آگاه: به نقل از اسای، براساس یک مطالعه جدید، جویدن یک ماده سخت مانند چوب میتواند سطح یک آنتیاکسیدان طبیعی را در مغز انسان افزایش دهد که بهنوبه خود میتواند حافظه فرد را بهبود بخشد.
بسیاری از مردم آدامس میجوند که نرمتر و مسلما خوشطعمتر از چوب است. همانطور که نویسندگان این مطالعه جدید خاطرنشان کردند، تحقیقات قبلی نشان داده است که جویدن آدامس در واقع میتواند بهطور قابلتوجهی فعالیت مغز را افزایش دهد.
به نظر میرسد پمپاژ جریان خون به مغز موجب بهبود انواع عملکردهای شناختی میشود. عجیب است که شواهد بالینی نیز نشان میدهند افرادی که با جویدن مشکل دارند و آن را یک چالش میدانند، عملکرد شناختی پایینتر و اختلالات ذهنی بالاتری دارند.
یکی از بهترین دفاعهای مغز در برابر استرس اکسیداتیو، یک آنتیاکسیدان به نام گلوتاتیون(GSH) است که بسیاری از وظایف مهم را در سراسر بدن، ازجمله محافظت از نورونها در برابر گونههای فعال اکسیژن بر عهده دارد.
محققان میگویند: ازآنجاکه درحالحاضر هیچ دارو یا روش ثابتشدهای برای افزایش سطح GSH مغز وجود ندارد، یافتههای ما نشان میدهد که جویدن مواد نسبتا سخت میتواند بهعنوان یک عمل موثر برای افزایش سطح GSH در مغز عمل کند.
این مطالعه در مجله Frontiers in Systems Neuroscience منتشر شده است.
۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۳
کد خبر: ۱۱٬۵۴۱
دانشمندان میگویند جویدن مداد که رفتاری مرسوم میان بسیاری از دانشآموزان و دانشجویان است، میتواند موجب تقویت مغز و حافظه شود.

نظر شما