۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۸
کد خبر: ۱۱٬۱۵۷

معاون عمرانی وزیر آموزش‌وپرورش گفت: ۲۰۰مدرسه حیات طیبه در سراسر کشور احداث می‌شود.

احداث ۲۰۰ مدرسه حیات طیبه در سراسر کشور

آگاه: حمیدرضا خان‌محمدی، رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور اظهار کرد: تعدادی از مدارس کوچک‌مقیاس را با معماری ایرانی _ اسلامی آغاز کردیم.
وی با بیان اینکه باید اجزای مدرسه در جای مناسب باشند، ادامه داد: تمام مدارس باید مجوز کمیته نمامنظر را بگیرند، زیرا فیزیک مدرسه نخستین مواجهه دانش‌آموز با نظام آموزشی است.
خان‌محمدی بر لزوم طراحی مدارس ایمن، مدرن و متناسب با نیازهای تربیتی همه‌جانبه تاکید کرد و افزود: آموزش‌وپرورش به‌عنوان دارنده بزرگ‌ترین ساختمان‌های کشور، درحال بازتعریف استانداردهای فیزیکی و کارکردی مدارس است. 
وی به نقش محوری معماری مدارس در شکل‌گیری ذهنیت دانش‌آموزان اشاره کرد و گفت: ساختمان مدرسه باید حس امنیت و افتخار را به دانش‌آموز منتقل کند، مثلا اگر دانش‌آموز در خانه بخاری گازی دارند دیگر در مدرسه نباید گرمایش با حرارت مستقیم همچون بخاری گازی باشد. مدارس باید نه‌تنها از نظر زیبایی، بلکه از نظر امکاناتی مانند آزمایشگاه، کتابخانه، سالن ورزشی و آمفی‌تئاتر، پاسخگوی تربیت تمام ساحتی باشند؛ البته معماری مدارس صرفا به معنای زیباسازی نیست این فضاها باید امکان استفاده از فناوری‌های نوین و روش‌های آموزشی خلاقانه را فراهم کنند.
رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با اشاره به سیاست‌های اخیر دولت در بازطراحی چیدمان کلاس‌های درس بیان کرد: کلاس‌های سنتی با میز و نیمکت‌های ردیفی دیگر کارآمد نیستند. به همین دلیل دنبال طراحی فضاهایی هستیم که امکان فعالیت گروهی، بازی و استفاده از ابزارهای دیجیتال را فراهم کند.
خان‌محمدی با اشاره به برنامه‌های جدید برای تقویت تعامل مدارس و جامعه محلی، گفت: مدرسه نباید جزیره‌ای جدا باشد. در تهران، شهرداری درحال ساخت مدارسی است که نمازخانه یا سالن‌های آنها پس از ساعات آموزشی در اختیار مردم محله قرار می‌گیرد. این رویکرد دوطرفه هم هزینه‌ها را کاهش می‌دهد و هم حس تعلق به مدرسه را افزایش می‌دهد.
وی معماری همسو با اقلیم را یکی از اولویت‌های سازمان نوسازی مدارس عنوان کرد و افزود: در شمال کشور با معماری ضدرطوبت و در مناطق کویری با طراحی خنک‌کننده نیاز داریم. همچنین در مدارس بزرگ‌مقیاس، به‌دنبال خودگردانی مالی از طریق احداث فضاهای تجاری در مجاورت مدرسه یا نصب پنل‌های خورشیدی برای تولید و فروش برق هستیم.
معاون عمرانی وزیر آموزش‌وپرورش به برنامه‌ریزی برای کاهش هزینه‌ها در شهرهای جدید اشاره کرد و ادامه داد: ساخت چند مدرسه در مجاورت یکدیگر، هزینه‌های نگهداری و تأمین تجهیزات را به‌طور چشمگیر کاهش می‌دهد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.