، گرنت فناورانه ۵۰۰میلیون تومانی پرداخت می‌کنیم و درصورتی‌که طرح جزء اولویت‌های اصلی صندوق نوآوری و شکوفایی باشد، سقف این گرنت قابل‌افزایش است. فراخوان‌های هر دو بخش تقاضا و فناوری به‌صورت مستمر در سایت صندوق نوآوری و شکوفایی منتشر شده و در دسترس عموم پژوهشگران، متخصصان و اساتید است. رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به قانون جهش تولید دانش‌بنیان، گفت: نقطه عطف این قانون، ماده۱۱ و بحث اعتبار مالیاتی است. براساس این ماده، شرکت‌های بزرگ مالیات‌پرداز می‌توانند این مالیات را مثلا برای ساخت یک آزمایشگاه (با شرایط خاص) در دانشگاه یا پارک علم و فناوری هزینه کنند که این هزینه‌کرد، معادل اعتبار مالیاتی برای آنها محسوب خواهد شد. وی افزود: در بحث احداث پردیس در دانشگاه مراغه هم اگر این اتفاق انجام شود، زمینی از سوی دانشگاه به دانش‌بنیان‌ها اختصاص پیدا کرده و شرکت‌ها می‌توانند در قالب خط استقرار (برای ایجاد/ تکمیل سوله، کارگاه، دفتر کار) تسهیلات موردنیاز را از صندوق نوآوری و شکوفایی دریافت کنند.
خیاطیان همچنین با اشاره به خدمت تسهیلات در صندوق نوآوری، گفت: ادبیات تامین مالی بسیار گسترده است و دریافت تسهیلات برای همه شرکت‌های دانش‌بنیان به‌ویژه شرکت‌های کوچک الزاما نمی‌تواند ابزار مفیدی باشد. بهترین گزینه در این شرایط، سرمایه‌گذاری خطرپذیر است. این کار با حضور یک نهاد واسط دانش‌بنیان مثل صندوق پژوهش و فناوری و سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری انجام می‌شود. وی تاکید کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی اولویت‌های اصلی کشور ازجمله «امنیت غذایی» و «بایوتکنولوژی» را در دستورکار قرار داده است و در حوزه‌هایی که استان آذربایجان شرقی و شهرستان مراغه از ظرفیت خوبی برخوردار است، آماده حمایت کامل از این حوزه‌ها هستیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.