آگاه: به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، تحقیقی جدید نشان میدهد چگونه یک باکتری غذایی که بهطور گسترده استفاده میشود، میتواند ترکیب شیمیایی داخلی خود را برای زندهماندن مدیریت کند. این کشف زمینه را برای تولید ویتامینهای محیطزیستپسندتر و ارزانتر در صنایع غذایی و سلامت فراهم میکند.
ویتامین K۲ که با نام مناکینون نیز شناخته میشود، نقشی کلیدی در سلامت استخوان، لختهشدن خون و عملکرد قلب ایفا میکند. این ویتامین بهطور طبیعی توسط باکتریهای خاصی ازجمله لاکتوکوکوس لاکتیس، یکی از اجزای اصلی تخمیر لبنیات تولید میشود. این میکروب ترکیب واسطهای ناپایدار تولید میکند که برای تمام انواع ویتامین K۲ حیاتی است، اما مقدار تولید این ترکیب به اندازهای است که فقط برای پشتیبانی از رشد خود کافی بوده و درنتیجه از تجمع سمی ماده جلوگیری میکند. کارولین آجو فرانکلین، یکی از مولفان این تحقیق و مدیر انستیتو زیستشناسی مصنوعی رایس، در این باره میگوید: میکروبهای تولیدکننده ویتامین میتوانند تغذیه و دارو را متحول کنند، اما نخست باید سازوکارهای ذاتی کنترل و تعادل آنها را رمزگشایی کنیم. به گفته او این تحقیق نشان داد چگونه باکتری L. lactis میزان عرضه خود را بهطور دقیق تنظیم میکند و این موضوع فرصتی برای بازطراحی ژنتیکی هدفمند فراهم میآورد.
اولگ ایگوشین، یکی دیگر از مولفان پژوهش، در این باره میگوید: وقتی امکان کاهش منبع آغازین را در نظر گرفتیم، خروجی مدل با دادههای آزمایشی ما مطابقت پیدا کرد. این امر نشان داد تولید زمانی به حداکثر میرسد که مقدار ماده آغازین کم شود، مانند زمانی که بخواهیم با داشتن سینیهای بیشتر اما بدون آرد کافی بیسکویتهای بیشتری بپزیم.
تیم پژوهشی لایه کنترلی دیگری را در ترتیب ژنهای کدکننده آنزیمها روی DNA شناسایی کرد. تغییر آرایش این ژنها باعث شد مقدار ترکیب میانی تولیدشده توسط سلولها تغییر کند. این موضوع حاکی از وجود سازوکار تکاملی است که تولید را به شیوههایی کنترل میکند که پیشتر بهطور کامل شناخته نشده بودند.
به گفته محققان، بهاینترتیب با تنظیم همزمان میزان منبع آغازین، بیان آنزیمها و ترتیب ژنها، میتوان تولید را فراتر از سقف طبیعی آن افزایش داد.
۲۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۹
کد خبر: ۱۵٬۴۵۷
تحقیقی جدید حاکی از آن است که تلاش برای تولید ویتامینK۲ فراتر از محدودیتهای طبیعی، زمینه را برای تولید محصولات سالمتر و ارزانتر فراهم میکند.

نظر شما