قالیباف سیاست قطعی ایران را توسعه روابط با کشورهای همسایه دانست و گفت: ما ضمن اصرار بر این سیاست، توسعه روابط با همسایگان را مقدمه گفت‌وگو، ارتباط و بهره گرفتن از صلح پایدار می‌دانیم.

آینده فلسطین را هیچ کشور استعماری تعیین نخواهد کرد

آگاه: محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی در پانزدهمین اجلاس مجمع مجالس آسیایی در باکو اظهار کرد: جبهه مقاومت باوجود نسل‌کشی رژیم صهیونیستی شکست راهبردی را به این رژیم تحمیل کرد، متاسفانه در ماه‌های اخیر شاهد هستیم که صهیونیست‌ها و آمریکا بعد از نظامی و راهبردی در لبنان و غزه بیکار ننشستند و درصدد طراحی توطئه‌های سیاسی دیگری در منطقه هستند. وی اظهارات اخیر رییس‌جمهور آمریکا را واهی دانست و افزود: اظهارات رییس‌جمهور آمریکا مبنی بر دردست‌گرفتن کنترل غزه ازسوی آمریکا و کوچ اجباری مردم فلسطین نشان‌دهنده تداوم دیدگاه‌های استعمارجویانه و مصادیقی از نادیده‌انگاری نقض حقوق مردم مظلوم فلسطین است.
رییس مجلس طرح ترامپ را نوعی پاکسازی قومی و اشغالگری مدرن عنوان کرد و گفت: طرح ترامپ نوعی آپارتاید است که کاملا همسو با منافع نامشروع صهیونیستی در جهت تضعیف هویت ملی و سرکوب اراده مردم فلسطین طراحی شده است؛ این طرح غیرانسانی همچنین می‌تواند امنیت شکننده منطقه را با چالش‌ها و بحران‌های جدیدی مواجه سازد.
قالیباف با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران قاطعانه با هر طرحی تحمیلی که خارج از اراده مردم فلسطین باشد مخالف است، ادامه داد: ما قویا طرحی را که برخلاف اراده مردم فلسطین باشد محکوم می‌کنیم. 
به باور ما، آینده فلسطین و غزه تنها در چارچوب مصالح فلسطین و حق رأی همه مردم اسیر فلسطین برای تعیین سرنوشتشان تامین خواهد شد.
 وی در همین رابطه گفت: در راستای تامین مصالح مردم فلسطین از همه ملت‌های آزادی‌خواه، دولت‌های مستقل و سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی به‌ویژه از پارلمان‌های عضو مجمع مجالس آسیایی می‌خواهیم که در برابر این توطئه جدید در گفتار و عمل از حقوق مشروع مردم فلسطین حمایت کنند.
رییس مجلس تصریح کرد: آینده فلسطین را نه آمریکا و نه هیچ قدرت استعماری دیگری تعیین نخواهد کرد، بلکه حق تعیین سرنوشت فقط با ملت فلسطین است. تنها راه بحران جاری منطقه غرب آسیا برقراری کامل و پایدار نوار غزه، خروج کامل ارتش اشغالگر صهیونیستی سرزمین‌های فلسطین، لبنان و سوریه؛ ارسال کافی، فوری و بدون مانع کمک‌های بشردوستانه به سراسر غزه و بازگشت امن و بدون محدودیت آوارگان فلسطینی به اماکن مسکونی خودشان است.
قالیباف خطاب به رییس مجلس پانزدهمین اجلاس مجمع مجالس آسیایی و رؤسای مجالس کشورهای آسیایی گفت: خانم رییس و رؤسای محترم مجالس؛ دنیا به یک دوره جدید صلح و امنیت و چندجانبه‌گرایی نیاز دارد. آسیا باید نقش خود را در آغاز دوره جدیدی از همکاری‌های چند جانبه ایجاد کند و ما باید برای رسیدن به این امر مهم با یکدیگر همکاری کنیم.
رییس مجلس تقویت همکاری‌های تجاری و اقتصادی میان کشورهای آسیایی را برای ایفای نقش بهتر کشورهای آسیایی ضروری خواند و ادامه داد: تقویت همکاری‌های اقتصادی میان کشورهای آسیایی با حمایت پارلمان‌های آنها با هدف ایجاد یک ساز و کار برای تسهیل تجارت میان کشورهای عضو از طریشق انعقاد موافقت‌نامه‌های تجاری ترجیحی، تعریف و اجرای مشوق‌های سرمایه‌گذاری و پروژه‌های توسعه زیرساختی و همچنین کاهش موانع تجاری، توسعه راه‌های تنوع‌بخشی به تجارت و ترویج هم‌افزایی اقتصادی دولت‌های عضو با هدف دستیابی به رشد فراگیر و توسعه همه‌جانبه را پیشنهاد می‌کنیم.
قالیباف یادآور شد: مجلس شورای اسلامی ایران همانطور که بانی ارائه قطعنامه ارتقای همکاری میان اعضای مجمع مجالس آسیایی با هدف گسترش و تقویت چندجانبه‌گرایی این مجمع بوده، آماده است هر اقدامی را در راستای تقویت همکاری‌های پایدار چندجانبه در آسیا و بهره‌مندی همه ملت‌های آسیا از این همکاری‌ها انجام دهد.
توسعه روابط با همسایگان ،مقدمه‌ای برای صلح و اتحاد اسلامی
قالیباف در حاشیه پانزدهمین نشست مجمع عمومی مجالس کشورهای آسیایی با «خالد بن هلال بن ناصر المعولی» رییس مجلس عمان نیز دیدار و گفت‌وگو کرد. رییس مجلس در این دیدار سیاست قطعی ایران را توسعه روابط با کشورهای همسایه دانست و گفت: ما ضمن اصرار بر این سیاست، توسعه روابط با همسایگان را مقدمه گفت‌وگو، ارتباط و بهره گرفتن از صلح پایدار می‌دانیم. وی با یادآوری رابطه دیرینه و مستحکم ایران و عمان، اظهار کرد: این ارتباط تا به امروز نیز عمیق‌تر شده است؛ رویکرد عمان همواره مبتنی بر گفت‌وگو و اقدام در جهت مفاهمه طبق برابری و عدالت بوده که رویکرد خوب و به جایی است. 
خالد بن هلال بن ناصر المعولی، رییس مجلس عمان نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از فرصت مجدد گفت‌وگو، گفت: یکی از فرصت‌های این نشست‌های بین‌المللی همین دیدارهای دوجانبه است و به برکت تلاش‌های سلطان فقید عمان و رهبران جمهوری اسلامی ایران، روابط این دو کشور رو به رشد و مستحکم است. 
وی افزود: امیدوارم که همکاری‌های بین ما و کشورهای منطقه بتواند به برقراری ثبات و صلح کمک کند تا در نهایت به عدالت و برابری برسیم. برای حل مشکلات باید گفت‌وگو کرد؛ البته در چارچوب درست، منطقی، مساوات، برابری، عدالت، احترام متقابل و عدم دخالت در امور یکدیگر باید گفت‌وگو کرد.
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.