آگاه: از تقویت سیستم ایمنی گرفته تا حمایت از رفاه ذهنی. پروبیوتیکها، باکتریهای «خوب» در بدن هستند و نقش کلیدی در حفظ این تعادل را ایفا میکنند و برای سلامت بدن و ذهن شما ضروری قلمداد میشوند. «غذاهای تخمیر شده» و «مکملهای غذایی» منابع دریافت باکتریهای خوب در روده است. مکملهای پروبیوتیک به طور معمول بدون نسخه در دسترس است اما استفاده روزانه از آنها توصیه نمیشود.
همچنین غذاهای تخمیر شده یک منبع طبیعی عالی از پروبیوتیکها هستند. تخمیر یکی از قدیمیترین تکنیکهای نگهداری غذا است. غذاهایی که تخمیر میشوند از فرآیندی به نام لاکتوفرمنتیشن عبور میکنند که در آن باکتریهای طبیعی روی شکر و نشاسته موجود در غذا تغذیه میکنند و اسیدلاکتیک تولید میکنند. این فرآیند محیطی ایجاد میکند که غذا را حفظ میکند و آنزیمها، ویتامینهای B، اسیدهای چرب امگا۳ و انواع مختلفی از باکتریهای خوب را پرورش میدهد. بهعبارتدیگر، تخمیر یک نوع غذا را به نوع دیگری تبدیل میکند. به طور مثال، شیر میتواند به ماست، پنیرها و خامه ترش تبدیل شود.تمام غذاهای تخمیر شده حاوی پروبیوتیک نیستند. برخی غذاها مانند غذاهای کنسرو شده مراحل خاصی را طی میکنند که پروبیوتیکها را از بین میبرد یا باعث غیرفعالشدن آنها میشود. با این حال، بیشتر غذاهای تخمیر شده، غذاهای پروبیوتیک هستند. اگر یک نکته منفی برای غذاهای تخمیر شده وجود داشته باشد، این است که طعم و بوی آنها میتواند به نسبت قوی باشد که ممکن است برای برخی افراد ناخوشایند باشد. طعمها و بافتهای منحصربهفرد غذاهای تخمیر شده به گونههای مختلف باکتری استفاده شده برمیگردد. بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، ماست، کفیر، ترشیها، برخی پنیرها متداولترین غذاهای تخمیر شده است که به طور طبیعی پروبیوتیک دارند یا پروبیوتیک به آنها اضافه شده است. اضافهکردن ماست به رژیم غذایی آسان است. علاوه بر خوردن ماست بهعنوان صبحانه یا میانوعده، میتوان از ماست بهعنوان جایگزین سس مایونز نیز استفاده کرد. ماست همچنین میتواند پایهای برای سسها یا چاشنیها باشد.
۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۷
کد خبر: ۱۲٬۳۸۷
بیشتر هضم غذا را روده انجام میدهد و این عضو یک منبع قدرت برای سلامت کلی بدن است.

نظر شما