آگاه: مریم تاجآبادی ابراهیمی افزود: ایران بزرگترین مصرف کننده آنتیبیوتیک است که از استاندارد جهانی بالاتر است و بسیاری از بیماران بهدلیل مصرف آن دچار عفونت میشوند درحالیکه مصرف محصولات پروبیوتیک باعث مقابله این عفونتها میشود. استفاده از محصولات پروبیوتیک مهمترین عامل پیشگیریکننده از عفونتهای ناشی از مصرف آنتیبیوتیکهاست و باعث کاهش هزینههای سلامت میشود.
وی تاکید کرد: باتوجهبه اینکه جمعیت کشور به سمت سالمندی پیش میرود، خطر ابتلا به برخی بیماریها ازجمله بیماریهای متابولیک، سکته مغزی و آلزایمر نیز افزایش مییابد، درحالیکه مصرف محصولات پروبیوتیک در جلوگیری از ابتلا به این بیماریها تاثیرگذار است.
تاجآبادی ابراهیمی با تاکید بر اینکه ارتقای آگاهی مردم درمورد مصرف محصولات پروبیوتیک ضروری است، گفت: درحالحاضر دنیا روی موضوع محصولات پروبیوتیک سرمایهگذاری میکند، زیرا هر روز مشاهده میشود که فواید زیادی بهطور مثال در درمان دیابت، برخی بیماریهای مغز و اعصاب، برخی سرطانها، بیماریهای قلبی - عروقی، اختلالات رفتاری، سلامت دهان و دندان و... دارد. اقتصاد پروبیوتیک در کنار اقتصاد دارو میتواند ثمرات مفیدی را برای سلامت جامعه داشته باشد. وی ادامه داد: مقولهای که در زمینه محصولات پروبیوتیک بسیار مطرح بوده کاربرد آنها در حوزه دامپروری و آبزیان با هدف ارتقای سطح ایمنی موجودات زنده و مقاومت در برابر انواع ویروسها، باکتریها و انگلهاست.
رییس انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران افزود: ضروری است محصولات دام، طیور و آبزیان بهصورت غنیشده مورد استفاده انسانها قرار گیرد، به این صورت که برای مصرف محصولات بستهبندیشده پروبیوتیک به شیر و... افزوده شده و افراد جامعه از فواید آن بهرهمند شوند. وی با تاکید بر مصرف منطقی مکملها گفت: مکملهای پروبیوتیک نیز موجود بوده که افراد میتوانند باتوجهبه نیاز بدنشان آنها را استفاده کنند.
وی با اشاره به برگزاری ششمین کنگره بینالمللی محصولات پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند که اول تا سوم اسفند برگزار میشود، گفت: در این کنگره نگاه ویژهای به بحث مقاومتهای آنتیبیوتیک داریم که با حضور کارشناسان و اساتید از کشورهایی مانند استرالیا و چین بحث و تبادل نظر میشود.
همچنین عضو سندیکای تولیدکنندگان محصولات پروبیوتیک کشور گفت: پروبیوتیکها در کشور بعد از سالها تحقیقات، بازار خوبی دارد اما هنوز به جایگاه اصلی در منطقه دست نیافته، زیرا در کشورهای پیشرفته میان مردم شناختهشدهتر است و بیشتر مصرف میشود.
محمود مقتدایی گفت: ایران بهعنوان تولیدکننده محصولات پروبیوتیک قابل رقابت با محصولات اروپایی است و از لحاظ قیمتی هم مناسبتر بوده و ضروری است به بازارهای منطقهای ورود پیدا کنیم. اکنون سه شرکت تولیدی مواد اولیه محصولات پروبیوتیک در کشور فعالیت دارند و علاوهبر تولید داخل، میتوانند کشورهای منطقه را هم پوشش دهند.
عضو هیاتعلمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز گفت: یکسری از غذاها (غذاهای فراسودمند) ارزش تغذیهای بالایی دارند که محصولات پروبیوتیکها جزو آنها بوده و برای سلامتی بسیار مفید هستند.
وحید مفید افزود: فرهنگسازی مصرف محصولات پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند در جامعه بسیار ضروری است و باید اطلاعرسانی در مورد فواید مفید این غذاها گسترش یابند زیرا تحقیقات زیادی روی محصولات در کشور شده و ارزش بالایی غذایی آنها ثابت شده است. در کنگره امسال ۴۵۰مقاله بهصورت سخنرانی و پوستر داریم و کارگاههای آموزشی نیز برگزار میشود.
۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۸
کد خبر: ۱۱٬۰۱۷
رییس انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران با بیان اینکه در سالهای اخیر با تولید داخلی محصولات پروبیوتیک بیش از ۲۰۰میلیون دلار صرفهجویی ارزی داشتیم، گفت: باید با افزایش تولید محصولات پروبیوتیک و رقابت در بازارهای بینالمللی، به سهم یکمیلیارد دلاری صادرات در این حوزه دست یابیم.

نظر شما